1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Biokompatibilis anyagok

Tartalomjegyzék

Biokompatibilis és antiallergén fogászati implantátumok

“Biokompatibilitás és antiallergén tulajdonságok. Ezek a fogászati implantátum anyagának legjellemzőbb tulajdonságai. A fogászati implantátum, amely beültetésre kerül, szövetbarát titánból készült mesterséges foggyökér, mely kiváló tulajdonságokkal kell rendelkezzen ahhoz, hogy a szervezet kényes biológiai rendszere tökéletesen befogadja.”

Biokompatibilis titán fogászati implantátumok

Ez azt jelenti, hogy a fogimplantátum anyaga olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a csontsejtek hozzá nőjenek a speciálisan kialakított titán felszínhez. A titán biokompatibilis fém, a fogimplantátum csavart körbenövi a csont, így abban tökéletesen rögzülni képes. Ez stabil és biztonságos rágást tesz lehetővé.

Bár a páciensek 99%a a titán fogászati implantátum mellett dönt, a titán mellett létezik cirkónium anyagból készített fogászati implantátum is. A cirkónium szintén biokompatibilis anyag, azaz a szervezet tökéletesen elfogadja, anélkül, hogy allergiás reakció történne. A cirkónium fogászati implantátumok drágább árkategóriát képviselnek minden fogászati implantátum családon belül.

Antiallergén tulajdonság – titán fogászati implantátumok

Egy ideig úgy vélték, a 100% tisztaságú titánra nincs allergia. Ez a teória megdőlt, létezik titán allergia, de olyan ritka, hogy az átlag fogászati rendelőkben ezzel soha nem találkozni. A lényeg a titán alapanyag tisztasága és a minősége. A Budapest Dental Fogászat rendelőjében beültetett minőségi titán fog implantátumok olyan anyagból készülnek, illetve olyan felületkezeléssel vannak ellátva, hogy azok nem okoznak allergiás reakciót azoknál a pácienseknél sem, akik egyéb típusú (pl. nikkel, kobalt) fémallergiában szenvednek.

Amennyiben olyan ritka esettel találkozunk, hogy titán allergia bizonyítottan kimutatható, a cirkónium fogászati implantátum csavar megoldást nyújthat ilyen esetben is.

Send this to a friend