1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Budapest Dental: fogászat a 13. kerület szívében

Tartalomjegyzék

Az ember nem mindig szívesen fordul fogorvoshoz, de ha már kell, a legjobbat szeretné. Kutatások bizonyítják, hogy a profi fogorvosi parxisban készült fogászati beavatkozások bizony jóval tartósabbak, mint a technikailag, tudásban gyengébb fogászatokon készültek.

Talán Önnek az is fontos, hogy legyen közel a hely: fogászat XIII. kerületben. Miért a legjobb választás a Budapest Dental itt, a kerület szívében? Jöjjenek mellettünk az érvek!

Ön sem választ mindennap fogászatot igaz?

Ha a fogászat XIII. kerület kifejezésre keres rá a neten, akkor valószínűleg itt lakik a mi fogászatunkhoz közel. Ez már egy jó pont mellettünk! De vajon elég e ahhoz, hogy bizalmat szavazzon nekünk. Bízom benne, hogy nem!

A fogorvos választáshoz ennél több kell. Persze kifejezetten jó, ha a fogászat itt van a közelben, de ennél még fontosabb, hogy milyen fogorvosok és mit csinálnak ezen a fogászaton? Vajon Ön jó kezekbe kerül, ha hozzánk jön? Szerintem igen, de mivel én alapítottam ezt a fogászatot 2005-ben, így könnyű dolgom van. Ismerem a céget kívülről, belülről.

Ön viszont természetesen nem. Csak arra hagyatkozhat, amit néhány perc, sőt másodperc alatt át tudok Önnek üzenni innen a cyber tér túloldaláról.

Dr. Pattogató Rita alapító fogorvos, Fogászat XIII. kerület
Dr. Pattogató Rita alapító fogorvos

Fogászat XIII. kerület – a Jászai Mari térnél

A Budapest Dentalban Prémium fogászati ellátást nyújtunk, itt a XIII. kerületben, persze nem csak a kerület lakosainak. A rendelő a Szent István körút – Tátra utca sarkán álló, Weiss Manfréd által építtetett ház harmadik emeletén található. Tipikus, patinás körúti bérház, kacskaringós gangokkal és annál is kacskaringósabb történelemmel, sokat látott lakásokkal.

A Budapest Dental által elfoglalt nagypolgári lakás is volt már korábban postai munkásszállás, de állítólag bordélyház is valamikor.

A hely könnyen megközelíthető, bár a parkolás manapság az Újlipótvárosban nem könnyű, erre érdemes odafigyelni. Aki viszont itt lakik, nem bánja, hiszen gyalog könnyen megtalálható a fogászat, és ebben a házban is szép, felújított lift van.

A rendelési idő a páciensek igényeihez igazodik, reggel 8.00 – este 19.30 ig van rendelés. Íme, itt vannak kapcsolati és elérhetőségi információink!

Mitől prémium fogászat a Budapest Dental?

A modern fogászati technológia igazi kincs, ha szakavatott kezekbe kerül. A Budapest Dentalt férjemmel, Dr. Némethy Miklóssal együtt alapítottuk 2005-ben, és mindketten máig is praktizálunk. Az évek során felépült 10 fős fogorvos csapat mindvégig hű maradt ahhoz az elvhez, hogy adni és nem „eladni” akarunk. Itt a minőség és a gyógyító tudás érték. Ez a mi legfőbb prioritásunk.

Dr. Pattogató Rita és Dr. Némethy Miklós alapító fogorvosok, fogászat XIII. kerület

A felszereltség tekintetében élen járunk, nem csak a fogászatok közt a XIII. kerületben, de Budapesten is. A legmodernebb fogászati technológiákat alkalmazzuk, szemléletünk szerint ugyanis ezek emelik megfelelő minőségűre a fogászati kezelések színvonalát. Íme néhány a technikai felszereltségünkből:

3D Fogászati CT vizsgálatok

A Cranex 3D alacsony sugárterheléssel működő CBCT röntgen. Sugárdózisa nem több, mint a napi átlagos sugárdózis, ami természetes módon, a földi élet során mindannyiunkat ér. Ez kb. 65 mikrosievert. A 3D CBCT 3 dimenziós képet készít a fogakról és az állkapocsról, ami óriási segítség a gyökérkezelés és fogbeültetés esetén. Erről a témáról íme egy alapos blogcikkem, ha mélyebben érdekli a téma, illetve a sugárzások összehasonlítása, olvassa el bátran!

