Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Digitális panoráma röntgen

Digitális panoráma röntgen
A röntgensugárzás, illetve az általa létrehozható kép, nem a mai kor találmánya. Konrad Röntgen, 1895-ben találta fel az X-sugarat , felfedezéséért 1901-ben elsőként kapott fizikai Nobel-díjat. Ez a képalkotó eljárás tehát több mint 100 éve létezik az emberiség tudatában.

Miben más a modern fogászati röntgen?

A mai fogászati röntgen technológiát mégis bátran nevezhetjük modern képalkotó eljárásnak. A legújabb berendezések egyre alacsonyabb sugárdózissal egyre több információt hoznak ki. A röntgenkép az ismert fekete film helyett azonnal a számítógépbe kerül, ahol szoftver segítségével válik feldolgozhatóvá. A számítógépen megjeleníthető felvétel élesebb, részletgazdagabb, nagyítható, árnyékolható – azaz több információ olvasható ki belőle.

Digitális fogászati panorámaröntgen – csökkentett sugárdózissal - akár kismamáknak is

A Budapest Dental által használt Cranex-D panoráma röntgen csökkentett sugárdózist használ. Olyannyira, hogy végső esetben akár kismamáról is készíthető röntgenfelvétel. Terhesség alatt egyébként a röntgenfelvétel készítése ellenjavallt, így terhesség, vagy annak gyanúja esetén is mindig jelezze állapotát fogorvosa felé!

Gyors kiértékelés vegyszerek nélkül, 30 másodpercen belül

A röntgenkép nem hagyományos filmre készül, hanem közvetlenül a számítógépbe kerül. Az információ a monitor képernyőjén, hatalmas nagyításban, kb. 30 másodpercen belül kiértékelhető. A számítógéppel a röntgenfelvétel tovább nagyítható, mely segít a kisebb elváltozások diagnosztizálásában.

Mit vizsgál a fogorvos a fogászati panoráma röntgenen?

Egy felvételen áttekinthető az összes fog helyzete, állapota – nem kell külön-külön minden egyes fogról röntgenképet készíteni. Diagnosztizálhatók az állkapocsízület illetve az arcüreg esetleges rendellenességei is. Látható a csont lefutása, az esetleges fogágypusztulás mértéke. Állapotfelméréshez, fogpótlások, fogbeültetés tervezéséhez elengedhetetlen. Az orvos a felvétel segítségével képet kap  a fogakról, az esetleges gyulladásokról, csontos elváltozásokról, illetve a környező anatómiai képletekről (idegek, arcüreg stb.). Egyszerű szájüregi vizsgálattal nem érzékelt „megbújó” szuvasodások fellelésében szintén óriási jelentőségű.

Mit vizsgál a fogorvos az intraorális (kis) röntgenen?

Intraorális röntgenfelvétel készítésére elsősorban gócos, vagy gócgyanús fogak további vizsgálatához lehet szükség. Ami  apanoráma röntgenen nagyjából látszik, az az intraorális felvétellel még alaposabban, konkrétabban vizsgálható. Gyökérkezelések során lehet még erre a röntgenfelvétel típusra szükség. A kép a szájba helyezett digitális film lapocskára készül, majd innen kerül a számítógépbe. Elsősorban a gyökerek csúcsának vizsgálatára, illetve gyökértöméseink végső ellenőrzésére használjuk.

Miben más a CBCT és a panoráma röntgenfelvétel?

A panoráma röntgen a fogakról és a csontozatról 2 dimenziós, míg a CBCT röntgen 3 dimenziós képet ad, azaz sokkal pontosabb információkkal szolgál. Implantátum műtétek megtervezéséhez nagy térfogatú, az egész szájat megjelenítő CBCT felvételeket alkalmaz a fogorvos. Gyökérkezelés diagnosztikai szakaszában pedig kis térfogatú, részletgazdag CBCT felvételt készítünk. A foggyökerekben lefutó gyökércsatornák, elágazódások sokkal jobban láthatóak, ez az információ a fogorvos számára,  a mikroszkópos gyökérkezeléshez hatalmas segítséget nyújt.
Teljes szájhigiéniai kezelés STANDARD csomag
19 900 Ft28 500 Ft
Frontfog esztétikus fogtömés
18 900 Ft21 900 Ft
Kisőrlő fog esztétikus fogtömés
19 900 Ft22 900 Ft
Nagyőrlő fog esztétikus fogtömés
20 900 Ft23 900 Ft
Fognyaki esztétikus fogtömés
16 000 Ft18 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés PRÉMIUM, LESS PAIN csomag
42 500 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés SILVER csomag
15 400 Ft22 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.