1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

A szép mosoly és a precíz technika találkozása

Tartalomjegyzék

Miért jelent maximális precizitást a CAD-CAM technológia

A CAD-CAM technológia szint teljes egészében számítógépes tervezést és kivitelezést jelent, így az emberi hibázási lehetőség jelentősen csökken. A CAD-CAM módszerrel megtervezett és kifaragott cirkon fogpótlások így nanométer pontossággal passzolnak a lecsiszolt fogcsonkra. Hogy miért olyan fontos ez? Azért, mert ha nem így lenne, akkor a cirkon borítókorona és a lecsiszolt fog között rés lehetne, így ezen a területen úgynevezett másodlagos fogszuvasodás alakulhatna ki.

A CAD-CAM módszer segítségével készített fogpótlások esetén tehát a másodlagos szuvasodás jóval kisebb, mint a hagyományos, öntéses módszerrel készült borítókoronák esetén. A drágább technika tehát hosszú távon jóval kifizetődőbb!

Miért érdemes vállasan csiszolni a fogcsonkot, CAD-CAM módszer esetén?

A vállas csiszolás jóval pontosabb technikát jelent a hagyományos technikával szemben. Az ilyen fogcsiszolás esetén a készülő borítókorona határai pontosan meghatározhatók, így a CAD-CAM technika során a scennelésnél ezek az adatok pontosan bevihetőek a számítógépbe.

A CAD-CAM technika ugyanis valóban ultrapontos, azonban ha ezt nem előzi meg a precíz és pontos fogorvosi munka, melynek egyik része a csiszolás, másik fontos része a precíz lenyomat, akkor bizony a CAD-CAM technika nem tud annyit kihozni az esetből, így a végeredmény közel sem lesz olyan jó, mint amint azt elvárhatnánk! A modern technikák tehát csak profi és precíz szakember kezében jelentenek igazi segítséget!

Send this to a friend