No1. fogbetegség megelőző és kezelő módszerek

Irányított Biofilm terápia, Less Pain ultrahangos technológia, a lézeres fogínykezelések, antimikrobiális fotodinamikus terápia. Ezek mind segítenek a fogínysorvadás megállításában és kezelésében, a mozgó fogak terápiájában. A mozgó fogak témájában több jó cikkem is született. Ha szeretné megelőzni, vagy idejében gyógyíttatni fogínysorvadását, olvassa el ezt a két cikket:

Mozgó fog megmentése? Íme 10 + 3 hasznos tipp a fogakért!

Mozgó fogak – fogínysorvadás kezelése sikeresen

Kritikus állapotú fogak megtartásának módszerei

A kritikus állapotú fogak azok, amelyeknél nehéz eldönteni, hogy foghúzás legyen, vagy megpróbáljunk valamilyen konzerválófogászati terápiát. Ezek azok a helyzetek, amikor végképp érdemes egy jó minőségű fogászatra menni. A fogászat XIII. kerület kulcsszó alatti fogászatok közül csak kevesen, vagy nem is foglalkoznak olyan mélységeiben a kritikus állapotú fogak megmentésével, ahogy mi a Budapest Dental fogászaton.

Ennek oka a mikroszkópos gyökérkezelésre specializálódásom. 22 éves szakmai tapasztalattal vágtam bele 3 évvel ezelőtt a mikroszkópos fogászati endodontus képzésbe. Ehhez önkéntes fogorvosi feladatokat vállaltam az egyetemen így megtanulhattam a specializáció olyan bugyrait is, amit az átlag képzéseken nem lehet elsajátítani.

Persze ezt a tudást az összes Budapest Dental fogorvossal megosztottam, hiszen azok is tudnak ebből a tudásból táplálkozni, akik nem használnak mikroszkópot. Így aztán az alábbi kezelési protokollok alakultak ki a kritikus állapotú fogak számára:

Vital Pulpa terápia, mely a gyökérkezelés/ nem gyökérkezelés határmezsgyéjén billegő fogak megtartásában segít. Egységes fertőtlenítési protokollal, hidraulikus szilikát cementtel és Biodentinnel kezeljük a veszélyesen sérült, de még élő fogakat, hogy elkerüljük a gyökérkezelést. Íme egy hasznos cikk a témában: Gyökérkezelés elkerülése – vital pulpa terápia

Biomimetikus fogtömés, mely a fogakat nem csak színükben, de strukturájukban is igyekeznek természetes módon helyreállítani. A biomimetika külön kezeli a fog felső részét, melyet elsősorban a fogzománc alkot és a mélyebb, belső részt, melyet elsőorban a dentin alkot.

A hagyományos fogászati helyreállítás során ezeket a szöveti rétegeket nem különböztetik meg, így egységes módon, egyféle tömőanyaggal pótolják azokat. Ennek sok esetben a fog repedése, majd fogeltávolítás a következménye.

Ezzel szemben a biomimetikus helyreállítás a különböző szöveti struktúrákat különböző, az eredetihez leginkább hasonló fogtöméssel állítja helyre. Így a rugalmas dentint rugalmas tömőanyaggal, míg a szilárdabb zománcot szilárdabb anyaggal.

A biomimetikus fogtömésekkel így a fogak élettartama lényegesen kitolható! Nem mindegy tehát, hogy a fogászat XIII. kerület kulcsszóra milyen fogászatot választ. Érti már miért?

Tartós fogmegtartás

A tartós fogmegtartás szintén a technikán és a felkészültségen múlik. A fent említett biomimetikus fogászati hozzáállás, a mikroszkópos gyökérkezelés, ultrahangos fertőtlenítés, biokerámia gyökértömés mind hozzájárulnak ahhoz, hogy jó minőségban, tartósan állítsuk helyre a kezelt fogat.

A fenti technikák kihagyásával a fogászat lehet hogy olcsóbb lesz, de ez csak rövidtávon van így. Hosszú távon a befektetett anyagi és szellemi, azaz tudás energia egészen biztosan megtérül. A megtérülés pedig egyenlő a jó rágással és a szép mosollyal.

