A fogak orvosi fehérítésének lépései

Fogfehérítés lépésről lépésre

Az állapotfelmérés és a fogkőeltávolítás után jöhet a várva várt fehér mosoly!

A megfelelő ínyvédelem után kerül fel a fogakra a fogfehérítő anyag, amely a speciális hullámhosszú kék fénnyel megvilágítva fejti ki hatását.

A rendelői orvosi fogfehérítés rutinszerűen alkalmazott fogászati eljárás. Pontosan betartott protokoll mellett, amely elsősorban megfelelő ínyvédelmet jelent, nem kell tartani mellékhatásoktól. Maga a fogfehérítés lényegi része nem tart többet 30 percnél, az előkészítő fázisokkal együtt azonban egy órát kell a kezelésre szánni.

Hogyan működik az orvosi fogfehérítő rendszer?

A Beyond hidegfényes fogfehérítő rendszere keskeny sugarú, magas hatásfokú, 480 – 520 nanométer hullámhosszúságú kék fényt használ. Egy speciális optikai eljárás kiszűri az ártalmas infravörös és ultraibolya fényt. A hidrogén peroxidot és 20 nm szemcseméretű szilikon dioxidot tartalmazó fehérítő anyag rövid idő alatt oxidálja a kezelt fogak felszínét, visszaadva ezzel azok eredeti fehérségét. A fogfehérítés során a fogak felszíni és mélyebb rétegeire egyaránt hatással van a kezelés. Ennek eredményeként a fogszín az eredeti fogszínhez képest is fehérebbé válik.

A Beyond módszer elismerten hatásos fogfehérítő eljárás.

Mi történik a rendelőben a fogfehérítés során?

Maga a fogfehérítés alap esetben összesen háromszor nyolc, azaz huszonnégy percig tart. Bizonyos esetekben az egyes fogfehérítési periódus 15 perces, mely szintén 3x ismételhető. A teljes kezelésre egy órát szánunk, ez magába foglalja az előkészítést, a gél felhelyezését és az egyes fogfehérítési terminusok közötti fogfehérítő gél cseréjét is.

A kezelés első lépése az íny alapos izolálása. A kezelés során a fogfehérítő anyag nem juthat az ínyre, annak helye csak a fogakon van. A fényre szilárduló ínyvédő folyadék felhelyezése körülbelül 10 percet vesz igénybe, majd következik a fogak felszínének bevonása a fogfehérítő anyaggal, ez pár percig tart. Leggyakrabban mind az alsó, mind a felső fogsorban négyestől – négyesig, azaz összesen tizenhat fog felszínét vonjuk be. A négyes fogaktól hátrébb a fogfehérítés elvégzésére csak széles mosoly esetén van lehetőség.

Minden egyes fogfehérítő fázis 8 percig tart. A fogak felszínére felhelyezett fogfehérítő gélt a Beyond hidegfényes lámpájával világítjuk meg, mely eljárással aktivizáljuk a fehérítési folyamatot. Nyolc perc után a gélt lecseréljük, és a folyamat indul ismét elölről. A fehérítés alacsony hőfokon történik így elkerülhető a fogak irritációja.

A kezelés végén fogérzékenységet csökkentő oldattal kezeljük át a fogakat.

OPTIMUM szájhigiéniai csomag - dentalhigiénikus végzi

22 900 Ft29 900 Ft

PRÉMIUM szájhigiéniai kezelés csomag: Irányított Biofilm Terápia

32 750 Ft42 500 Ft

ALAP szájhigiéniai kezelés - dentalhigiénikus végzi

19 900 Ft25 900 Ft

Prémium Beyond Bleaching: Peroxidos fogfehérítés A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

85 000 Ft120 000 Ft

Peroxidmentes fogfehérítés a legérzékenyebb pácienseknek is! A HÓNAP 40% kedvezménnyel!

29 500 Ft49 900 Ft

Komplex szájhigiéniai csomag fogkőleszedéssel, fogfehérítéssel! A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

55 500 Ft79 800 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Csonttal kapcsolatos műtét lépései

Érzékeny vagy fájdalmas fog

Lézer lehetőségei a kezelésben

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”