1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

A sikeres kezelés kritériumai

Tartalomjegyzék

A fogbeültetés minden esetben sikeres, ha szakértő kezekben, gondos fogpótlástani tervezéssel, jó műtéti kivitelezéssel és a szájhigiénia fontosságát belátó pácienssel van dolgunk

Akinek már egyetlen fog hiánya is komoly lelki és fizikai traumát okoz, természetes módon a legprofibb és a természeteshez leginkább közel álló fogpótlás típust keresi. Még fokozottabban jelentkezik a legkiválóbb technika iránti igény több fog hiánya esetén. A fogbeültetés ideális választás mindenkinek, aki teste számára a legjobb megoldást keresi.

A választott fogpótlás típus ugyanis nem néhány hétig vagy hónapig van velünk, hanem évekig, évtizedekig kell, hogy szolgáljon minket a legkiválóbb módon, azaz úgy, hogy mind esztétikai, mind funkcionális szempontból képes tökéletesen helyettesíteni a saját elvesztett fogunkat. Nem mindegy tehát, hogy ebben a kényes témában kihez fordulunk, és milyen lehetőséget választunk

A legjobb fogpótlás az, amelynek létezéséről tudomásunk sincs a mindennapokban. Ez adja vissza az EGÉSZség érzését!

A fogbeültetés ma már rutinszerűen elérhető szinte minden fogorvosi rendelőben. Ennek oka, hogy a fogászati implantáció vagy más néven a fogbeültetés egy kis kockázatú és gyakorlatilag fájdalommentes műtéti beavatkozássá vált, melynek keretében a hiányzó fog helyébe egy mesterséges foggyökér kerül beültetetésre. Ez a beavatkozás tehát a leginkább természetes módon pótolja az elvesztett fogat, így ez a megoldás képes leginkább visszaadni számunkra az egészség érzését.

A fogbeültetés növekvő népszerűségének másik fontos tényezője, hogy az implantációs rendszerek világméretű elterjedésének köszönhetően a fogászati implantátumok ára is megfizethetővé vált, tehát szinte mindenki megtalálja a számára ideális implantációs megoldást.

Melyek a sikeres fogbeültetés kritériumok, mire kell mindenképp odafigyelnie, ha fogbeültetést tervez?

A legjobb fogpótlás az, amelynek létezéséről a mindennapokban nincs is tudomásunk. Nem sérti az ép fogainkat és a fogínyt, tökéletesen tudunk vele rágni, önállóan megállja a helyét egy hiányzó fog helyén, könnyedén megbirkózunk a tisztításával.

A fogbeültetés szakértő kezekben épp ezt a megoldást nyújtja. Ahhoz azonban, hogy a számunkra leginkább megfelelő megoldáshoz jussunk, érdemes néhány információval tisztában lennünk.

miért fontos a valódi szakértelem és tapasztalat a fogbeültetésben?
melyek a sikeres fogbeültetés feltételei?
Mik a fogbeültetés legnagyobb előnyei?
Mik a fogbeültetés elhalasztásából származó kockázatok
melyek a fogbeültetés műtéti kockázatai?

Szánjon 10 percet életéből arra, hogy megismerkedjen a fogászati implantációban rejlő lehetőségekkel, hogy felkészülten tudjon döntést hozni ebben a komoly egészségügyi kérdésben.

Miért sikeres a fogbeültetés a Budapest Dental Esztétikai Fogászat rendelőjében

A Budapest Dental Fogászaton 2004 óta végzünk fogbeültetés műtéteket. Az implantációs fogpótlások tervezését dr. Némethy Miklós (Master of Implantologie) végzi, az implantáció és a csontpótlás műtétek kivitelezéséért pedig dr. Gszelman Ferenc dento-alveoláris szájsebész kolléga felelős. Az egyszerű fogbeültetéstől, a az arcüregemelő műtéteken keresztül, a vertikál és laterálaugmentációs csontpótlásokig minden műtéttípus megtalálható a szájsebészeti palettán.

A Budapest Dental Fogászatot évről évre egyre több páciens választja nem csak esztétikai fogászati kezelések miatt, hanem a komplex fogbeültetés – fogpótlás szolgáltatásunk miatt. A növekvő népszerűség titka az alábbi recept:

1. Nálunk nincs futószalag vagy kapkodás:

Nem azt mondjuk, hogy a mi rendelőnkben soha nem kell várni egy percet sem, de 20 fős csapatunk, fogorvosaink, fogászati asszisztenseink és adminisztratív munkatársaink mind együtt dolgozunk azért, hogy a lehető legrövidebb várakozási időn belül és pontosan hívjuk be pácienseinket. A kezelésekre megfelelő idő áll rendelkezésre, lehetőség van ingyenes második konzultációra, mikor pácienseink még egyszer átbeszélhetik kezelőorvosukkal az implantációs lehetőségeket, alternatívákat, a későbbi fogpótlás típusát stb.

2. Fogpótlás tervezés:

A fogbeültetés megtervezésekor már előre látni kell a fogpótlást is. Ha ez a feltétel nem teljesül, mert csak a szájsebészeti területre koncentrálnak, előfordulhat, hogy rossz helyre, vagy feleslegesen kerül be egy fogimplantátum. Nem az a lényeg, hogy mindenáron beültessenek egy fog implantátumot valahova, hanem az a lényeg, hogy a páciens a lehető legkisebb beavatkozás és kockázat árán a leginkább természetes és legoptimálisabban használható fogpótláshoz jusson. Ezt a célt úgy érhetjük el, hogy a fogbeültetés megtervezését alaposan végezzük, nem csak az adott foghiányra, hanem a teljes szájra, a teljes rehabilitációra koncentrálunk

3. Precíz műtéti kivitelezés:

A Budapest Dental rendelőjében minden adott a sikeres fogbeültetéshez. Tökéletesen felszerelt fogászati szék, fogbeültetésre optimalizálva, patyolattisztaság és sterilitás, kiváló technikai és eszközpark, ügyes szájsebész szakemberek

4. Esztétikus és tartós fogpótlás:

A fogbeültetés műtéttel koránt sem ér véget a beavatkozás. Szükség van ideiglenes fogpótlásra még azonnali terheléses fogbeültetés esetén is, később pedig a fogpótlást pontosan és precízen el kell készíteni. Segítségünkre vannak ebben kiváló Konzerváló fogászat és Fogpótlástan szakképesítéssel dolgozó szakorvosaink és fogorvosaink, emellett a legújabb fogtechnikai eszközöket és technikákat alkalmazó fogtechnikus mestereink

5. Gondos utánkövetés:

A fogbeültetés tartósságának egyik nagy feltétele a páciens tudatossága és odafigyelése, akár saját szájhigiéniai szokásainak megváltoztatásával. Rendelőnkben profi után-követéses rendszert alakítottunk ki, melynek segítségével fél évenként automatikusan visszarendeljük pácienseinket, így lehetőségünk van a kontrollra, a szájhigiéniai állapot szükség szerinti javítására.

Send this to a friend