Operációs mikroszkóp

Bármely fogászati kezelés magasabb minőségben végezhető el, ha a fogorvos jobbban látja a részleteket. Tudományos kutatások bizonyítják a nagyítással végzett fogásztai kezelések minőségének javulását. Talán önnek sem mindegy, hogy a fogorvos, aki a fogait vizsgálja és kezeli, vajon mennyire pontosan látja a kezelt területet. Bizony hatalmas a különbség!

Sebészeti lézer

Többféle fogászati kezelés során is hatékonyan alkalmazható, például a fogínytasakok terápiájánál vagy kisebb szájsebészeti beavatkozások alkalmával. A legtöbb lézeres kezelést a fogínyterápiák során alkalmazzuk. A fogágy biostimulációjával igen jó eredményeket lehet elérni a mozgó fogak kezelésében. A biostimuláció gyorsítja a gyógyulási folyamatot, csökkenti a fájdalmat.

Mitől jó egy fogászat a technikai felszereltségén túl?

Attól, hogy csak az orvosok kezében, vagy a szívében is folyik e a munka, azaz a gyógyító hivatás. Vannak nagy fogászatok, ahol a fiatal orvosok csak dobbanópályának használják a helyet, aztán, ha már van egy kis tapasztalatuk, továbbállnak, külföldre mennek, vagy magánrendelőt nyitnak – sokszor meglehetősen korán. Ezeken a helyeken nem tud szívvel folyni a munka, mert nem erről szól az ott dolgozók élete.

A Budapest Dental is átment ezen a fázison, sok év volt, mire megtapasztaltuk e nehézségeket és rájöttünk, hogyan kell profi fogászati team-et létrehozni. Voltunk már többen is a csapatban mint most, de jóval kisebb egymás iránti elkötelezettséggel, azaz szívvel.

Az elkötelezettségnél nincs fontosabb. Egy fogorvos tulajdonosnak először is a szakmája felé kell elkötelezettnek lennie. Ez a gyógyítást és a pácienseit jelenti. Továbbá elkötelezetté kell válnia a munkatársai iránt is, hiszen mindannyian ugyanazt a szekeret kell toljuk. Elköteleződni nagyon nehéz. Felnőtté kell válni hozzá, komoly, súlyos döntéseket kell hozni.

De ahogy Goethe mondja, ha elkötelezetté válsz, minden sikerül. Mi is így érezzük. A Budapest Dental Csapata most kiváló, jó gyógyítókból áll, akik szívvel-lélekkel végzik munkájukat!

„Amíg az ember eljut odáig, hogy elkötelezi magát, jelen van a tétovázás, a késlekedés, a visszavonulás lehetősége… és az alkalmatlanság érzése. … Abban a pillanatban, amikor valaki végérvényesen elkötelezi magát, az isteni gondviselés is működésbe lép. Minden lehetséges dolog történik, hogy segítsen ebben – olyan dolgok, amelyek egyébként nem történtek volna. Az események egész áradata születik a döntésből.” (Goethe)

A Budapest Dental csapata elkötelezett, kiváló fogorvos csapat

Fogászat Budapesten vagy szakrendelő?

Sokan keresnek a 13 kerület szakrendelő kulcsszóra. Vagy budapest fogorvos árak ra. Ezzel a kifejezéssel talán állami finanszírozású szakrendelést keresnek, vagy olyan helyet, ahol az ár/érték arány megfelelő számukra. Mert a fogorvos drága. De kérem, gondoljon át néhány dolgot:

A fogászat akkor drága, ha már kezelésre van szükség! Azonban a fogászati betegségek hihetetlen nagy része megelőzhető lenne, ha megfelelő mennyiségű és minőségű fogászati megelőző szolgáltatást vennének igénybe az emberek.

Szájsebészeti műtét fogászat XIII. kerületében

A foghúzások nagy része még mindig az egyszerű fogszuvasodásból indul ki! A fogszuvasodás pedig napi 2×2 perc fogmosással megelőzhető lenne. A foghúzás leggyakoribb oka a szuvasodás 52,2%, ezt követik a parodontális betegségek (fogínyproblémákból adódó betegségek) 35,7%. Ugyanez a kutatás bizonyítja, hogy a férfiak hajlamosabbak voltak a foghúzásra (71,1%), így nekik még jobban oda kellene figyelni.

