Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Egy szebb mosolyért - Régi szürke koronák helyett cirkon

Egy szebb mosolyért - Régi szürke koronák helyett cirkon
 • Fogászat 13 kerület
 • Fogászat 13 kerület

Hogyan mosolyognak ki az Ön fogai az ajkai mögül?

A fogaink életünk számos területén szolgálnak minket. Gondoljunk csal bele: Beszélgetés, randi, ünnepek, selfik - hogyan mosolyognak ki a fogaink az ajkaink mögül? Büszkék vagyunk rájuk? Szívesen mutogatjuk őket? Szeretettel ápoljuk, gondozzuk, tisztogatjuk őket?

Előfordulhat, hogy valamiért szükség van esztétikai kezelésekre és  koronákkal szükséges borítani a felső front fogakat. Épp azokat, amelyek a mosolyért annyira felelősek. Lehet az ok fogszuvasodás, baleset, letört fog, vagy eredetileg csúnya szín vagy forma. Régebben a felső frontfogakra szinte mindenki fémkerámia koronákat kapott, ez annyit tesz, hogy egy vékony fém vázra került a fogszínű porcelán leplezés. Modern technika volt, szép volt, jó volt - de, régen volt...

SÚLYOS TÉVHIT: “Ha egyszer megcsináltattam a koronáimat, nincs vele gondom ezer évig!”
Bizony a fogkoronákat ápolni kell, és időnként le is kell őket cserélni. Mint ahogy az autó sem megy olaj nélkül, és ahogy ott is kell időnként komolyabb alkatrészeket cserélni, így van ez a fog koronákkal is. A mai fogászati rendelőkben a fémkerámia vagy cirkon kerámia borítókoronákra általában 2-3 év garancia vonatkozik. Ennél persze sokkal tartósabbak ezek a koronák, általában 7-12 évig bírják. Persze ez függ az eredeti fogászati szituációtól, a beépített anyag minőségétől, a fogorvos szaktudásától és az adott páciens higiéniai szokásaitól is. A fogkoronák nem fogak! A fogakat egyszerűen csak mosni kell. A fogkoronáknál már több odafigyelésre van szükség!

És ha maga a biológia és a szájban működő agresszív kémiai labor nem lenne elég - ott van a fogászati tudás, anyagtan és technológia rohamos fejlődése. Ugyanis, amit 5-10 éve még szinte kizárólag fémkerámiával oldottak meg, azt ma már fémmentes cirkon vagy teljes porcelán koronával oldjuk meg. Hogy miért?

 • mert szebb, szebb, és sokkal szebb!
 • mert nem szürkül el a széle
 • mert jobban hasonlít az eredeti fogzománchoz
 • mert nincs rá allergia

HASZNOS HA TUDJA:
A szép és természetes mosolyhoz oly fontos felső front fogakat a legszebben cirkon porcelán vagy teljes porcelán koronákkal lehet helyreállítani!

Ha tudatosul, ha nem, lényegében minden pillanatban döntéseket hozunk. Kisebbeket, nagyobbakat, de folyamatosan döntünk és a végtelen lehetőség közül egyet kiválasztunk és így haladunk az életben, így éljük napról napra a létezésünket. Az önmagunk szeretete, a magunk megbecsülése is egy döntés a sok közül.

Ha képesek vagyunk meghallani testünk, fogaink, mosolyunk kívánságát és fontosnak, kiemelten fontosnak tartjuk ezeket, akkor valóban magunk mellett döntünk. És ha képesek vagyunk szeretettel dönteni saját testünk sorsa felett, akkor egy nagy lépést tettünk saját magunk boldogsága felé.

Figyelje meg Ön is a mosolyát, fogai kívánságát! Mire van itt szükség? Ápolásra? Tisztításra? Körkörös masszírozásra a fogínynél? Vagy egy fogorvos szaktudására, biztatására? Esetleg fogtömésekre, fájdalomcsillapításra? Új, szebb, természetesebb színű fogkoronákra?

Kívánjuk, hogy LEGYEN ÖN IS BÜSZKE A MOSOLYÁRA! A kezdő lépés az Öné, mi a BUDAPEST DENTAL fogorvosai, szaktudásunkat és az empátiánkat nyújtjuk Önnek! Amennyiben tanácsra, állapotfelmérésre van szüksége, keressen minket bátran, örömmel segítünk!

 • Kérjen időpontot fogászati állapotfelmérésre!
 • Ismerje meg a fenti fogászati kezelésben részvevő fogszakorvos adatlapját, és ha szimpatikusnak találja, kérjen időpontot egyenesen hozzá!
 • Szeretne többet megtudni fogorvosainkról? Ismerje meg a Budapest Dental Fogorvos csapatát!
Fogászati állapotfelmérés csomag
10 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott röntgen alapján
8 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 dimenziós Cone Beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Részleges ultrahangos fogkőeltávolítás
11 900 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
 • Hétfő – Péntek
  08:00 – 20:00 
 • Szombat
  zárva
 • Vasárnap
  zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.