Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Csiszolás nélkül esetbemutatás 2

Csiszolás nélkül esetbemutatás 2
 • Fogászat 13 kerület
 • Fogászat 13 kerület

Szeretném az ép fogaimat megőrizni!

Kedves arcú hölgypáciensünk jobb felső kisőrlő foga pótlása végett kereste fel rendelőnket. Fontos volt számára, hogy ha lehetséges, őrizzük meg épen, a foghiány előtti jobb felső 4 és a hiány mögötti jobb felső 6 fogakat. Az ilyen eset legkézenfekvőbb megoldása a fogimplantációs műtét ( fogbeültetés ) lenne, azonban a Páciens csontműtétet nem vállalt.

Diagnózis

Az állapotfelmérés során fogpótlás igénye esetén szinte minden esetben tanulmányi lenyomatot készítünk. A lenyomat kiöntése után a fogorvos kézben tudja megvizsgálni a fogak helyzetét, a harapási viszonyokat, stb. Esetünkben a foghiányt határoló fogak közti távolság nem haladta meg az 1,2 cm-t, illetve normál harapást diagnosztizálhattunk, így a Páciens kérésének megfelelően, bátran beszélhetünk csiszolás nélküli fogpótlás elkészítéséről.

Fogászati kezelési terv

Mivel a Páciens már az állapotfelméréskor egyértelműen elzárkózott a fogbeültetetés lehetőségétől, a kezelési tervben ezt az alternatívát nem is tüntettük fel. Az ajánlat szerint a foghiány, mivel minden ilyen kritériumnak megfelel, pótolható csiszolás nélküli fogpótlással, vagy hagyományos híddal, ez utóbbi esetben azonban a fogakat vállas előkészítéssel koronának kell előkészíteni. A hagyományos, azaz koronákkal készülő híd – ugyan stabilabb és tartósabb megoldás – azonban sokkal több ép foganyag feláldozásával jár, mint a csiszolás nélküli alternatíva.

Csiszolás nélküli fogpótlás – előnyök és hátrányok

Az előnyök és hátrányok alapos értékelése után a Páciens a kevesebb foganyag veszteséggel járó, csiszolás nélküli fogpótlás mellett döntött. A döntéshez hozzá járult az is, hogy ez a fogpótlás típus volt a legkedvezőbb áron elérhető megoldás. A csiszolás nélküli pótlás garanciája csupán két év, mivel ez a fogpótlás típus statikailag gyengébb, hiszen a fogpótlás minimális beavatkozással készül, kisebb erő tartja a fogakon, mint a hagyományos, koronás hidat, így cserére gyakrabban lehet szükség.

Csiszolás nélküli fogpótlás – gyors és fájdalommentes

A fogpótlás egy hét alatt készül el. Első alkalommal minimális fog előkészítés történik, a foghiányt határoló fogakba kis kazettákat szükséges fúrni, ezek tartják majd meg a fogpótlást. A kazetták foganyag igénye jóval kisebb, mint ha a fog felszínét csiszolnánk le koronának – innen az elnevezés: fogpótlás csiszolás nélkül. Egy héttel később a pótlás erős kémiai ragasztással rögzíthető a kifúrt kazettákba, az eredmény: igényes, esztétikus helyreállítás. A fogtechnikai munkafázis ebben az esetben gyorsabb, mint a többi fogpótlástípus esetén, hiszen nem szükséges fémváz vagy egyéb váz próbájára várni. A fogpótlás merevítéséért a pótlás belsejében húzódó erős rost, a Construct® szál felel (NASA fejlesztés).

Fogászati állapotfelmérés csomag
10 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott röntgen alapján
8 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 dimenziós Cone Beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Részleges ultrahangos fogkőeltávolítás
11 900 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
 • Hétfő – Péntek
  08:00 – 20:00 
 • Szombat
  zárva
 • Vasárnap
  zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.