Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Csúnya fogak helyett szép mosoly

Csúnya fogak helyett szép mosoly
 • Fogászat 13 kerület
 • Fogászat 13 kerület

CAD-CAM cirkon korona esetbemutatás

A képen látható páciensnek hosszú ideig nem volt lehetősége arra, hogy felkeresse fogorvosát. Sok fogánál jelentős foganyag veszteség alakult ki a fogszuvasodás következtében. A kezelés első lépései még nem a cirkonium korona készítéséről szóltak, hanem csak az alapozásról. A szuvas fogakat ki kellett tisztítani, sokat gyökérkezelni kellett. A gyökérkezelt fogakat a front régióban cirkon csappal, a hátsó régióban fém csapokkal lehetett megerősíteni. A CAD-CAM cirkon fogkoronák mellett azért döntött, mert hosszú évek után végre magabiztos mosolyt óhajtott, és ez a kívánság az élethű cirkon porcelánnal elérhető.

Mit jelent a CAD CAM technológia

A CAD CAM technológia lényege a számítógépes tervezés és a számítógépes megmunkálás. A fogorvos által vett lenyomatot a fogtechnikus egy speciális gipsszel kiönti, majd az így kapott fogászati mintát be-scenneli. Az első “cirkon váz” így a képernyőn készül el virtuálisan a digitális mintán. Az így elkészült képet töltik be a frézgépbe, mely egy cirkonium porcelán blokkból ultrapontosan kifaragja a digitális kép pontos mását. Az eredmény maximális precíz.

Fogászati kezelési lépések:

A kezelés első fázisában alapos fogkő eltávolítás történt. A szuvasodást és ínygyulladást okozó baktériumok visszatérő fertőzéseket okoztak. A visszatérő fertőzések megszüntetésének egyik kiváló módszere az antimikrobiális fotodinamikus terápia. A terápia fájdalommentesen elvégezhető, a kezeléssel a kórokozók 99%a elpusztítható. Miután a fogíny egészségét visszanyertük, megkezdődtek a gyökérkezelések. A modern gyökérkezelési eljárásokkal szerencsére a gyökérkezelések nem fájdalmasak. A gyökérkezelt fogak felépítésére csapos műcsonkokat kellett készíteni. Az eljárás ideje alatt ideiglenes fogkoronákat helyzetünk a fogakra. A végleges koronák elkészítésére fél évet várni kellett. A gyökérkezelések után röntgenen ellenőrizni szükséges, hogy a gyökérkezelt fogak csúcsán nem alakult e ki újabb gyulladás, elindult e a csontosodás.

A cirkon porcelán koronák felhelyezése akkor történhet meg, mikor az íny és a fogak tökéletesen egészségesek, ellátottak. Csak ez biztosíthatja, hogy a fogpótlás hosszú éveken át biztonsággal hordható legyen.

Fogászati állapotfelmérés csomag
10 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott röntgen alapján
8 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 dimenziós Cone Beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Részleges ultrahangos fogkőeltávolítás
11 900 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
 • Hétfő – Péntek
  08:00 – 20:00 
 • Szombat
  zárva
 • Vasárnap
  zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.