A hófehér mosoly vonzó. De a kávé is…

Nagyon sokan imádjuk a kávét és a teát, a természetes színezéket tartalmazó gyümölcsöket, de az élvezeteknek ára van: a rendszeres fogyasztásuk elszínezi a fogakat, hiába a rendszeres és helyes fogmosás, előbb-utóbb búcsút mondhatunk a megnyerő fehér mosolynak. Ez ellen persze nagyon sokat tehetünk, fogkozmetikai csomagunk segítségével pedig 1 óra alatt látványos változás érhető el. A képeken lévő páciens rendszeresen jár fogkőeltávolításra? Igen, rendszeresen jár.

Miért néz ki akkor így a fog?

Fekete Fanni dentálhigiénikus kollégánk szerint a legfőbb ok jelen esetben a tea és kávéfogyasztás. Sokszor kevés a helyes fogmosás, a rendszeres fogkőeltávolítás, ezek ellenére is ilyen állapotba kerülhet a fog. Ez miért van? A fog struktúrája miatt. Természetesen, ha páciensünk nem mosná helyesen a fogát és nem járna rendszeresen fogkőeltávolításra sokkal rosszabb lenne a helyzet. Páciensünkkel a helyes fogmosásról is szó volt az egyik kezelés alkalmával. Elektromos fogkefét használ, és nagyon ügyesen használja! Sajnos nem mindig elég az elektromos fogkefe, ha nem használjuk helyesen, és persze a fogkrém típusa sem mindegy, a fehérítő fogkrémek rendszeres használata segít a folyamatot lassítani.

Nemcsak esztétikai probléma a lerakódás

Ha az ilyen jellegű lerakódást sokáig nem távolítjuk el, megvastagszik ez a réteg- nehezebb lesz eltávolítani, így fájdalmasabb lesz a kezelés is, egyszóval a halogatásnak ára van. Ennél is fontosabb, hogy a fogkő ideális helyszín a baktériumoknak. Az elszaporodó baktériumoknak köszönhetően mindehhez ínygyulladás is társul, ami fogvérzéssel járhat, fogszuvasodást és fogvesztést is okozhat hosszú távon.

Nyerje vissza egészséges, hófehér mosolyát 1 óra alatt

A rendszeresen ápolt fogakkal csodát tesz a fogkozmetikai kezelés csomag, amellyel visszakapja a fogai fehérségét és biztosítja egészséges állapotukat. A kezelés első lépése az ultrahangos fogkőeltávolítás, melyet a legújabb fájdalommentes gépekkel végezzük. Ezt követi az AirBrush sópolírozás, mert a fogzománcra felrakódott elszíneződések nem engedik, hogy a fogfehérítő hatékonyan elérje a zománcot. A gyengéd sópolírozás kíméletesen fehérít. Végül a peroxidmentes fogfehérítéssel fejezzük be a folyamatot. A fehérítő anyag a hatását LED lámpás megvilágításra adja át a fogzománcnak. Ez a fehérítés a fogínyt is kíméli.

Akkor innentől kezdve ne igyak több kávét, ha féltem a fogaim fehérségét?

Fanni szerint azért nem kell lemondanunk róla. Sokan szeretjük a kávét és a teát, így nem tudnánk nyugodt szívvel azt mondani, hogy hagyjunk fel ezekkel a dolgokkal a szép, fehér fogak érdekében, de azt javasoljuk, kössünk kompromisszumot. Fogyasszunk nyugodtan kávét, teát, de vegyünk részt rendszeresen fogtisztításon, így kialakul egy win-win helyzet. A fogaink, és mi is boldogak leszünk.

OPTIMUM szájhigiéniai csomag - dentalhigiénikus végzi

22 900 Ft29 900 Ft

PRÉMIUM szájhigiéniai kezelés csomag: Irányított Biofilm Terápia

32 750 Ft42 500 Ft

ALAP szájhigiéniai kezelés - dentalhigiénikus végzi

19 900 Ft25 900 Ft

Prémium Beyond Bleaching: Peroxidos fogfehérítés A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

85 000 Ft120 000 Ft

Peroxidmentes fogfehérítés a legérzékenyebb pácienseknek is! A HÓNAP 40% kedvezménnyel!

29 500 Ft49 900 Ft

Komplex szájhigiéniai csomag fogkőleszedéssel, fogfehérítéssel! A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

55 500 Ft79 800 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Ultrahangos eltávolítás esetbemutatás 1

Kivehető fogsor fiatalon is előfordulhat. Ha lehet, legyen átmeneti!

Fájdalommentes orvoslás

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”