Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Csiszolás nélküli híd

Csiszolás nélküli híd

Implantátum vagy csiszolás nélküli híd

Talán kevesen tudják, de már egyetlen fog hiánya is komoly rágószervi elváltozásokat okoz. A foghiány következtében ugyanis a finom rágószervi egyensúly megbomlik, problémák lépnek fel az esztétika, a beszéd, a rágás, sőt az állkapocsízület területén is. A foghiányt tehát pótolni érdemes, mihamarabb. Egy-egy foghiány pótlása esetén gyakran merül fel a kérdés, implantátummal, vagy csiszolás nélküli híddal lehet vagy érdemes a kialakult problémát orvosolni. Az alábbi cikk erre a kérdésre próbál választ adni az érdeklődő olvasónak.

Esztétikai kérdések

Fog implantáció: Az esztétika sikere függ az anatómiától, a foghiány elhelyezkedésétől, a lágyrészek, fogíny felépítésétől, vastagságától. Amennyiben az eltávolított fog helyén kevés a csont, csontpótló műtétre, lebenyműtétre is szükség lehet ahhoz, hogy a fogpótlást esztétikusan el lehessen készíteni. Ha a megfelelő csont és kötőszövet mennyiség megvan, tökéletesen esztétikus fogpótlás készíthető. Csiszolás nélküli híd: A csiszolás nélküli hidak a rágózónában megfelelő esztétikai eredményt nyújtanak, bár közelről nézve látszik, a pótolt fog nem az ínyből nő ki, csupán azon fekszik. A metszőfogak területén a csiszolás nélküli híd nem ad megfelelően esztétikus megoldást, emellett statikailag sem kivitelezhető biztosan. Fogorvosi székben – Fogpótlás csiszolás nélkül 3.

A fogászati beavatkozás mértéke:

Fog implantáció: A fogbeültetés mindenképpen műtét, azaz invazív, véres beavatkozás. A műtét az anatómiai viszonyoknak megfelelően egyszerűbb vagy nehezebb, bizonyos esetekben kiegészítő műtétekre lehet szükség. a foghiányt határoló ép fogak lecsiszolására viszont nincs szükség, azok épen megőrizhetőek. Fogbeültetés műtétek Csiszolás nélküli híd: Minimális beavatkozással jár, főleg ha a hiányt határoló fogakban már eleve tömés vagy szuvasodás van. Nem invazív, egy érzéstelenítő injekcióval elvégezhető. A foghiány melletti fogakba apró kazettákat kell előkészíteni. Csiszolás nélküli fogpótlás technikája

A fogpótlás elkészítésének ideje:

Fog implantáció: Hosszas előkészítés, több fogászati ülés során készíthető el. Az ülések közt pár hónapos gyógyulási időszakra van szükség. Csiszolás nélküli híd: Két fogászati kezelés alatt elkészül, összességében egy hét időtartam alatt.

A fogpótlás tartóssága:

Fog implantáció: A fog implantáció, megfelelő tervezés és kivitelezés esetén kifejezetten tartós megoldás. 5 éven túl 98% sikerarány a magyar fog implantátumok esetén is. Rendelőnkben a beültetett fogimplantátumokra 5 év garanciát nyújtunk. Amennyiben a páciens csontpusztulása erős, a háttérben eleve parodontopathia, fogínysorvadás, dohányzás áll, vagy a higiéniai szabályokat nem tartja be, az implantátum idővel kilökődhet. A kilökődött implantátum helyének esztétikus megoldása rendkívül nehéz. Fogászati garancia Csiszolás nélküli híd: A minimális beavatkozás ára - rövidebb életidő. rendelőnkben 2 év garanciát nyújtunk a csiszolás nélküli fogpótlásokra, de 5 éven belül a legtöbb esetben serére szorulnak. Ennek oka a statikában és az erős rágásban keresendő, a gyengéd beavatkozási technika miatt a fogpótlás nincs túlzottan erősen rögzítve, így idővel kimozdulhat.

Melyik megoldást mikor kinek javasoljuk?

Fog implantáció: Ha megfelelő a csont s fogíny minőség és a mennyiség, ha épek a foghiányt határoló fogak, ha a Páciens nem riad vissza a műtéttől, és a legfontosabb szempont számára a tartósság, akkor a fogbeültetés az első javasolható megoldás. A siker érdekében fontos még az öngondoskodás, az otthoni és rendelői higiéniai követelmények maximális betartása, illetve a dohányzás elkerülése. Csiszolás nélküli híd: Ha a foghiányt határoló fogak már nem épek. Ha valaki gyors, esztétikus beavatkozást szeretne, minimális beavatkozással, nem szeret kockáztatni, fontos, hogy minél kevesebb ép foganyag veszteség érje. Ha belátja, hogy a pici beavatkozás hátránya, hogy idővel újabb (ismét minimál invazív) beavatkozásra lehet szükség. Ha eleve nem szívesen vállal műtétet és szeretné megtartani legtöbbet a csontjából is, vagy nincsenek meg a megfelelő feltételek a fogbeültetéshez.
AlphaBio®  fogászati implantátum
129 000 Ft145 000 Ft
Neo Biotech® titanium fogászati implantátum
139 000 Ft155 000 Ft
Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum
169 000 Ft185 000 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott röntgen alapján
8 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 dimenziós Cone Beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.