Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
Budapest Dentál 13. kerület
Esztétikai fogászat

Esztétikai fogászat - Budapest Dental Fogászat

Higgye el, lehetséges! Tapasztalja meg Ön is az esztétikai fogászat modern lehetőségeit!

Szebb, magabiztosabb mosolyra vágyik? Lépjen a tettek mezejére! Sokszor egészen egyszerű beavatkozás is segíthet, máskor komplex, több lépcsős kezelés sorozatra lehet szükség – de a mosoly szépíthető.
Fogászati állapotfelmérés csomag
11 800 Ft
Kozmetikai szájhigiéniai csomag fogfehérítéssel
55 500 Ft
79 800 Ft
IPS e.max Ivoclar teljes porcelán korona
84 900 Ft

Esztétikai fogászattal kapcsolatos gyakori kérdések

Szeretne Ön is szebbet? Fehérebbet? Csillogóbbat? Íme a leggyakrabban feltett kérdések és válaszok az esztétikai fogászat területéről
Elszürkült metszőfog kifehérítésének mi a módja?

A metszőfogak elszürkülésének hátterében leggyakrabban trauma áll. Ez lehet egy hirtelen baleset következtében kialakult sérülés, vagy hosszan tartó hatás is, például az alsó és felső fogsorok helytelen harapási helyzetének következménye. Máskor egy régebben gyökérkezelt fog elszürküléséről lehet szó.

Az esztétikai fogászat lehetőségei szélesek, ám először a pontos diagnózist kell felállítani, tehát a szürke fogszín okát. Ehhez minden esetben szükséges röntgenfelvétel, bizonyos esetekben 3 D CBCT felvétel is.

Egyszerűbb esetben, egy régebben gyökértömött fognál a koronai részból eltávolítjuk az ott lévő tömőanyagot, majd néhány napra fogfehérítő anyagot helyezünk a fogba. Az otthoni kezelést lézeres fehérítéssel ki lehet egészíteni. A fehérítést két vagy három alkalommal ismételjük, míg a fogszín eléri a többi fog színét. A fehérebb hatás érdekében az adott fog kifehérítése után használhatjuk az esztétikai fogászat egyik legfontosabb kezelését, a LED lámpás fogfehérítést, vagy az otthoni sínes fogfehérítést. Így a fogszínek összehangolódnak, a teljes fogsor fehérebb és csillogóbb lesz.

Fogtömés előtt vagy után lehet fogfehérítést végezni?

Ez elsősorban az esettől függ. Van olyan helyzet, hogy olyan sok a szuvasodás, kopás a szájban, hogy nem lehet azonnal fehéríteni, mert a fehérítő anyag károsan hatna a megnyílt vagy szuvas dentinfelszínekre. Ilyenkor először ideiglenesen, vagy az eredeti fogszínhez képest világosabb fogszínnel történik a fogtömés, hogy a mély szuvas részeket elzárjuk a fehérítő elől. Egy következő fázisban történhet a fehérítés, majd ezután a végleges fehér fogtömések kerülnek kialakításra.

Főleg a frontfogak tömései előtt érdemes megfontolni a fogfehérítést, még akkor is, ha így összességében hosszabb időtartamúvá válik az esztétikai fogászati kezelés. A fehérebb fogszínhez fehérebb tömőanyag választható és a mosoly is fehérebb lesz.

Fontos, hogy a fogfehérítés után a saját fogzománc sötétedik csak vissza, a tömés nem. Ezért időnként ismételni szükséges a fogfehérítést.

Hatékony esztétikai fogászati kezelés az otthoni fogfehérítés?

Igen, vágjon bele bátran! Az otthoni fogfehérítés kényelmes és hatékony esztétikai kezelés! Az interneten sok különféle fogfehérítő szert ajánlanak otthonra. Lehet, hogy vannak hatékonyak, érdemes azonban megnézni az összetevőket. Van például savakat tartalmazó olcsó fogfehérítő is, mely a zománcfelszín megmarását okozza. Ez átmenetileg okozhat fehérséget, hosszabb távon azonban az ilyen zománc jobban elszíneződik.

Ha olcsó, otthoni fehérítésben gondolkodik, inkább kérjen fogorvostól otthoni fogfehérítést sínekkel. A sinekben 6% peroxidot tartalmazó, hatékony, egyben kíméletesfehérítő van.