A fogászati finanszírozás, a fogászati árak valóban nagyon nehéz kérdés. Azok a prémium fogászati kezelések, amelyek valóban jó minőséget garantálnak, valóban drágák. Drágák a műszerek, eszközök, drága és hosszan tart megszerezni a szükséges fogorvosi tudást. Drága a jó minőségben, hivatását korrektül végző orvos, aki el szeretné tartani a családját, és sorolhatnám.

De ha arányaiban nézzük, a minőségi megelőző fogászati beavatkozások még nem drágák. Csak alkalmazni kellene ezeket!

Fogászat XIII. kerület – de melyik?

Amikor a Budapest Dental 2005-ben megnyílt a Szent István körút 10 szám alatt, alig volt fogászat XIII. kerület kulcsszóra rajtunk kívül más találat a Google-n. Aztán sorra nyitottak mellettünk a rendelők. Bár nem jártam utána, de lehetséges, hogy Budapesten a XIII. kerületben van a legtöbb fogászat.

Tény és való, hogy a Budapest Dental a kerületi fogászatok között az egyik legnagyobb. A sok fogászat egy szempontból előnyös, hiszen annak, aki szeretne megmaradni a piacon, igen jó minőségben kell teljesítenie a páciensek felé. Persze a versenytársak nem mindig etikusak.

Tudok olyan fogászatról, aki nagyjából egy az egyben másolja a Budapest Dental weboldalát. Az árlistámtól elkezdve a cikkeimen át, mindent. Még jó, hogy a képeket kicserélik. Sokat nem tehetek, a pácienseknek pedig valószínűleg csak később tűnik fel.

Szerintem a hitelességnél nincsen fontosabb, akármelyik szakmáról legyen is szó. Az a fogorvos, aki ellopja a másik fogorvos szellemi termékét, ötleteit, és ebből épít magának vállalkozást, szerintem a fogászati hivatását sem tudja másképp, hitelesen csinálni.

Én az ilyen fogorvos székébe nem ülnék jó szívvel. Hogy mindezt a páciensek hogyan és miként érzékelhetik, nem tudom. De az emberek, így a fogorvosok döntései és következményei is idővel visszatalálnak gazdájukhoz.

Nem könnyű tehát eligazodni sem a XIII. kerületben, sem máshol, ha az ember jó orvost vagy fogorvost keres. Az egyik legjobb módszer az ajánlás. Ha a másiknak bevált, nekem is be fog. Hála az égnek a személyes ajánlás erejét még nem verte le az internet.

A Budapest Dentalt a pácienseink több mint 85%-a ajánlja tovább!

Mi folyamatosan monitorozzuk, visszahívjuk pácienseinket. Érdeklődünk, hogy érezték magukat nálunk? Meg vannak e elégedve az eredménnyel? A visszajelzés megdöbbentően jó! Én legalábbis mindig megdöbbenek. Mert egy dolog minden erőmet belefektetni egy vállalkozás sikerébe, de egy másik dolog visszahallani, érzékelni, hogy tényleg. Ez a fogászat valóban jó. Tetszik az embereknek és hálásak érte!

Tehát a fogászat XIII. kerület kulcsszóra megjelenő fogászatok közül én biztosan a Budapest Dental-t választanám. Mint írtam, ismerem kívülről belülről. Immár 20 éve. Hegymenetben és lejtésben, stagnálásban és kivirágzásban. Most épp erőben, fejlődésben, kinyílásban és egyre örömtelibb megformálódásban!

Mit jelent a jó ár/érték arány egy fogászaton?

Fogászat XIII. kerület kulcsszóra drágább és olcsóbb fogászatokat is találhatunk. A Budapest Dentalban sokat kell lavírozzunk az árakkal. Azzal, hogy az a magas minőséget, amit mi elképzelünk és megvalósítunk, hogyan lehet az átlag magyar pénztárcához igazítani.

Mondok egy példát: Egy speciális, gépi gyökérkezelő tű, ami egyszer használatos, kiváló teljesítményre képes a gyökércsatornában, jelenleg 6000 – 22000 Ft körül mozog. Egy páciensnél több különböző méretű és funkciójú tűt is használni kell a gyökérkezelés során.

Ha a fog előzőleg egy olcsóbb, vagy nem hozzáértő fogászaton már kezelve volt, az előző orvos által helytelenül elkészített gyökértömést is el kell távolítani, ennek tű igénye és időigénye is hatalmas. Lényegében beárazhatatlan, így a gyökérkezelés, bár drága, a fogászat számára egyáltalán nem kifizetődő.

