A fogászati implantátum legnagyobb előnyei

Nézzük, mi a legnagyobb előnye a fogászati implantátumnak?

A fogászati implantátumnak számos kifejezett előnye van a hagyományos fogpótlásokkal szemben. Ma már a legtöbben meggyőződtek erről és kérdés nélkül inkább a fogászati implantátumot választják a fogak pótlására. Bizonyos esetekben a kivehető fogsor csak fogászati implantátum beültetéssel kerülhető el. Másoknak az jelent segítséget a döntésben, hogy a fogimplantátumhoz nem kell ép fogakat lecsiszolni. A fogászati implantátum az a fogpótlás lehetőség, mellyel az elveszített fog a leginkább természtehűen pótolható. A fogbeültetés a legtöbb esetben 98%-os sikeraránnyal kivitelezhető rutineljárás a fogorvosi rendelőkben.

A fogászati implantátumok legnagyobb előnye, hogy nincs saját foganyagveszteség

A fogbeültetés legelső előnye, hogy nem szükséges ép fogakat lecsiszolni és azokra koronákat tenni egy foghiány megszüntetéséhez. Természetesen ez abban az esetben fontos, ha a foghiány előtt és mögött ép fogak vannak. A fogbeültetés ez esetben az elsőként választandó megoldás. A legtöbb embernek mind fizikai, mind lelki szempontból sokkal kisebb megterhelés egy fogbeültetés műtét, mint két ép fog lecsiszolása. További előny, hogy a fogpótlás ebben az esetben csupán egy darab esztétikus koronát jelent, melyet a beültetett fogimplantátumra kell rögzíteni. Ezzel szemben csiszolás után 3 db esztétikus korona készítésére van szükség, hiszen egy – egy korona kerül a lecsiszolt fogakra, és egy közbülső korona a foghiány helyére. Kedvezőbb árfekvésű fogászati implantátummal tehát árban majnem ugyanott vagyunk, mint egy 3 tagú esztétikus fogászati hídnál, tehát megfelelő anatómiai feltételek mellett a döntés már nem ár kérdés! Érdemes elgondolkodni, miért rombolás árán építsünk új fogat, ha ezt megtehetjük e nélkül is?

Mi a helyzet, ha a foghiány előtt és mögött tömött vagy szuvas fogak vannak?

Ebben az esetben vajon a fogbeültetés a legjobb megoldás? Ez már nehezebb kérdés, több szempontot érdemes megvizsgálni. Mikor a foghiány előtt és mögött rossz, tömött vagy koronázott fogak vannak, egyáltalán nem biztos, hogy a fogbeültetés a legelső sorban választandó megoldás! Minden esetben számolni kell a beavatkozás minden előnyével és hátrányával, és javasolt azt a kezelést választani, mely az adott szituációban a legtöbb eredményt hozza a legkevesebb beavatkozás árán. Tehát ha például egy foghiány előtt és mögött gyökérkezelt fogak vannak, melyeket mindenképp koronával kellene ellátni ahhoz, hogy hosszú távon, tartósan a szájban maradhassanak, akkor felesleges lehet fogbeültetéssel terhelni a pácienst, hiszen a foghiány megoldása lényegében nem jelent plusz terhelést számára, ráadásul ebben az esetben lényegesen olcsóbb megoldást is választhat. Igen ám, de a kihúzott fog helyén – amennyiben azt nem fogászati implantátummal pótoljuk – a csont sorvadni kezd majd, idővel ez olyan mértékű lehet, hogy már nem lesz alkalmas a csont beültetésre.

Természetes hatás – hatalmas előny a fogászati implantátumoknál

A fogászati implantátum az egyetlen fogpótlásféle, ami a fogat a leginkább természetes módon pótolni képes. Mintha onnan nőne ki, ahonnan valaha eltávolították. Az elveszett fogak pótlására tekinthetünk úgy, mint valamely önismereti erőpróbákra. Képesek vagyunk a helyreállításra. Nem a múlton rágódunk, nem a jövőtől szorongunk, hanem itt és most helyreállítjuk amit helyre kell állítanunk. Ez is egy teremtési folyamat, bátorság kell hozzá. Bátran a jelenben élni. Élni a lehetőségekkel és felismerni azokat. Ha innen nézzük, az aggodalmakat és a szorongást felcserélhetjük hálára. Csak rajtunk múlik, hogy úgy gondoljuk e: a modern fogászati tudomány megadja számunkra a fogászati implantátumok beültetésének lehetőségét. Ha így gondolkodunk siker fogja kísérni tetteinket, a fogpótlás tartós és sikeres lesz. Ilyen gondolatokkal az ember jó szakembert talál és egészségesen gyógyul.

A fogászati implantátumok tehát kiváló lehetőségei a jó rágás, a szép mosoly és a kellemes közérzet visszaszerzésének.

OPTIMUM szájhigiéniai csomag - dentalhigiénikus végzi

22 900 Ft29 900 Ft

PRÉMIUM szájhigiéniai kezelés csomag: Irányított Biofilm Terápia

32 750 Ft42 500 Ft

ALAP szájhigiéniai kezelés - dentalhigiénikus végzi

19 900 Ft25 900 Ft

AlphaBio®  fogászati implantátum

133 000 Ft145 000 Ft

Neo Biotech® titanium fogászati implantátum

155 000 Ft169 000 Ft

Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum

185 000 Ft198 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Komplex mosolyszépítő beavatkozások

Egy igazi siker story!

Gennyes fog megmentése

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”