Az esztétikai fogászat nem csak fogfehérítés. Számos esetben a nem a kissé elszíneződött fogak okozzák a fő esztétikai problémát, hanem egy harapási rendellenesség, vagy egy elszürkült tömés. Ha valóban szebb fogakat szeretnénk, ne csak a fehérben gondolkodjunk, hanem az esztétikusban. Ehhez pedig kérjük ki  a szakember véleményét!

Lehet e esztétikus a fémkerámia korona?

A fémkerámia korona és a cirkonkerámia korona is az esztétikai fogászat fogalomkörébe tartozik. Régen csak fémkerámia volt, mindent azzal pótoltunk. Manapság már számos anyag és módszer áll rendelkezésre, úgymint a fullporcelán koronák, vagy a cirkonium kerámia koronák. Amennyiben leginkább esztétikusban gondolkodunk, akkor váz nélküli, teljes porcelán korona javasolt. Ezt azonban nem lehet mindenhova készíteni, elsősorban a mosolyrégióban alkalmazható.

A fémkerámia a másik véglet, erős fémvázon porcelán leplezés. Kiválóan alkalmas a hátsó fogakra, a rágózónába, de front területre nem javasoljuk.

A megfelelő átmenet a cirkonkerámia, melynek fehér cirkon váza megfelelő stabilitást ad, melyen a porcelán leplezés elegendően esztétikus mind a front, mind az őrlőzónába.

Melyek a sokszor tömött fog esztétikai fogászati kezelésének lehetőségei?

Az esztétikai fogászat a sokszor tömöt, elszürkült, elcsúnyult fogak tömésének esztétikus rendbehozására több módszert is javasolhat. 

1. esztétikai fogászati módszer - direkt héj felépítés a rendelőben

2. esztétikai fogászati módszer - porcelán héj készítése

3. esztétikai fogászati módszer - porcelán korona készítése

A módszerek közt a fogorvos és a páciens együtt döntenek, van átjárási lehetőség. Fontos, hogy a páciensnek melyek a legfontosabb szempontjai:

 • A lehető legszebb megoldást szeretné, és nem érdekli, mennyi foganyag veszteséggel jár a kezelés? 
 • A lehető legegyszerűbb megoldást szeretné, ami minél több eredeti foganyagot őriz meg?

A tömésekkel, direkt héj restaurációkkal több foganyagot őrizhetünk meg, az esztétikai eredmény szép lesz, de vannak hátrányok: a tömésszéleket időnként polírozni szükséges, a tömés és a saját fog közti átmenet bizonyos mértékben látszódhat.

A porcelán héjjal vagy koronával való fedés teljesen természetes hatást biztosít, mintha a természetes fogzománc borítaná a fogat. Azonban ezek az eljárások olyan foganyagot is felhasználnak, amelyek esetleg épek.

A legjobb esztétikai fogászati megoldást mindig a páciens igényeire szabva hozzuk meg, átbeszélve a lehetőségeket, alternatívákat. Fontos, hogy Ön is csak akkor kezdjen bele egy esztétikai fogászati kezelésbe, mikor pontosan tisztában van a várható eredményekkel.

Mi az a porcelán héj?

A porcelán héj egy lencse formájú, vékony kerámia burkolat a fogak elülső felszínén. Segítségükkel az eredeti fogszín, fogforma változtatható. A porcelán héj készítésének sok kritériuma van, így például nem minden harapási forma esetén készíthető. Ide tartozik elsősorban a mélyharapás, vagy ugyancsak tilos készíteni rendszeresen csikorgató páciensek részére, hiszen a vékony anyag letörhet a fogról.

Amennyiben viszont a páciens fogazata alkalmas a héjak készítésére, ez a legszebb esztétikai fogászati beavatkozás, mely valóban tartós, fehér és esztétikus mosoly elérését teszi lehetővé. A színészek, sztárok fogai a legtöbb esetben - hacsak nem eredetileg olyan gyönyörű - porcelán héjakkal van kozmetikázva a fehér és szexi mosoly érdekében.

Mennyire tartós az esztétikai fogászati kezelés?

