Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Első lépések a kivehető fogsor rögzítéséhez

Első lépések a kivehető fogsor rögzítéséhez

Mi történik az első konzultáción?

Igények felmérése és szájvizsgálat egy állapotfelmérés keretein belül: Az első konzultáció az információszerzésről és az Ön elképzéseinek megbeszélésről szól elsősorban. Ezek mellett természetesen sor kerül az általános-, és fogászati anamnézis felvételére (az Ön aktuális egészségügyi állapotának felmérése kérdések és válaszok segítségével). Digitális Panoráma röntgen felvétel: Ezt követi a fizikai vizsgálat, amelynek keretében megvizsgáljuk az állcsont anatómiai viszonyait. A csont pontosabb feltérképezéséhez panoráma röntgenfelvételeket készítünk, a panoráma röntgenfelvétel készítése rendelőnkben történik 3D cone beam CT felvétel: A mini implantátumok behelyezése előtt precíz, 3 dimenziós mérésekre is szükség van. Ehhez 3D cone beam CT felvétel készítése szükséges. Mindezen információk birtokában szakértő implantológusunk meghatározza a behelyezendő implantátum helyét, méretét és tengelyállását. A műtétről és az azt követő fogpótlásról komplett kezelési terv és árajánlat készül.

Hogyan kerül megtervezésre az implantátumok helye?

A kor modern technológiájának köszönhetően az implantátumok pontos beültetési helyének és méretének a megtervezése számítógépes program segítségével történik. (Ehhez CT felvétel szükséges) Így kapjuk az elérhető legnagyobb stabilitást és biztonságot nyújtó pozíciókat és méret adatokat. Személyre szabva, pontosan az Ön egyedi anatómia viszonyaihoz igazodva. Ez jelenti az Ön számára az igazi biztonságot.

Hogyan kell előkészíteni a műtétet?

Az implantátumok beültetésének vannak előfeltételei. Az első számú feltétel a kiváló szájhigiénia. Részleges fogsor esetében ennek keretében első lépésként minden fogról eltávolítjuk a lepedéket, fogkövet, és ellátjuk az esetleges szuvas fogakat és szájfertőtlenítő oldattal fertőtlenítjük a nyálkahártyát, hogy kellően steril körülményeket teremtsünk az műtéthez. Teljes fogatlanság esetén is szükség van szájfertőtlenítő oldattal történő öblögetésre a műtét előtt.

Mi történik a műtét közben?

A mini implantátum behelyezése helyi érzéstelenítéssel kezdődik, hogy a beavatkozás teljes ideje alatt a műtét fájdalommentes legyen az Ön számára. Optimális esetben az ínyt nem kell felnyitnunk, hanem rövid előfúrás után azon keresztül helyezzük be a mini implantátum csavarokat. Ezzel a műtét be is fejeződött, a nehezén már túl van.

Mit kell tennie, ha úgy dönt, hogy mini implantátumokkal rögzített fogsort szeretne?

Ennek az élet minőséget jelentősen javító, de felelősségteljes, döntésnek a meghozatalához rengeteg információra van szükségre, mégpedig egy hozzáértő szakértőtől. Éppen ezért nem kell most eldönteni, hogy szeretne-e élni a mini implantátumok adata lehetőségekkel, csak annyit, hogy elindul az információszerzés útján és részt vesz egy konzultáción, ahol minden Ön számára fontos részletet megtudhat a mini implantátumokról és a műtéti beavatkozásról.
AlphaBio®  fogászati implantátum
129 000 Ft145 000 Ft
Neo Biotech® titanium fogászati implantátum
139 000 Ft155 000 Ft
Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum
169 000 Ft185 000 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott röntgen alapján
8 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 dimenziós Cone Beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Részleges ultrahangos fogkőeltávolítás
11 900 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.