1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Alkalmazott módszerek

A legmodernebb fogászati módszerek az Ön mosolya és egészsége szolgálatában

Ha tartós és megbízható fogászati beavatkozásokat keres, fontos, hogy tisztában legyen az alkalmazott anyagokkal. Nem mindegy, hogy mit használ a fogorvos, hogy mennyire tartós vagy esztétikus az alapanyag, ami az Ön szájába kerül!

Legyen fontos, hogy mi kerül a szájába!

Modern anyagokkal szebb és tartósabb!
Ahogy mindenki tud róla, hogy a régi, fekete amalgámot felváltották az esztétikus fehér színű tömések, nem biztos, hogy ugyanúgy ismert a nanokompozitok, a Bulk-fill technológia vagy az üvegkerámia héj fogalma.
Válasszon Ön is minőségi fogászatot!
Mint ahogy az sem mindegy, hogy a fogpótlás fémből, öntéssel készül, vagy cirkoniumból CAD-CAM számítógépes technológiával. Nincs olyan területe a fogászatnak, ahol mindegy lenne, hogy a fogorvos elavult, vagy modern anyagot használ e. Járjon utána Ön is!

Mosoly esztétika

Az üvegkerámia korona vagy héj olyan lehetőséget ad a fogorvos kezébe, amellyel valóban utánozni lehet a fogzománc természetes áttetszőségét és fényét. Tapasztalt esztétikai fogorvosa Önnek is segít kiválasztani, hogy a mosolyzónában mi adja majd a legtermészetesebb hatást!

Nyugalom és tartósság

A súlyosan károsodott fog legbiztonságosabb megőrzési módszere, ha a fogra pontosan záró borítókorona kerül. Ez a feltétel pedig csak akkor teljesül, ha a korona ultrapontosan követi a fog formáját. A számítógépes CAD-CAM technológia nanométeres pontosságot biztosít.

A rágás ereje

A rágózónában a hiányzó fogak pótlásakor több módszer közt is választhatunk. A rágáshoz szükséges szilárdságot jó ideig csak a fémvázat tartalmazó fémkerámia hidak voltak képesek biztosítani. A modern esztétikai fogászat azonban már a fémmentes cirkonium koronákat javasolja.

Csontpótlások

Ahol vékony, vagy kevés a csont, pótolni kell. Igen ám, de az anatómia nem ilyen egyértelmű, a szájsebész sokszor nehézségbe ütközik. A sebészi titánháló segítségével megtámasztott műcsont kb. 9 hónap alatt szervülhet, így a fogimplantáció elvégezhetővé válik.

Legyen a fogpótlás fix

Nobel Biocare ALL-on-4 fogpótlás segítségével teljesen fogatlan szájba is készíthető fix, csavarozott fogsor, amit többé nem kell kivenni. A csontba 4 db fogimplantátum kerül, majd egy speciális finommechanikai váz adja az alapot a teljesen fixen rögzített fogsornak.

Fájdalommentesség

Az Ultracain DS Forte érzéstelenítővel a hagyományos Lidocain érzéstelenítő hatásának négyszeresével lehet elzsibbasztani a fogat, ráadásul a hatóidő kétszer olyan hosszú. Ez az injekció valóban elzsibbaszt, nem kell tartani a kezelés során fellépő fájdalomtól.

CAD-CAM technológia

Ultrapontos boritókoronák
A számítógépes CAD-CAM technológiával a fogpótlások tervezése számítógépen történik, majd a korona vázának kifaragását a terv alapján a frézer végzi el. A korona az alatta levő fogat pontosan beborítja, így a másodlagos szuvasodás esélye kicsi.
Tartósság és biztonság
A CAD-CAM technológiával készülő koronáknál nagyobb az esély arra, hogy éveken, akár évtizedeken át tökéletesen funkcionáljanak alászuvasodás nélkül. Persze az alapos otthoni szájhigiénia és a minimum éves rendelői ellenőrzés elengedhetetlen.

