1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Budapest Dentál 13. kerület

Cirkónium korona

Válasszon elegáns, prémium megoldást foghiányának tartós és esztétikus pótlására!

A fémmentes cirkónium a legelegánsabb választás, ha foghiányunkat tartósan és esztétikusan szeretnénk pótoltatni. A számítógépes CAD-CAM technológia nagyszerű lehetőséget nyújt az ultraprecíz illeszkedéshez, ami a tartósság záloga.

Az elegáns és élethű cirkónium korona
elkészítésének lépései

Foghiányok pótlására a legtöbb páciens a cirkónium koronát vagy hidat választja. A fogpótlás elkészítése több megjelenést kíván a rendelőben, érdemes tájékozódni a részletekről:

Állapotfelmérés

Az első találkozás alkalmával szájvizsgálat és panoráma röntgen alapján a fogorvos kezelési tervet készít. Legtöbbször alternatív javaslatokat sorol fel, például hogy lehet e fogbeültetést végezni vagy vannak e előkészítő kezelési fázisok a koronakészítés előtt.

Kezelési terv

A kezelési terv írásban tartalmazza az alternatív javaslatokat, árakat. A cirkonium korona alternatívája a fémkerámia. A cirkónium drágább, míg a fémkerámia olcsóbb. Tartósságban egyenértékűek, esztétikájában a cirkónium elegánsabb, szebb, természetesebb.

Érzéstelenítés

A fogínykezelések alap terápiája az alapos fogkőeltávolítás. Több variáció elérhető: a standard ultrahangos technológia vagy a Guided Biofilm Therapy módszer, mely teljesen fájdalommentes és a fogak megőrzésének új koncepcióját kínálja.

Várakozási idő

A lenyomat alapján a laboratóriumban számítógépes CAD-CAM technológiával készül el a végleges korona. A várakozási idő 5-10 munkanap, időközi próbára szükség lehet. A köztes időben a fogra műanyag ideiglenes korona kerül.

Fogszínválasztás

A porcelán leplezés a korona elkészítésének végső fázisa. A fogszínt a páciens meglevő fogainak színével harmonizálva választja ki a fogorvos. Ha fehérebb fogakat szeretnénk, érdemes előbb professzionális fogfehérítést kérni fogorvosunktól.

Garancia, utánkövetés

A cirkónium koronára a garancia 3 év, de ennél sokkal többet bír, ha Ön betartja az előírt higiéniás szabályokat. A cirkónium koronák, fogpótlások javasolt felülvizsgálata évenként esedékes. Igény esetén értesítjük Önt a kontroll időpontjáról.

Fémmentes cirkónium korona. A rágás természetes élvezete!

CAD-CAM technológia

A modern számítógépes technológia kiküszöböli az emberi pontatlanságokat. A cirkónium koronák és hidak tervezése számítógépes programmal történik a hagyományos megmintázás helyett. A virtuális formát frézgép faragja ki a cirkónium tömbből.

Élethű porcelán

A fémmentes, fehér vagy dentin színű cirkonium váz még nem fog formájú. A végleges fogformát és az élethű áttetsző színt a porcelán leplezés adja. A kész cirkónium korona nem tartalmaz fémet, így a természetes fogzománc megjelenését utánozza.

1 hét alatt elkészülhet

A kiindulástól a végleges átadásig, a fogászati szituáció függvényében, akár egy hét is elegendő lehet. Az elkészülés ideje alatt sem kell fogak nélkül lenni, az átmeneti időszakban a cirkónium korona vagy híd funkcióját ideiglenes fogpótlás biztosítja.
Természethű elegancia

Élethű porcelán

A természetes fogak színét az áttetsző fogzománc és az alatta elhelyezkedő sárgásabb színű dentin adják. A cirkónium korona felépítése hasonló. Az alsó, kemény cirkónium vázon helyezkedik el a felső, fényes és áttetsző porcelánleplezés. A prémium minőségű Ivoclar porcelán a zománchoz hasonló, természetes megjelenést biztosít a koronának.

Legtöbbet választott koronatípus

A páciensek első helyen választják a cirkónium porcelán koronát, hiszen ez az a korona típus, mely nem csak természetes megjelenést biztosít, hanem biztonsággal, tartósan szolgálja a rágást is éveken át.
Mikor jó választás a cirkónium korona?

Őrlő és mosoly zónába egyaránt

A természetes alapanyagot tartalmazó cirkónium porcelán korona nem tartalmaz fémet, így a fog eredeti színét reprodukálni tudja. A cirkónium rendkívül erős, szilárd anyag, így több fog hiánya esetén híd is készíthető. Fogbeültetés esetén a titán fogimplantátum felépítményre is választható.

Foghiányok pótlása

Az őrlőzónában az elsőként választott korona vagy hídanyag a cirkónium. Tartós, hosszú távon biztonsággal használható anyag, mely a rágásnak és a szájban található biokémiai hatásoknak is megfelelően ellenáll.
Mennyire tartós a cirkónium korona?

Természetes és szilárd

A cirkónium már több mint egy évtizede bizonyítja rátermettségét a fogpótlások között. Alternatívája csupán a fémkerámia, amit lassan teljesen kiszorít a fogászati piacról, hiszen nem tartalmaz fémet, így a fémallergiásoknak is bátran készíthető. A gyökérkezelt fogak borítására leggyakrabban ezt alkalmazzuk.

Garancia

A fémkerámia fogpótlásokra a garancia 3 év. A garancia feltétele az évenkénti szűrővizsgálaton való részvétel! Megfelelő szájhigiénia mellett azonban ezek a koronák és hidak, a garanciális időn túl is, hosszú éveken át szolgálják viselőjét.
CAD-CAM technológia
A CAD-CAM egy rövidítés: CAD – Computer segítségével tervezett / CAM – Computer segítségével elkészített. A technika célja és lényege a nanométeres pontosság.
A hagyományos viaszmintázat készítéssel szemben, lézeres letapogatással az információ a számítógépbe kerül, és a fogtechnikus virtuálisan a számítógépben dolgozik.
A számítógépből az adatok a faragó gépbe kerülnek, ahol a gép nanométeres pontossággal készíti el az új cirkónium korona vázát.
“ A cirkónium teljesen természetes alapanyag. Fémmentes, fehér, nagy szilárdságú anyag, így a fém kiváltására tökéletesen alkalmas. Míg a régi fémkerámia koronáknál nagy eséllyel szürke ínyszélt láthattunk, a cirkonium porcelán koronákkal elegánsan vissza tudjuk állítani a fog eredeti formáját és természetes szépségét. “

Dr. Pulai Mónika

Konzerválófogászat és fogpótlástan szakorvos

Mennyibe kerülnek az esztétikus koronák?

Rendelőnkben több esztétikus koronatípus közül tud választani. Elsősorban a fogászati szituáció határozza meg, hogy az Ön esetében melyik a leginkább alkalmas típus. A kezelési terv minden esetben feltünteti az alternatív javaslatokat. A legtöbb páciens a cirkónium koronát részesíti előnyben.

Nézze meg, miből mi lett cirkónium korona
kezeléssel!

CAD CAM cirkon korona

CAD CAM cirkon korona

CAD CAM cirkon korona

CAD CAM cirkon korona

CAD CAM cirkon korona

CAD CAM cirkon korona