1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Budapest Dentál 13. kerület

Állapotfelmérés

Válasszon magas szakmai színvonalon végzett
fogorvosi szolgáltatásokat!

Nálunk a legjobb helyen jár, lépjen a tettek mezejére! Az egészséges fogakhoz a kezdő lépés a fogászati állapotfelmérés. Bátorítjuk, jöjjön el minél hamarabb problémájával, hogy az ne legyen súlyosabb és több legyen a megoldási lehetőség. Szájvizsgálat, panoráma röntgen és beszélgetés. Ez vár Önre.

Gyakori kérdések

Tudjon meg mindent a megérkezésről, szájvizsgálatról, diagnosztikáról!

Hogyan jelentkezhetek első fogászati állapotfelmérésre?

Bejelentkezését megteheti on-line form kitöltésével. Kérjen időpontot most!

Vagy, hívjon minket bátran a +36 (1) 315 4545 telefonszámon. Kérjük, jelezze, milyen fogászati terület érdekli elsősorban, így munkatársunk az Önnek leginkább megfelelő orvosunkhoz fogja irányítani!

Kérhetek-e kezelést is első alkalommal?

Amennyiben Önnek sürgős fogászati panasza, fájdalma van, természetesen orvosa már az első alkalommal segíteni fog Önnek a szükséges kezeléssel.

Egyéb esetben azonban nem ajánljuk, mert a kezelések hossza látatlanban nem kiszámítható.

A Budapest Dental Fogászat teljes csapata a sikert, a nyugalmat és a biztonságot tartjaa legfontosabbnak, mind a betegek, mind a magunk számára, hiszen ez a valódi gyógyítás alapja. A sikert viszont meg kell alapozni, ehhez jó bizalmi kapcsolat szükséges.A „Lesz kezelés első alkalommal?” fülre kattintva bővebb leírást talál arról, miért érdemes első alkalommal csak fogászati állapotfelmérést kérni, és ez hogyan befolyásolja a sikeres kezelést.

Milyen dokumentációra számítsak állapotfelméréskor?

Az első állapotfelmérés során több nyomtatvány kitöltésére is megkérjük. Ezért fontos, hogy a megbeszélt időpont előtt legalább 10 perccel korábban érkezzen hozzánk, hogy a nyomtatványok kitöltéséhez szükséges időt ne a kezelés értékes idejéből kelljen elvenni. A pontos dokumentációs protokollt a KAPCSOLAT oldal GYIK boksz kérdései közt találja, kérjük, kattintson!

Csak röntgent / 3D CBCT-t szeretnék. Lehetséges?

Természetesen. Sok beküldő orvos kér tőlünk röntgenfelvételt vagy CBCT felvételt. Ebben az esetben nem csinálunk első állapotfelmérést, csak a felvételt készítjük el. A felvételek árairól az Árak menüpont alatt tájékozódhat.


A felvétel elkészítéséhez kérjük, egyeztessen időpontot fogászatunkon, az online form kitöltésével.

Lesz kezelés első alkalommal?

Mi abban hiszünk, és a tapasztalataink is ebben erősítenek meg, hogy a kezelések sikere érdekében érdemes először fogászati állapotfelmérésre eljönni, ahol még nem történik kezelés. Egy kezelés hossza, mikéntje előzetes állapotfelmérés nélkül nem kiszámítható, így nem lehetséges megadni előre, hogy az Ön kezelésére fél, egy vagy két óra szükséges, mely feszültséget okoz Önben, orvosában és felborítja az előjegyzési naptár rendjét is. Ami pedig feszültséget okoz, az általában nehezen válik sikeressé. Pedig a siker közös érdekünk, törekedjünk hát rá!


Egy kezelés sikerét nagyban befolyásolja az is, hogy Ön mennyire van tisztában azzal, hogy mi fog történni a kezelés során és mennyibe fog kerülni az adott kezelés. Ezért az első állapotfelmérés ebben is nagy segítséget nyújt, hiszen a diagnózis után Ön írásos kezelési tervet és árajánlatot kap kézhez, és ha további kérdések maradnának Önben a kezelést, vagy az árakat illetően, bátran felteheti ezeket fogorvosának. Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy minden páciensünk tökéletesen tisztában legyen a kezelése szempontjairól, a választott kezelés előnyeiről és hátrányairól és az árakról. Ezért a fogorvossal történő esetleges második konzultáció ingyenes!


Az sem mindegy, hogy azonnal egy sosem látott orvos kezei alá ül be, vagy van már egy benyomása az illető fogorvosról, és némi bizalom is kialakulhatott az első találkozás során. Rengeteg feszültségtől, nyugtalanságtól kíméli meg magát és az orvost is, ha van már valamilyen kapcsolat, mielőtt elindul a kezelés.


