Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
Fogászat

Alkalmazott módszerek

A legmodernebb fogászati módszerek az Ön mosolya és egészsége szolgálatában

Ha tartós és megbízható fogászati beavatkozásokat keres, fontos, hogy tisztában legyen az alkalmazott anyagokkal. Nem mindegy, hogy mit használ a fogorvos, hogy mennyire tartós vagy esztétikus az alapanyag, ami az Ön szájába kerül!
Legyen fontos, hogy mi kerül a szájába!

Legyen fontos, hogy mi kerül a szájába!

Modern anyagokkal szebb és tartósabb!

Ahogy mindenki tud róla, hogy a régi, fekete amalgámot felváltották az esztétikus fehér színű tömések, nem biztos, hogy ugyanúgy ismert a nanokompozitok, a Bulk-fill technológia vagy az üvegkerámia héj fogalma.

Válasszon Ön is minőségi fogászatot!

Mint ahogy az sem mindegy, hogy a fogpótlás fémből, öntéssel készül, vagy cirkoniumból CAD-CAM számítógépes technológiával. Nincs olyan területe a fogászatnak, ahol mindegy lenne, hogy a fogorvos elavult, vagy modern anyagot használ e. Járjon utána Ön is!

Mosoly esztétika

Az üvegkerámia korona vagy héj olyan lehetőséget ad a fogorvos kezébe, amellyel valóban utánozni lehet a fogzománc természetes áttetszőségét és fényét. Tapasztalt esztétikai fogorvosa Önnek is segít kiválasztani, hogy a mosolyzónában mi adja majd a legtermészetesebb hatást!

Nyugalom és tartósság

A súlyosan károsodott fog legbiztonságosabb megőrzési módszere, ha a fogra pontosan záró borítókorona kerül. Ez a feltétel pedig csak akkor teljesül, ha a korona ultrapontosan követi a fog formáját. A számítógépes CAD-CAM technológia nanométeres pontosságot biztosít.

A rágás ereje

A rágózónában a hiányzó fogak pótlásakor több módszer közt is választhatunk. A rágáshoz szükséges szilárdságot jó ideig csak a fémvázat tartalmazó fémkerámia hidak voltak képesek biztosítani. A modern esztétikai fogászat azonban már a fémmentes cirkonium koronákat javasolja.

Csontpótlások

Ahol vékony, vagy kevés a csont, pótolni kell. Igen ám, de az anatómia nem ilyen egyértelmű, a szájsebész sokszor nehézségbe ütközik. A sebészi titánháló segítségével megtámasztott műcsont kb. 9 hónap alatt szervülhet, így a fogimplantáció elvégezhetővé válik.

Legyen a fogpótlás fix

Nobel Biocare ALL-on-4 fogpótlás segítségével teljesen fogatlan szájba is készíthető fix, csavarozott fogsor, amit többé nem kell kivenni. A csontba 4 db fogimplantátum kerül, majd egy speciális finommechanikai váz adja az alapot a teljesen fixen rögzített fogsornak.

Fájdalommentesség

Az Ultracain DS Forte érzéstelenítővel a hagyományos Lidocain érzéstelenítő hatásának négyszeresével lehet elzsibbasztani a fogat, ráadásul a hatóidő kétszer olyan hosszú. Ez az injekció valóban elzsibbaszt, nem kell tartani a kezelés során fellépő fájdalomtól.

CAD-CAM technológia

Ultrapontos boritókoronák

A számítógépes CAD-CAM technológiával a fogpótlások tervezése számítógépen történik, majd a korona vázának kifaragását a terv alapján a frézer végzi el. A korona az alatta levő fogat pontosan beborítja, így a másodlagos szuvasodás esélye kicsi.

Tartósság és biztonság

A CAD-CAM technológiával készülő koronáknál nagyobb az esély arra, hogy éveken, akár évtizedeken át tökéletesen funkcionáljanak alászuvasodás nélkül. Persze az alapos otthoni szájhigiénia és a minimum éves rendelői ellenőrzés elengedhetetlen.

Fémmentes cirkonium

Szilárdság és szépség

A cirkonium teljesen fémmentes hófehér alapanyag, mely az esztétikai fogászatban az egyik leggyakrabban választott korona alapanyag. Foghiányok pótlására hídként, vagy szóló koronaként is alkalmazható.

