Egyéni harapás beállítás

A fogpótlás végső kidolgozásának az esztétikus megjelenés mellett a kényelmességet is szolgálnia kell. Akár alsó, akár felső fogpótlás készül, a készülő fogmű formája nem független a szemben lévő oldaltól. Az egyéni harapás beállítás lényege, hogy a két állcsont egymáshoz viszonyított helyzetét nem sablonosan, hanem egyénre szabva állítjuk be. Miben tud többet az egyéni esztétikai kezelés? Tudjon meg többet!

Miért nem elég a jól megszokott középérték?

A legtöbb fogászati rendelőben a harapás beállítása középértéken történik. A középértékű harapás beállítás azonban olyan, mintha azt mondanánk, mindenkinek egyforma méretű a lába, majd a cipőn ha nyom, kicsit igazítunk itt, ott. Való igaz, így is lehet kényelmes, jól működő fogpótlás készíteni, nagy rutinnal rendelkező fogorvos-fogtechnikus képes erre, kitűnő munkák születnek középértékű módszerrel is (hozzáteszem, sokáig nem is nagyon volt más).

A fogászati technológia és a fogászati igények azonban fejlődnek. A fogpótlást fedő kerámia kemény, az egyéni rágópályák nem csiszolódnak be. Minél pontosabban határozzuk meg tehát a páciens harapási paramétereit, annál biztosabb, hogy kényelmes fogpótlást tudunk kialakítani.

Milyen fogpótlások készítésekor van egyéni harapásregisztrálásra szükség?

Minél nagyobb kiterjedésű egy fogpótlás annál inkább szükség van az egyéni harapás beállítására. Amennyiben a fogpótlás mellett sok saját fog van, ilyen eset például egy-egy porcelán héj, vagy korona elkészítése, a hagyományos, középértékű harapásregisztrálás bőven elegendő. A sok saját fog tökéletesen megmutatja a fogtechnikusnak azt a helyzetet, amilyenre az új koronát vagy porcelán héjat is el kell készítenie. Több fog egyidejű pótlása esetén azonban, mint például hosszabb hidak, vagy kivehető, illetve fogimplantácós fogpótlások, mindenképp szükség van egyéni harapásregisztrálásra.

Jár e többletköltséggel az egyéni harapásregisztrálás?

Az egyéni harapásregisztrálás és beállítás speciális eszközöket igényel, ezzel valósítható meg a fogpótlások minőségének javítása. A fogorvos arcívet, speciális artikulátorokat alkalmaz, a fogtechnikus pedig ezekkel az információkkal dolgozik. A Budapest Dental a minőségi fogászat híve, minden szolgáltatásunkhoz kiváló minőségű anyagokat és eszközöket alkalmazunk. Így nálunk az egyéni harapás beállítás nem jelent extra költséget,  minőségi szolgáltatásunk szerves részét képzi. Külön költség tehát a Pácienst nem terheli, fogpótlása elkészítésekor automatikusan részesül benne.

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Milyen lehetőségeim vannak ha teljesen fogatlan vagyok

Húzás és homeopátia

Fogak fehérítése otthon – hogyan működik

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”