1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Egy fog pótlása

Tartalomjegyzék

Egy fogam hiányzik és szeretném azt pótoltatni

Egyetlen fog elvesztése is nagy trauma, érzelmileg és fizikailag is megterhelő esemény. Minél előbb sikerül pótolni a hiányzó fogat, annál kevesebb káros következménnyel kell szembenézni később. Ma már számos módszer áll rendelkezésre egy fog pótlására – fogbeültetés, csiszolás nélküli fogpótlás, cirkon kerámia híd vagy a jó öreg fémkerámia. Olvasson tovább, segítünk választani!

Hiányzó fogak pótlása fogászati implantátummal

Egy vagy több hiányzó fog bizony sok gondot okozhat. Egyrészt ha a foghiány a beszédkor vagy mosolygáskor láthatóvá válik, akkor azt sokszor érezzük zavarónak és emiatt kellemetlenül érezzük magunkat. De van egy ennél is károsabb tulajdonsága a hiányzó fogaknak, mégpedig azok biológiai hatása a többi fogra. Erről kevesen tudnak, de bizony nem csak a meglévő fogaink gyakorolnak hatást a szomszédos fogakra, hanem a hiányzó fogak is.

Fogaink úgy alakultak ki, hogy a rágó terhelés egyenletesen érje el a terhelt fogakra, de mi van abban az esetben, ha kiesik egy vagy több fog ebből az egyensúlyi állapotból? Akkor a többi fogat éri egyenetlen terhelés, ami hosszú távon már komoly gondokat okozhat: fogak eldőlése, elvándorolása illetve csontsorvadás.

Dr. Némethy Miklós vezető főorvos beszámolója a fogbeültetésről

“A fogbeültetés sikeraránya 98%. A lényeg a megfelelő tervezésen és előkészítésen van. Nem lehet bárhova és bármilyen céllal implantálni, pontosan meg kell tervezni a beültetett implantátumra kerülő fogpótlást is már az elején. A fogpótlás megtervezése után következik maga a műtéti tervezés. Ennek során 3 dimenziós CT felvételt alkalmazunk, hogy megfelelő képünk legyen a csont belsejéről. Egy sikeres fogászati kezeléshez azonban több kell annál, hogy a szájat és a fogazatot megvizsgáljuk. Mi kíváncsiak vagyunk arra az emberre is, aki beül a fogászati székünkbe. Az igazi siker az, ha egy korrekt fogászati kezelés során jó emberi kapcsolatot is ki tudunk alakítani pácienseinkkel”

Dr. Némethy Miklós Vezető Főorvos

Miért is halogatnánk hiányzó fogaink pótlását? Korszerű fogászati implantátumok állnak rendelkezésre. A fogpótlás kiváló lehetőségei adottak, Önnek csak élnie kell velük:

 • Az implantációs cégek folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően kiváló minőségű implantátumok érhetőek el mindenki számára megfizethető áron, így anyagi okokból már senkinek sem kell nélkülöznie a fogászati implantáció lehetőségét
 • Az implantátum beültetés műtéti folyamata az az utóbbi időben sokat változott és mára már elérte azt a szintet, hogy ez a kezelés gyakorlatilag fájdalommentesnek mondható a helyi érzéstelenítés korszerű módszereinek köszönhetően.
 • A beültetett implantátumok nagyon nagy százalékban (ez a Budapest Dental rendelőjében 98,3%) sikeresen becsontosodnak, azaz befogadja azokat a szervezet és ezáltal tartós és stabil alapot biztosítanak az esztétikus fogpótlások számára. Ráadásul a rendelőnkben még 5 év garanciát is kap a beültetett implantátumokra, így maximális az Ön biztonsága

A fogászati implantátumok bőséges választéka számtalan választási lehetőséget biztosít Önnek:

 • Választhat a költségtakarékos implantátum családoktól a világszínvonal prémium kategóriákig implantátum típust
 • Választhat az implantátumokra kerülő felépítmények típusaiból: ezek lehetnek titánból vagy kerámiából
 • Választhat a felépítményre kerülő esztétikus fogpótlások típusaiból a hagyományos és költségtakarékos fémkerámia koronáktól és hidaktól a legmagasabb esztétikai igényeket is kielégítő CAD-CAM (számítógép tervezéssel és kivitelezéssel készült nagy precizitású) technológiával készülő fémmentes cirkon fogpótlásokig

Természetesen felkészült implantológusaink ennél sokkal részletesebb információval szolgálnak Önnek az implantátumokban rejlő lehetőségekről egy személyes konzultáció alkalmával.