Mi az első alkalmat nem csak a diagnózisra és a kezelési terv felállítására szánjuk, hanem arra is, hogy egy kis kapcsolat alakulhasson ki Ön és a fogorvos között, megkönnyítve ezzel a későbbiekben elinduló kezelést. Annak a nyugalomnak, és biztonságnak a megteremtésére érdemes időt szánni, ami a sikeres kezeléshez nélkülözhetetlen. Ezt a sikert és biztonságot alapozza meg az első állapotfelmérés.

Sürgős panaszom van, mit tegyek?

Amennyiben Önnek fájdalma, sürgős fogászati problémája van, kérjük, ezt jelezze bejelentkezésekor kollégáinknak. Orvosaink bejegyzési telítettségének függvényében igyekszünk egy munkanapon időpontot biztosítani Önnek sürgősségi kezelésre, de sajnos ezt garantálni nem tudjuk.

Ünnepek előtti időszakokban például nálunk is nagyobb a zsúfoltság, illetve specialista orvosaink hetekre előre telítettek, így nem minden esetben tudunk azonnali időpontot nyújtai Önnek.

De kérjük, hívjon minket bátran, megtesszük ami lehetséges! On-line form kitöltésével is jelentkezhet.

Röntgent is vinnék. Így azt Önöknél nem kell kifizetnem?

Amennyiben Önnek 3 hónapnál nem régebben készült, jó minőségű panoráma röntgenfelvétele van, és az elkészítés óta a szájában nem történt kezelés, úgy a felvételt orvosaink nagy valószínűséggel fel tudják használni a diagnózishoz az első állapotfelmérés során. Ebben az esetben Ön nem Első állapotfelmérés csomagárat fizet, hanem csak külön konzultációs díjat. A csomagárról, illetve a külön konzultációs díjról bővebb tájékoztatást az Árak menüpontban talál

Bizonyos fogak betegségeinek további pontosítása érdekében szükség lehet intraorális röntgenfelvételre, vagy például gyökérkezelés vagy fogbeültetés tervezése esetén 3 Dimenziós CBCT felvételre. Ezek árairól szintén az Árak menüpont alatt tájékozódhat.

Mikor kapom meg a kezelési tervet, és az mit tartalmaz?

A kezelési tervet a legtöbb esetben az első fogászati állapotfelmérés után Ön azonnal nyomtatott formában megkapja, illetve digitálisan is elküldésre kerül az Ön személyes MyBudapestDental fiókjába, ahol bármikor letöltheti a szükséges jogi dokumentációval együtt.

Bizonyos esetekben, amikor a kezelés bonyolultabb és a kezeléshez specialista orvos bevonására is szükség van, a kezelési terv kialakítása néhány napot igénybe vehet, hiszen az orvosoknak konzultálniuk szükséges. Ebben az esetben Ön személyes MyBudapestDental fiókjába kapja a dokumentációt digitális formában.

Amennyiben Önnek a kezelési terv átolvasása után kérdései merülnek fel, kérjük, jelentkezzen be a 2. konzultációra, ami ingyenes az Ön számára.

A kezelési terv minden esetben megadja a kezelések árát is. Több variációs lehetőség esetén mindegyik variáció árát, ezek közül Ön, fogorvosával egyeztetve kiválaszthatja az Önnek árban, előnyben, hátrányban leginkább előnyös megoldást.

Az első fogászati állapotfelmérés lépései

Nálunk több fogászati szakterület orvosa egy csapatként dolgozik együtt. A rendelő modern felszereltsége
támogat minket abban, hogy a tudásunk legjavát adhassuk Önnek. Az első lépés az Öné! Válasszon minőségi
fogászati szolgáltatásokat!

Tájékozódjon!

Sokan bizonytalanok, hogyan induljanak el egy fogászati probléma kapcsán. Bejelentkezése előtt Önnek is lehetnek kérdései. Bátorítjuk, keressen minket bátran telefonon vagy e-mailen. Elérhetőségeinket a Kapcsolat oldalon találja.

Egyeztessen időpontot!

Rendelőnk hétköznap 8.00-20.00 óráig áll az Ön rendelkezésére. Kérjük, mindenképp egyeztessen időpontot munkatársainkkal. Sürgős probléma esetén kapacitásunk függvényében igyekszünk mielőbb segítséget nyújtani Önnek.

Szigorú higiéniás szabályok

Az új egészségügyi szabályokat betartjuk. Állandó fertőtlenítőszeres takarítást, érintésmentes lázmérést végzünk és fertőtlenítővel történő kézmosást kérünk Öntől. A biztonság érdekében adott időpontban kevés pácienst látunk el.

Szájvizsgálat és diagnózis

A szájvizsgálat fájdalommentes. Nem kapirgálunk, nem feszegetünk. A digitális panorámaröntgent végzünk, hogy a fogak csontban levő állapotáról is pontos képet kapjunk. Fogbeültetés esetén 3 dimenziós CBCT felvételt készítünk.

