Első lépések a kivehető fogsor rögzítéséhez

Mi történik az első konzultáción?

Igények felmérése és szájvizsgálat egy állapotfelmérés keretein belül:

Az első konzultáció az információszerzésről és az Ön elképzéseinek megbeszélésről szól elsősorban. Ezek mellett természetesen sor kerül az általános-, és fogászati anamnézis felvételére (az Ön aktuális egészségügyi állapotának felmérése kérdések és válaszok segítségével).

Digitális Panoráma röntgen felvétel:
Ezt követi a fizikai vizsgálat, amelynek keretében megvizsgáljuk az állcsont anatómiai viszonyait. A csont pontosabb feltérképezéséhez panoráma röntgenfelvételeket készítünk, a panoráma röntgenfelvétel készítése rendelőnkben történik

3D cone beam CT felvétel:
A mini implantátumok behelyezése előtt precíz, 3 dimenziós mérésekre is szükség van. Ehhez 3D cone beam CT felvétel készítése szükséges.
Mindezen információk birtokában szakértő implantológusunk meghatározza a behelyezendő implantátum helyét, méretét és tengelyállását. A műtétről és az azt követő fogpótlásról komplett kezelési terv és árajánlat készül.

Hogyan kerül megtervezésre az implantátumok helye?

A kor modern technológiájának köszönhetően az implantátumok pontos beültetési helyének és méretének a megtervezése számítógépes program segítségével történik. (Ehhez CT felvétel szükséges) Így kapjuk az elérhető legnagyobb stabilitást és biztonságot nyújtó pozíciókat és méret adatokat. Személyre szabva, pontosan az Ön egyedi anatómia viszonyaihoz igazodva. Ez jelenti az Ön számára az igazi biztonságot.

Hogyan kell előkészíteni a műtétet?

Az implantátumok beültetésének vannak előfeltételei. Az első számú feltétel a kiváló szájhigiénia. Részleges fogsor esetében ennek keretében első lépésként minden fogról eltávolítjuk a lepedéket, fogkövet, és ellátjuk az esetleges szuvas fogakat és szájfertőtlenítő oldattal fertőtlenítjük a nyálkahártyát, hogy kellően steril körülményeket teremtsünk az műtéthez.
Teljes fogatlanság esetén is szükség van szájfertőtlenítő oldattal történő öblögetésre a műtét előtt.

Mi történik a műtét közben?

A mini implantátum behelyezése helyi érzéstelenítéssel kezdődik, hogy a beavatkozás teljes ideje alatt a műtét fájdalommentes legyen az Ön számára. Optimális esetben az ínyt nem kell felnyitnunk, hanem rövid előfúrás után azon keresztül helyezzük be a mini implantátum csavarokat.
Ezzel a műtét be is fejeződött, a nehezén már túl van.

Mit kell tennie, ha úgy dönt, hogy mini implantátumokkal rögzített fogsort szeretne?

Ennek az élet minőséget jelentősen javító, de felelősségteljes, döntésnek a meghozatalához rengeteg információra van szükségre, mégpedig egy hozzáértő szakértőtől.

Éppen ezért nem kell most eldönteni, hogy szeretne-e élni a mini implantátumok adata lehetőségekkel, csak annyit, hogy elindul az információszerzés útján és részt vesz egy konzultáción, ahol minden Ön számára fontos részletet megtudhat a mini implantátumokról és a műtéti beavatkozásról.

AlphaBio®  fogászati implantátum

133 000 Ft145 000 Ft

Neo Biotech® titanium fogászati implantátum

155 000 Ft169 000 Ft

Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum

185 000 Ft198 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Komplex mosolyszépítő beavatkozások

Gyökérkezelés elkerülése – Vital Pulpa Terápia

Lágy biológiai erőkkel

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”