Fémmentes cirkonium

Szilárdság és szépség
A cirkonium teljesen fémmentes hófehér alapanyag, mely az esztétikai fogászatban az egyik leggyakrabban választott korona alapanyag. Foghiányok pótlására hídként, vagy szóló koronaként is alkalmazható.
Természethű
Míg a fémkerámia koronák vázát a sötétszürke fém adta, a modern cirkonium koronák váza fehér, vagy fogszínű. Erre az alapra kerül az élethű porcelán leplezés, így a modern esztétikai koronáknál már nem kell tartani a szürke ínyszéltől.

A szép mosoly titka

Szégyen helyett szép mosoly
A mosolyzónában sok esetben fordul elő szürkésen elszíneződött vagy rendellenes formájú frontfog, ami a mosoly viselőjét szégyenlőssé teheti. Sokan mégsem szeretnének fogcsiszolást és koronát, hiszen a saját foganyag élménye fontos!
Kaméleon hatás és nanokompozitok
A direkt héj technika a legmodernebb, természetes esztétikai hatást adó kompozit tömőanyag felhasználásával készül. A fogat nem kell lecsiszolni, nincs lenyomat és korona. Az esztétikus fogfelépítés a rendelőben készül el, kb. 90 – 120 perc alatt.

Természethű esztétika

IPS E-MAX
Míg a hagyományos panoráma röntgen csak síkban, azaz 2 dimenzióban mutatta a fogíny alatti területeket, a CBCT már 3 dimenziós képet alkot. A különbség biztosabb diagnózist tesz lehetővé, ezzel pénz, idő és stressz takarítható meg.
Gyors „fogszabályozás”
Ha a fogak közt nem túl széles rések vannak, vagy túl vékonyka a kismetszők formája, bizonyos esetekben fogszabályozás nélkül is van segítség. A fogforma természethű módon kiegészíthető porcelán héjjal, így az új mosoly akár egy hét alatt elkészülhet.

3 dimenziós képalkotás

CBCT röntgenfelvételek
Míg a hagyományos panoráma röntgen csak síkban, azaz 2 dimenzióban mutatta a fogíny alatti területeket, a CBCT már 3 dimenziós képet alkot. A különbség biztosabb diagnózist tesz lehetővé, ezzel pénz, idő és stressz takarítható meg.
Biztonságos implantáció
A fogbeültetés legelső lépése a tervezés, melyhez ma már elengedhetetlen a 3 dimenziós képalkotás. A tervező fogorvos méréseket végez, biztonságosabban ellenőrizhető az anatómia, sikeresebb a műtét.

All-on-4 fix fogpótlás

Lehetséges a fix fogsor?
Az All-on-4 technika teljesen fogatlan szájba, 4 db fogimplantátum beültetésén alapul. A műtét előtt 3 dimenziós CBCT felvétel alapján történik a tervezés, maga a műtét kb. 2 óra hosszan tart. A műtét után fájdalomcsillapítás szükséges.
Újra fix fogakkal rághat!
A műtétet követően, egy hét múlva készül el az ideiglenes fogsor, mely már fixen rögzül a szájba. A csontosodási idő kb. 6 hónap, majd az implantációs csavarok szervülése után készül el a teljesen fix, végleges fogsor, mely az eredeti rágás élményét adja vissza.

Válasszon Ön is modern fogászati technológiát!

A fogorvos empátiája, tapasztalata kincset ér, ezek nélkül nincs igazi gyógyítás.
De a legújabb fogászati technológia és az alkalmazott minőségi anyagok tartósabb és biztonságosabb kezelési eredményeket hoznak!

Nekem nem mindegy mit használok!

“ 2005-ben alapítottam meg férjemmel a Budapest Dental Esztétikai Fogászatot. Mindig is kulcsfontosságú volt a technológia, amit használtunk, hiszen sikeres és tartós eredményekre törekedtünk. Szinte elsőként volt digitális röntgenünk, vagy lézerünk Budapesten. A fejlődés nem áll meg. Most a nagyítás adja az új lehetőségeket. A fogorvosi loupeval 2,8-szoros, az operációs mikroszkóppal 12,5-szeres nagyítással dolgozhatunk. Részletgazdagabban, nagyobb biztonsággal. Ugye Önnek sem mindegy, mit használ a fogorvosa? “

Dr. Pattogató Rita

BUDAPEST DENTAL ALAPÍTÓ FOGORVOS