Csontpótlás és sinus lift

Csontpótlás „Sinus – lift” műtét – az arcüreg nyálkahártyájának megemelése

A felső állcsont területén az őrlőfogak területének magasságában található az arcüregnek a fogak fölé beboltosult része. Az arcüreg legalsó síkja és a fogak gyökereinek csúcsa között, sokszor csak néhány milliméter, vagy még kevesebb csontállomány található. Van olyan ember is, akinek ez a távolság több mint 1 – 1,5 cm – azaz igen nagy különbségek mérhetőek.

Amennyiben az őrlőfogak eltávolításra kerülnek, idővel a csont vastagsága az arcüreg és a kialakuló nyálkahártyafelszín között egyre csökken. Ennek az az oka, hogy a fogak eltávolítása után az a terület nem terhelődik tovább – hiszen nem történik rajta rágás. Az emberi szervezet úgy van kitalálva, hogy minden olyan szervünk, területünk, amit nem használunk – sorvadásnak indul.

Minél több idő telik el a foghúzás után annál vékonyabb marad a csontállomány az arcüreg alapja alatt. Szerencsés esetben, amennyiben elegendően vastag volt az eredeti csontállomány, nincs osteoporozis miatti fokozottabb csontleépülés, a megmaradt csont vastagsága elegendő lehet az implantátum csavar behelyezéséhez. Rosszabb esetben azonban még a legkisebb csavar behelyezéséhez sem marad elegendő vastagságú csont, ekkor van szükség az arcüreg emelő műtétre, hogy az implantátumot mégis behelyezhessük.

Maga a műtét az implantátum csavar behelyezésével egyidőben történik. Az implantátum helyének megfelelően a szükséges mértékben – ez pár milimétert jelent – megemelik az arcüreg alsó nyálkahártyáját, az így kialakult rést pedig csontpótló anyaggal töltik fel. Az implantátum az így megnövelt területre kerül behelyezésre. Az új csont és az implantátum együtt gyógyul, csontosodik környezetéhez.

A gyógyulást követően az implantátumok felhasználása éppúgy történik, mint az arcüreg emelés nélküli esetekben.

AlphaBio®  fogászati implantátum

133 000 Ft145 000 Ft

Neo Biotech® titanium fogászati implantátum

155 000 Ft169 000 Ft

Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum

185 000 Ft198 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Szürke foltok helyett válaszd a mosolyt

Luxuscikk az arany inlay? Most kiderül!

Szeretem a fogaimat

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”