Egy foghiány pótlása

Egy foghiány pótlása fogimplantátummal

Fogbeültetés végezhető szóló foghiányoknál, mikor ténylegesen csak egy fog hiányzik. Ne feledjük, hogy már egyetlen fog elvesztése megváltoztatja a rágószerv mint egység funkcióját és esztétikáját! Ha az elvesztett fog szomszédságában ép fogak vannak, a legjobb választás e probléma megoldására a fogbeültetés.

Az implantátum beültetését végezhetjük a foghúzással egyidőben – amennyiben a csont állapota ezt lehetővé teszi. Máskor, amennyiben gyulladt környezetű fogat távolítunk el, érdemesebb pár hónap gyógyulási idő után behelyezni a titán csavart.

A csavar végleges felépítése előtt mindenképpen szükséges megvárni annak tökéletes becsontosodását. Ez egyénenként és állcsontonként változó, leggyakrabban négy – hat hónapot vesz igénybe.

Türelem, türelem, türelem…

A gyógyulási idő után röntgenfelvétel segítségével ellenőrizzük a csontosodást, majd következik az implantátum feltárása és az úgynevezett gyógyulási csavar behelyezése. Ez a csavar adja meg a későbbi íny formáját, míg ez kialakul ez is igénybe vesz 10 – 14 napot. Nem érdemes siettetni a gyógyulást, mert esztétikailag kevésbé szép eredményhez jutunk.

Az ínygyógyulás után már csak a lenyomatra van szükség és már készülhet is a laboratóriumban a az implantátum felépítménye illetve a végleges korona.

Az implantátum felépítménye csavarozással kerül rögzítésre a csontban elhelyezkedő titán hüvely belső menetes részébe. A felépítmény anyaga a páciens igényei szerint készülhet egyszerű fémötvözetből, aranyötvözetből vagy cirkónium-oxid kerámiából is. Ez utóbbit borsos ára miatt elsődlegesen a felső frontfogak területére ajánljuk.

A felépítményre a választott implantátum rendszertől függően csavarozással vagy ragasztással kerül a végleges korona.

Az implantátumok környezete az átlagos szájhigiéniai ápolástól jóval alaposabb beavatkozásokat és rendszeres fogászati kontrollt igényel. A fokozott higiéniára az implantátumok gyulladásmentessége miatt van szükség. A csavarozással rögzített koronák időnként eltávolíthatók és újrarögzíthetők, mellyel az implantátum illetve környezetének maximális higiéniája fenntartható.

AlphaBio®  fogászati implantátum

133 000 Ft145 000 Ft

Neo Biotech® titanium fogászati implantátum

155 000 Ft169 000 Ft

Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum

185 000 Ft198 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Megelőző szájhigiéniai kezelések

A foghúzás utáni csontpusztulás megelőzhető

Csonttal kapcsolatos műtét lépései

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”