Ezzel szemben, a gyökérkezelés a hivatásunk egyik lelke. Megmenteni a fogakat amíg csak lehetséges. Hittel, lélekkel, szeretettel. Talán már érti, mi a nehéz egy fogászati praxis vezetésében.

Fogászati CT felvétel mikroszkópos beavatkozásokhoz fontos
Fogászati mikroszkópos kezelés

A gyökérkezelés lényegében a fog maximális fertőtlenítéséről szól. Tehát, hogy a gyökérkezelt fog ne váljon góccá, vagy ha addig az volt, ne újuljon ki a gyulladás. A fertőtlenítésnek különböző, ultrahangos, szónikus és egyéb aktivátoros technikái vannak. Mindnek megvan a maga gép és eszközigénye, ráadásul, sajátos időigénye is.

Én, mint praxisvezető, egyben mikroszkópos gyökérkezeléseket is végzek, több éve tanulom ezt az eljárást. Mivel tudom, mire képes a hagyományos gyökérkezelés és a mikroszkópos, így a teljes rendelőben átalakításokat végeztünk hagyományos gyökérkezelés fronton is.

A mikroszkóp kivételével a hagyományos gyökérkezelési eljárásokat is megreformáltam, így azok lényegesen hatékonyabban gyógyítanak, még mikroszkóp nélkül is. Így, ugyan Ön a hagyományos gyökérkezelésért ugyanannyit fizet, mint egy másik rendelőben, de egy gyökérkezelés specialista orvos által bevezetett protokollok alapján kapja meg a kezelést.

Ezért az a gyökérkezelési minőség, amit nálunk kap, ár/érték arányban lényegesen kedvezőbb lesz. Ugyanannyit fizet, de lényegesen magasabb minőségű szolgálatást kap érte.

Ugyanaezt a sémát leírhatom a fogtömések, a Vital Pulpa Kezelés, a Biomimetikus tömések és a fogpótlások vagy a fogbeültetés háza táján is.

Egy szó mint száz, egy fogászatot lehet rosszul, közepesen, profin vagy high end módon csinálni. Ebből a páciens a helyszínen sok mindent levesz, de a lényeget csak hónapokkal, sőt évekkel később, amikor a foga vagy a mosolya nem működik úgy, ahogy azt ő szeretné. Sőt, sokkal rosszabbul működik, elhal, kiesik, begyullad.

Ezért nem mindegy, menyire profi fogászatot, mennyire szívvel, lélekkel dolgozó fogorvosokat választ!

Mit tud egy olcsó fogászat?

Praxisvezetőként, átlátva egy fogászat működését, nehézségeit és örömeit, emellet 25 éve praktizáló fogorvosként, én bizony szkeptikus vagyok az olcsó fogászatokkal szemben.

A fogászat rendkívül komoly eszköz és anyag igényes szakma. Míg egy 13 kerület háziorvos eszközigénye kimerül néhány millió forintban, addig egy átlag fogászati szék 10 millió forintnál kezdődik. És emellé CT kell, mikroszkóp, és sorolhatnám.

Ráadásul ma már a minőségi fogorvosi tudásért is horror árakat kérnek el a képzéseken. A szívvel-lélekkel dolgozó fogorvos pedig meg akar élni, és ha nem szeretnénk, hogy külföldön landoljon, bizony komoly díjakat kell ajánlanunk a számára.

Így tehát, ha egy fogorvos minőségi fogászatot szeretne csinálni, azt egyszerűen képtelenség olcsón csinálni. Konkrétan annyira lehetetlen, mint a Holdra feljutni egy ugrással. Hazudni lehet, de magvalósítani nem.

Hogyan lehet spórolni egy jó fogászaton?

A fogászat elvileg Önnek személy szerint lehet olcsó. Szerintem ehhez alapvetően két dolog kell:

  1. Ha a megelőzésre rendkívüli elkötelezettséggel gondol és beleáll a napi rutinba. Beleáll a 2×2 perc helyes fogmosásba. Megtanulja a fogköztisztíó kefe alkalmazását és el is végzi minden nap legalább egyszer. Emellett a megelőzés része az éves fogászati check-up és az esetleges szájhigiéniai megelőző kezelések, mint például a fogkőeltávolítás.
  2. Ha a fogászat XIII. kerület kulcsszóra feljövő fogászatok közül nem a legolcsóbbat, hanem a legjobb minőséget biztosító fogászatot választja.