Kezelési terv és árajánlat

Az információk alapján tájékoztatjuk Önt a lehetőségekről. Kezelési tervet és árajánlatot írásban adunk, nincsenek rejtett költségek. Komplex kezelés esetén, ha orvosi team konzultáció szükséges, 2-3 munkanap türelmi időt kérünk.

Biztonságos kezdés

Első alkalommal nem végzünk kezelést, csak abban az esetben, ha Önnek sürgősségi beavatkozásra van szüksége. Fontos, hogy Ön biztosan átlássa az Önre váró kezeléseket és árakat. Ha szükséges, a második konzultáció ingyenes!

Törődjön többet magával! Kezdje fogászati
állapotfelméréssel!

Tapasztalt orvoscsapat

A Budapest Dental Fogászatot 2005-ben alapítottuk. Fogorvosházaspárként rendelőnk megőrizte családias jellegét, miközben az egyik legmodernebb fogorvos-technológiai háttér áll a rendelkezésünkre. Általános és esztétikai fogászat, szájsebészet, implantológia és fogszabályozás egy helyen.

Modern diagnosztika

Az első állapotfelmérés szerves része a digitális panoráma röntgen. A kapott kép pontos, az átlagosnál kiemelkedőbb diagnosztikai lehetőséget biztosít. Mikroszkópos gyökérkezelés vagy fogbeültetés tervezése esetén 3 dimenziós CBCT röntgenfelvételt készítünk a kezelés tervezésekor.

Minimális várakozás

Senki nem szeret feleslegesen várakozni, az idő a mai ember talán legdrágább kincse. Minőségi kezeléseket végzünk, és az Ön idejével is együttérzően bánunk. Az orvosi munka hossza nem mindig kiszámítható, de mindent megteszünk a pontos kezdésért és a minimális várakozásért.

Érezze jól magát az első fogászati állapotfelmérésen!

A kedvesség nálunk alapvető emberi érték

 • Pontosan fogadjuk, esetleg minimális várakozási idő van.
 • Csapatunk kedves, a hangulat családias. Tudjuk, hogy a fog érzékeny szerv, ezért kiemelkedően empatikusak vagyunk.
 • Garantáljuk, hogy csak tapasztalt, szakértő fogorvosokkal találkozik.
 • A szájvizsgálat fájdalommentes.
 • Komplex fogászati probléma esetén Önnek nem kell több klinikára vagy szakértőhöz utaznia, hiszen orvoscsapatunk teamként működik együtt Önért
A siker alapja a jó diagnózis

A fogorvosok tapasztalata, szaktudása a siker egyik alappillére, de rengeteg múlik a technológiai felszereltségen. A legmodernebb diagnosztikai eszközöket nyújtjuk Önnek, már az első fogászati állapotfelmérés alkalmával!

 • Tűpontos röntgen diagnosztika
 • 3 dimenziós CBCT röntgenfelvétel
 • Mikroszkópos diagnosztika
Bizonytalan? Szorong? Halogat?
Nehéz helyzet, de tudjon róla, Ön nincs egyedül. Bár a legtöbb kezelés fájdalommentes, mégis sokan félnek a fogászattól. Mi mégis bíztatjuk: Jöjjön el hozzánk, segítünk! Sok ezer szorongó páciens jár vissza hozzánk bátran, az éves kontrollra. Ők és mi együtt már megcsináltuk! Jöjjön el Ön is!
 • Nálunk nincs “ciki” helyzet vagy „letolás”, de van megértés egy nehéz helyzet láttán
 • Nincs fájdalmas fogászati kezelés
 • Nincsenek rejtett költségek, nincs futószalag

Ha Ön nem törődik magával, akkor ki fog? A fogászati állapotfelmérés nem fáj, ez inkább egy beszélgetés. Javaslatot teszünk arra, hogyan lehet a mosolya szebb és egészségesebb. Nálunk valóban szakértő fogorvossal találkozik és megkapja mindazt az empátiát, tudást és információt, amire szüksége van.

Dr. Pattogató Rita és Dr. Némethy Miklós

A Budapest Dental fogászat alapítói

Mennyibe kerül az első fogászati
állapotfelmérés?

Az első állapotfelmérés során leggyakrabban az állapotfelmérés csomagot ajánljuk, amely a röntgent is
tartalmazza. Kiegészítő diagnosztikus módszerekre nincs minden esetben szükség.

Nálunk nincs futószalag! Ezt a rendelőt egy fogorvos házaspár vezeti.

Mivel a tulajdonosok maguk is fogorvosok, a hivatástudat és a fogászat szeretete a vállalkozás központi motorja. A Budapest Dental Fogászaton mi nap, mint nap azért dolgozunk, hogy Ön megszeresse, élvezze mosolyát és egy életen át egészségben megőrizhesse fogait!
Tartsa meg egészségben a fogait egy életen át!