Csiszolás nélküli fogpótlás készítése egy hiányzó fog esetén

Igen, a hír igaz, nem feltétlenül kell minden egyes fogpótlás esetében a szomszédos fogak lecsiszolásával kezdeni a kezelést. Amennyiben a körülmények ezt megengedik, akkor lehetőség nyílik arra, hogy a hiányzóval szomszédos fogak egyfajta pillérként kellően stabil támaszt nyújtsanak ahhoz, hogy egy speciális betét segítségével a hiányzó fogat is pótoljuk.

Természetesen az ideális megoldás a foghiány pótlására továbbra is az implantátum beültetés, de amennyiben Önnek erre nincs lehetősége, akkor még mindig választhatja ezt a kiváló megoldást, amely esztétikai szempontból sem jelent kompromisszumot.

A csiszolás nélküli fogpótlásnak megvannak azonban a szigorú feltételei. Javasoljuk tehát, hogy ismerkedjen meg ezekkel, olvasson további információkért:

Egy személyes konzultáció alkalmával kezelőorvosa biztosan választ tud adni arra a kérdésre, hogy az Ön esetében lehetséges-e a hiányzó fog pótlása csiszolás nélküli technikával.

Esetbemutatások előtte utána képekkel

Munkáink színvonalát, szakmai hozzáértésünket leghitelesebben az esetbemutatások adják vissza. Az alábbiakban számos előtte utána típusú fényképet mutatunk be. A képre kattintva elérheti az esetbemutatás leírását. A képek és fogászati esetleírások segítséget nyújthatnak abban, hogy Ön is megtalálja saját fogászati helyzetére a legjobb megoldást!

Hiányzó fog pótlása hagyományos fémkerámia híddal

A hiányzó fogak pótlásának évtizedek óta sikerrel alkalmazott hagyományos eszköze a fémkerámia híd. Ne gondoljuk azonban azt, hogy ami régi, az csak rossz lehet! A fémkerámia híd elkészítésének módszere sokat változott az elmúlt években:

 • a fémváz alapanyagául ma már nikkelmentes fém is választható
 • a fogakat vállas csiszolással készítjük elő, így nem kell félni a szürke ínyszél megjelenésétől
 • a fémváz teherbírása jelentős, igen hosszú áthidalású hidak is készíthetőek ezzel a módszerrel
 • a fémvázra leplezése és az erre kerülő porcelán alapanyag is modernebb, esztétikusabb mint öreg társaik, így megfelelő esztétika érhető el – elsősorban a rágó zónában

A módszer lényege abban áll, hogy a hiányzó foggal szomszédos fogak kerülnek lecsiszolásra és azokat tartópillérként használva jönnek létre az új híd mely pótolja a foghiányt.

Ennek a módszenek megvannak az előnyei és hátrányai, amiről őszintén kell beszélnünk:

Az előnyök:

 • Gyors megoldás, hiszen akár egy hét alatt is elkészül
 • Stabil és tartós megoldást jelent a foghiány pótlására
 • Költségtakarékos

A hátrányok:

 • Olyankor egészséges fogak lecsiszolására is szükség lehet (ezt a kellemetlenséget implantátum beültetéssel lehet kiküszöbölni)
 • A fém váz miatt a fogak színe kissé tompa és fénytelen lesz (ezt a kellemetlenséget fémmentes cirkon hidakkal lehet kiküszöbölni)

Esetbemutatások előtte utána képekkel

Munkáink színvonalát, szakmai hozzáértésünket leghitelesebben az esetbemutatások adják vissza. Az alábbiakban számos előtte utána típusú fényképet mutatunk be. A képre kattintva elérheti az esetbemutatás leírását. A képek és fogászati esetleírások segítséget nyújthatnak abban, hogy Ön is megtalálja saját fogászati helyzetére a legjobb megoldást!

Ismerje meg Ön is a hiányzó fogak pótlásának ezt a kiválóan bevált módszerét egy személyes konzultáció keretében. Fogszakorvosunk részletes tájékoztatatást ad Önnek a fogpótlásokról és a vizsgálatot követően közösen választhatják ki az Ön számára ideális fogpótlást.

Hiányzó fog pótlása fémmentes cirkon kerámia híddal

Bizonyos esetekben nincs lehetőség arra, hogy fogorvosa fogászati implantátumok segítségével oldja meg a hiányzó fogak pótlását, (pl. a csontszerkezet nem alkalmas a beültetésre, nagyobb a műtét kockázata, mint a várható előnyök, stb.). Ilyen esetben sem kell esztétikai kompromisszumot kötnie, hiszen egy CAD-CAM technológiával készülő fémmentes cirkon híd kiváló megoldásként áll az Ön rendelkezésére.

A CAD-CAM technológia annyit jelent, hogy a cirkon porcelán hidak vázszerkezetét számítóg

Send this to a friend