Hogyan lehet spórolni egy fogtömésen?

Hát úgy, hogy egy jó minőségben elvégzett fogtömésből nem lesz két év múlva gyökérkezelés.

Egy helyesen kivitelezett, megfelelő alapossággal elvégzett gyökértömött, majd megfelelően felépített fogból nem lesz fél év múlva góc, majd foghúzás.

Egy alapos szájsebész által beültetett fogimplantátum nem fog pár év múlva periimplantitisben elveszni, magával sodorva az értékes csontot.

Sorolhatom. Számos helyen tud spórolni egy jó minőségű fogászaton. Ami ugyanis rövid távon olcsó, az bizony hosszú távon lényegesen drágább lesz. A fogászaton, a fogászati kezeléseken egyszerűen nem szabad spórolni. Költséget csökkenteni a megelőzéssel lehet, és ha mégis van probléma, azt magas minőségben dolgozó fogorvossal kell meggyógyíttatni.

A megelőzést valószínűleg minden fogászat XIII. kerület kulcsszóra megjelenő fogászaton kérheti. A megelőzés mindenhol olcsóbb lesz, mint a kezelés!

Hogyan lehet spórolni egy gyökérkezelésen?

A gyökérkezelések hibái egy külön könyvet megérnének. Az apró gyökércsatornák a fogban szabad szemmel nagyon rosszul látszódnak. Rengeteg, nem győzöm hangsúlyozni, rengeteg hiba adódik a hagyományos, szabad szemes gyökérkezelésekből. Nem csak a fogászat XIII. kerület rendelőiben. Máshol is.

A mikroszkópos gyökérkezeléseim nagy része más orvos által szabad szemmel elrontott, helytelenül felmért, rosszul kezelt eseteinek helyreállítási próbálkozásából áll!

Ha már egy fogat gyökérkezelni kell, akkor a mikroszkópos gyökérkezelést nem arra használnám, hogyha az első, szabad szemes próbálkozás nem sikerült, akkor majd megpróbálkozom a mikroszkópossal. Mert az drága lenne elsőre. Ez, elnézést, de rendkívül buta hozzáállás!

Ha már gyökérkezelni kell, akkor éppen hogy elsőre választanám a legjobb módszert. Hogy ne kelljen többet gyökérkezelni.

A már egyszer gyökérkezelt fogak újragyökérkezelése, másnéven revíziója után a siker már 70% alatti! Nem lehet tökéletesen kiszedni az előző orvos által belekent gyökértömő anyagot! A gyökércsatorna rendszer olyan, mint egy fordított karácsonyfa. Zegzugos, kiszámíthatatlan, tele mellékcsatornákkal. Csak próbálkozni lehet a teljes fertőtlenítésre.

Míg első alkalommal, egy mikroszkóp mellett alaposan, tisztességgel megcsinált gyökérkezelés sikere 96% feletti! Igen. A mikroszkópos kezelés drága! De miért?

Mert elképesztően drága az eszközigénye, rendkívül sok munkaórát emészt fel (3-4x 1,5 órát!) és drága egy ilyen szakorvos kiképzése is.

De spórolni nem ezen kell, ha a baj már megtörtént. Spórolni úgy kell, hogy a megelőző otthoni és rendelői szájápolásokat tisztességgel elvégezzük.

Remélem, hogy eljutott velem a cikk végére. Fogászat XIII. kerület. Ha egy megbízható, jó fogászatot szeretne, ez a Budapest Dental Fogászat a Szent István körúton a Vígszínháznál!

Összefoglalás

  • A fogászat XIII. kerület kulcsszóra számos fogászat jelenik meg. Nem mindig a legközelebbi a legjobb fogászat.
  • A minőségi fogászati praxisban végzett kezelések tartósabbak, ezt kutatások is alátámasztják
  • A fogászat nem tud olcsó lenni, mert igen komoly eszköz, anyag és tudásigénye van
  • Az olcsó fogászat hosszú távon drágább. Jó minőségben lehetetlen olcsón fogászatot csinálni.
  • A fogászaton csak úgy tud spórolni, hogy egyrészt megelőz, másrészt ha baj van, minőségi fogászatot választ
Send this to a friend