Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

COVID, immunrendszer és a fogak. Van összefüggés?

COVID, immunrendszer és a fogak. Van összefüggés?

A fogak kezelése, a gyulladások felszámolása, a gócos fogak gyógyítása, vagy ha már nincs mentség, azok eltávolítása jelentős szempont, ha az immunrendszer épségét nézzük. Egy gyulladt gócos fog, vagy a beteg, vérző fogínytasakokban megbújó baktériumok a teljes szervezetet „ellátják” toxinokkal, távoli szerveket betegíthetnek meg. A gyulladás folyamatosan „használja” az immunrendszer erejét.

Tudjon meg többet a fogászati góc kezelésről!

Ha tenni szeretne az immunrendszere egészségéért, semmiképp ne hanyagolja el a fogait. Íme, egy felsorolás, melyek a legfontosabb fogászati területek, amikre a komoly járványidőszak alatt is érdemes odafigyelni:

 • fogínybetegségek, fogágy problémák, ínyvérzés, mozgatható fogak – hatalmas stressz faktort jelentenek az immunrendszerre! Tudjon meg többet a legmodernebb, fájdalommentes fogkőeltávolítási módszerről!
 • szuvas fogak – itt a megelőzés a fontos, hiszen egy szuvas fogat időben kezelve még könnyen megmenthetünk, míg az elhanyagolásnak komoly következményei lesznek
 • elhalt, gyulladt, gyökérkezelésre szoruló fogak – ezek a gócos fogak, ahonnan számos egyéb szervet megbetegíthető betegség indulhat el. Mielőbbi ellátásuk kiemelten fontos!

Az immunrendszerünk a legfontosabb kincsünk. Egészségéért Ön a felelős!

Tegyen hát meg mindent az immunrendszerért, amely egy ilyen járványos időszakban a laikus ember számára is érthetően hatalmas kinccsé vált. Mára köztudott, hogy az általános óvintézkedések maximális betartása mellett mindenki a saját immunrendszerének erősítése révén tehet magáért a legtöbbet.

Ha a test egészséges, az immunrendszer képes megbirkózni a vírusokkal. Ha krónikus betegségekben szenved, az immunrendszer eleve „foglalt” így a vírusfertőzés komolyabb szövődményeket, nehezebb lefolyású betegséget okoz.

Fogászati szempontból most ne elsősorban az esztétikai beavatkozásokra figyeljünk. Természetesen a rágás, a jól lét, a teljesség érzéséhez hozzá tartozik a szép mosoly, és a foghiányok mielőbbi pótlása, de egy ilyen nehéz időszakban mégis ez az a terület, ami hátrébb szorulhat a prioritásaink listáján.

A fogászati kezelésnek, de méginkább az elhanyagolt fogbetegségnek is van egészségügyi kockázata.

Fontos tudatosítani a fogászati rendelő kockázatait járványügyi szempontból. Igen, a fogászati kezeléseknek van fertőzési kockázata. A fogászat azonban eleve felkészül a nyállal, vérrel történő fertőzések elleni védekezésre, a fertőtlenítés, sterilizálás folyamatos volt a járvány előtti időszakban is. Egy minőségi fogászatnak a járványügyi intézkedésekkel sem lett sokkal több dolga, hiszen a maximális fertőtlenítés eddig is alapelvárás volt.

Fontos, hogy mind a páciens, mind a fogászat maximálisan betartsa az elvárható legnagyobb gondosságot, hiszen a kockázat létezik. De a fogak, fogágy gyulladásainak kockázata is éppúgy létezik és kezelésre, méginkább megelőzésre szorul járványügyi időszakban is.

Tegyen Ön is az immunrendszeréért, tegyen meg mindent a fogai egészségéért!

Teljes szájhigiéniai kezelés STANDARD csomag
19 900 Ft28 500 Ft
Frontfog esztétikus fogtömés
18 900 Ft21 900 Ft
Kisőrlő fog esztétikus fogtömés
19 900 Ft22 900 Ft
Nagyőrlő fog esztétikus fogtömés
20 900 Ft23 900 Ft
Fognyaki esztétikus fogtömés
16 000 Ft18 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés PRÉMIUM, LESS PAIN csomag
42 500 Ft
Fogászati állapotfelmérés csomag
10 900 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés SILVER csomag
15 400 Ft22 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
 • Hétfő – Péntek
  08:00 – 20:00 
 • Szombat
  zárva
 • Vasárnap
  zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.