Minél aktívabban nyúlunk be a zománc, vagy a dentinfelszíni struktúrákba, annál inkább egységes esztétikai takarást adhatunk a fogaknak. Ez azt jelenti, hogy ha esztétikus fogszínű tömőanyaggal dolgozunk, akkor csak azokat a fogstruktúrákat távolítjuk el, amelyekre szükség van, de a fog egyéb felszínét nem érintjük. A hiányzó részt esztétikus tömőanyaggal építjük fel. Ez az esztétikai eljárás kevés foganyagot áldoz fel, viszont hátránya, hogy gyakrabban színeződik el a restaurátum széle, így időnként cserélni kell. A fog külső felszíne sem lesz annyira egységes. Tehát szép, de nem annyira tartós megoldás - viszont jóval olcsóbb esztétikai fogászati kezelés, mint a porcelán leplezés.

Ha a legtartósabb megoldást keressük, akkor a porcelán héj vagy korona lesz az esztétikai kezelésünk fókuszában. Ezzel a természetes zománcfelszínt tökéletesen utánozni lehet. Hátránya, hogy több foganyag feláldozására lehet szükség.

Kozmetikai fogfehérítés csomaggal mik a tapasztalatok?

A legtöbb esztétikai fogászati kezelést kérő páciens szívesen választja a fogkozmetikai csomagot fogfehérítéssel. A kezelés első lépése a fogkőeltávolítás, majd következik az alapos sópolírozás, mely minden elszíneződést eltávolít. Az utolsó lépés a kíméletes fogfehérítés, mely az alaposan letiszisztított felszíneket valóban fehérebbé teszi. Ez a hármas kombináció nagyon jó azoknak a pácienseknek, akiknek nincsenek egyéb esztétikai problémáik a front zónában, mint például elszürkült tömésszélek, vagy csúnya fogkoronák.

Egyéb esetben megelőző esztétikai fogászati kezelésekre lehet szükség a kozmetikai csomag előtt. 

Tapasztalataink szerint sokan jelentkeznek be fiatalabb páciensek kozmetikai csomagra, akik nem szeretnének egyéb orvosi beavatkozást, sőt fogászati kontrollt sem. Csak a kozmetikai rész a fontos, hogy az esti randira, vagy találkozóra friss üde mosollyal érkezhessenek. A kezelést dentalhigiénikus kolléga végzi. Természetesen komolyabb fogászati problémára ő is fel tudja hívni a páciens figyelmét, de az alapos szájvizsgálathoz fogorvos szükséges. 

Esztétikai fogászati kezelésekkel a mosoly megszépül!

Esztétikai fogászat
Számos esztétikai kezelési lehetőség áll rendelkezésünkre. Az esztétikai fogászat az egyes fogak természetes felépítésétől, a mosolytervezésen át, a teljes mosoly átalakításáig ad lehetőségeket. Már egy egyszerű fogkőlevétel is hatalmas változást hozhat, máskor a fogszabályozást, fogfehérítést, porcelán héjat és a fogászat talán minden területét együtt felhasználva lehet elérni a vágyott célt, a szebb mosolyt.

Dr. Máriaföldy Kinga

Fogorvos

BudapestDental

Fogfehérítés

Ha Ön érzékenyebb típus, gyors, fájdalommentes és kedvező árú megoldást keres, a fogínykezelést és fogfehérítést egyben tartalmazó fogkozmetikai csomagot javasoljuk. Komplex esetben a peroxidos fogorvosi fogfehérítés a jó választás.

Porcelán esztétika

Ha az Ön mosolya előnytelen, esetleg nem is szívesen mosolyog, mert azonnal láthatóak elszürkült, sokszor tömött fogak a front zónában, vagy kissé szabálytalan fogai vannak, előnyös választás lehet a porcelánhéj, a porcelán korona vagy a cirkónium korona.

Fogszabályozás

Komolyabb fogtorlódás, szabálytalanul álló fogak esetén komplex terápiára lehet szükség. A láthatatlan fogszabályozással maga a is kezelés esztétikusan elvégezhető. Nehezebb esetekben a lágy biológiai erőkkel működő fix fogszabályozás javasolt.