Természethű

Míg a fémkerámia koronák vázát a sötétszürke fém adta, a modern cirkonium koronák váza fehér, vagy fogszínű. Erre az alapra kerül az élethű porcelán leplezés, így a modern esztétikai koronáknál már nem kell tartani a szürke ínyszéltől.

A szép mosoly titka

Szégyen helyett szép mosoly

A mosolyzónában sok esetben fordul elő szürkésen elszíneződött vagy rendellenes formájú frontfog, ami a mosoly viselőjét szégyenlőssé teheti. Sokan mégsem szeretnének fogcsiszolást és koronát, hiszen a saját foganyag élménye fontos!

Kaméleon hatás és nanokompozitok

A direkt héj technika a legmodernebb, természetes esztétikai hatást adó kompozit tömőanyag felhasználásával készül. A fogat nem kell lecsiszolni, nincs lenyomat és korona. Az esztétikus fogfelépítés a rendelőben készül el, kb. 90 – 120 perc alatt.

Természethű esztétika

IPS E-MAX

Míg a hagyományos panoráma röntgen csak síkban, azaz 2 dimenzióban mutatta a fogíny alatti területeket, a CBCT már 3 dimenziós képet alkot. A különbség biztosabb diagnózist tesz lehetővé, ezzel pénz, idő és stressz takarítható meg.

Gyors „fogszabályozás”

Ha a fogak közt nem túl széles rések vannak, vagy túl vékonyka a kismetszők formája, bizonyos esetekben fogszabályozás nélkül is van segítség. A fogforma természethű módon kiegészíthető porcelán héjjal, így az új mosoly akár egy hét alatt elkészülhet.

3 dimenziós képalkotás

CBCT röntgenfelvételek

Míg a hagyományos panoráma röntgen csak síkban, azaz 2 dimenzióban mutatta a fogíny alatti területeket, a CBCT már 3 dimenziós képet alkot. A különbség biztosabb diagnózist tesz lehetővé, ezzel pénz, idő és stressz takarítható meg.

Biztonságos implantáció

A fogbeültetés legelső lépése a tervezés, melyhez ma már elengedhetetlen a 3 dimenziós képalkotás. A tervező fogorvos méréseket végez, biztonságosabban ellenőrizhető az anatómia, sikeresebb a műtét.

All-on-4 fix fogpótlás

Lehetséges a fix fogsor?

Az All-on-4 technika teljesen fogatlan szájba, 4 db fogimplantátum beültetésén alapul. A műtét előtt 3 dimenziós CBCT felvétel alapján történik a tervezés, maga a műtét kb. 2 óra hosszan tart. A műtét után fájdalomcsillapítás szükséges.

Újra fix fogakkal rághat!

A műtétet követően, egy hét múlva készül el az ideiglenes fogsor, mely már fixen rögzül a szájba. A csontosodási idő kb. 6 hónap, majd az implantációs csavarok szervülése után készül el a teljesen fix, végleges fogsor, mely az eredeti rágás élményét adja vissza.

Válasszon Ön is modern fogászati technológiát!

A fogorvos empátiája, tapasztalata kincset ér, ezek nélkül nincs igazi gyógyítás.
De a legújabb fogászati technológia és az alkalmazott minőségi anyagok tartósabb és biztonságosabb kezelési eredményeket hoznak!
Nekem nem mindegy mit használok!

Nekem nem mindegy mit használok!

“ 2005-ben alapítottam meg férjemmel a Budapest Dental Esztétikai Fogászatot. Mindig is kulcsfontosságú volt a technológia, amit használtunk, hiszen sikeres és tartós eredményekre törekedtünk. Szinte elsőként volt digitális röntgenünk, vagy lézerünk Budapesten. A fejlődés nem áll meg. Most a nagyítás adja az új lehetőségeket. A fogorvosi loupeval 2,8-szoros, az operációs mikroszkóppal 12,5-szeres nagyítással dolgozhatunk. Részletgazdagabban, nagyobb biztonsággal. Ugye Önnek sem mindegy, mit használ a fogorvosa? “

Dr. Pattogató Rita

BUDAPEST DENTAL ALAPÍTÓ FOGORVOS

BudapestDental

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.