Biokompatibilis anyagok

Biokompatibilis és antiallergén fogászati implantátumok

“Biokompatibilitás és antiallergén tulajdonságok. Ezek a fogászati implantátum anyagának legjellemzőbb tulajdonságai. A fogászati implantátum, amely beültetésre kerül, szövetbarát titánból készült mesterséges foggyökér, mely kiváló tulajdonságokkal kell rendelkezzen ahhoz, hogy a szervezet kényes biológiai rendszere tökéletesen befogadja.”

Biokompatibilis titán fogászati implantátumok

Ez azt jelenti, hogy a fogimplantátum anyaga olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a csontsejtek hozzá nőjenek a speciálisan kialakított titán felszínhez. A titán biokompatibilis fém, a fogimplantátum csavart körbenövi a csont, így abban tökéletesen rögzülni képes. Ez stabil és biztonságos rágást tesz lehetővé.

Bár a páciensek 99%a a titán fogászati implantátum mellett dönt, a titán mellett létezik cirkónium anyagból készített fogászati implantátum is. A cirkónium szintén biokompatibilis anyag, azaz a szervezet tökéletesen elfogadja, anélkül, hogy allergiás reakció történne. A cirkónium fogászati implantátumok drágább árkategóriát képviselnek minden fogászati implantátum családon belül.

Antiallergén tulajdonság – titán fogászati implantátumok

Egy ideig úgy vélték, a 100% tisztaságú titánra nincs allergia. Ez a teória megdőlt, létezik titán allergia, de olyan ritka, hogy az átlag fogászati rendelőkben ezzel soha nem találkozni. A lényeg a titán alapanyag tisztasága és a minősége. A Budapest Dental Fogászat rendelőjében beültetett minőségi titán fog implantátumok olyan anyagból készülnek, illetve olyan felületkezeléssel vannak ellátva, hogy azok nem okoznak allergiás reakciót azoknál a pácienseknél sem, akik egyéb típusú (pl. nikkel, kobalt) fémallergiában szenvednek.

Amennyiben olyan ritka esettel találkozunk, hogy titán allergia bizonyítottan kimutatható, a cirkónium fogászati implantátum csavar megoldást nyújthat ilyen esetben is.

OPTIMUM szájhigiéniai csomag - dentalhigiénikus végzi

22 900 Ft29 900 Ft

PRÉMIUM szájhigiéniai kezelés csomag: Irányított Biofilm Terápia

32 750 Ft42 500 Ft

ALAP szájhigiéniai kezelés - dentalhigiénikus végzi

19 900 Ft25 900 Ft

AlphaBio®  fogászati implantátum

133 000 Ft145 000 Ft

Neo Biotech® titanium fogászati implantátum

155 000 Ft169 000 Ft

Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum

185 000 Ft198 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Letört szürke fog kezelése

Tömés után tudni illik

Fogszabályozás menete lépésről lépésre

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”