Budapest Dental orvoscsapat

Mosolytervezés

Egy esztétikai fogászati kezelés átgondolást, tervezést igényel. Az első lépés mindig az állapotfelmérés. A vizsgálat során nem csak a fogak, hanem a mosoly jellemzői is felmérésre kerülnek, a csontfelszín alatti részeket pedig panoráma röntgennel kell ellenőrizni. Foghiány esetén, implantációs fogpótlásnál 3 D CBCT felvételre is szükség lehet.

Fogorvos team

Egy komplex mosoly restaurációnál sok esetben nem elegendő egy fogorvos szaktudása. A torlódásos eseteknél az általános fogorvos mellett fogszabályozó, a foghiányoknál implantológus szakember is kellhet.

Legyen magabiztosabb!

Fehérebb fogak

Sárgás, szürkés színű fogakkal senki sem mosolyog szívesen, gyakori megoldás a fogfehérítés. Az esztétikai kezelés szólhat csupán egy-egy gyökérkezelt, szürke fog kifehérítéséről, erre a lézeres fogfehérítés alkalmas. A fogkozmetikai kezelés pedig az egész fogsor fehérítéséről szól, ráadásul fogínykezeléssel kombinálva.

Még fehérebb fogak

Sok esetben jelent megoldást, ha az első 4 frontfogra porcelánhéj kerül, hogy elfedje az alatta levő csúnyább fogakat. A héjak színét pedig egy fehérebb, előzetesen peroxidos fogfehérítéssel kifehérített fogsorhoz igazítja a fogorvos.

Lássuk, milyen lépésekből állhatnak az esztétikai fogászati kezelések?

Az esztétikai kezelésekhez több fogászati szakterület orvosára lehet szükség. A Budapest Dental egy csapatként dolgozik együtt. A rendelő modern felszereltsége támogat minket abban, hogy a tudásunk legjavát adhassuk Önnek.
Mosolytervezés

Lehet, hogy Ön is bizonytalan, hogyan induljon el, melyek azok az esztétikai kezelések, amelyekre szüksége lehet. Az állapotfelmérés megadja a válaszokat, a kezelési tervben írásban összefoglalva találja meg az alternatív kezelési javaslatokat.

Esztétikai kezelések

Az esztétikai fogászat számos oldalról támogatja Önt. A fogíny egészsége mindig az alap. Ha az íny feszes, jöhetnek a fogfehérítő kezelések, majd a direkt, vagy porcelán héj restauráció. A foghiányokat cirkónium koronákkal lehet pótolni.

Fogínykezelések

Az íny egészsége olyan, mint egy ház alapja. Gyulladt, vérző ínynél nem lehet elkezdeni fogkozmetikai vagy esztétikai kezeléseket. A legmodernebb fogínykezelési koncepció, a Guided Biofilm Therapy egy életen át segít megőrizni a fogakat!

Esztétikus héjak

Kisebb formai hibák megoldásának eszköze a rendelőben egy ülésben, a fogorvos által kivitelezhető kompozit direkt héj. Ennél elegánsabb, szebb restaurációhoz az üvegkerámia porcelánhéj javasolt, ez fogtechnikussal együttműködve készül.

Fogbeültetés

A foghiányok pótlásának legtermészetesebb módszere a fogbeültetés, hiszen ebben az esetben nem szükséges a foghiányt határoló fogakat lecsiszolni, az elveszett fog egy az egyben, esztétikusan pótolható a titán fogimplantátum csavarral.

Fogszabályozás menedzsment

A fogtorlódások, vagy résesség megoldásának eszköze a fogszabályozás. A legelegánsabb módszerrel, a láthatatlan fogszabályozással, a kivehető sínekkel, akár fél év alatt szabályos, esztétikus fogsor érhető el, ráadásul kényelmesen.

Mennyibe kerülnek az esztétikai fogászati kezelések?
Az esztétikai kezelések gyűjtőfogalom, mely sokféle terápiás lehetőséget tartogat az Ön számára. Az alábbiakban csak néhány gyakori kezelést emeltünk ki. Pontos választ az állapotfelmérés ad majd Önnek!

Fogászati állapotfelmérés csomag

11 800 Ft
Szájvizsgálat

Panorámaröntgen

Kezelési terv

Árajánlat

Kozmetikai szájhigiéniai csomag fogfehérítéssel

55 500 Ft
79 800 Ft
nap
:
óra
:
perc
:
mp
Peroxidmentes

Fájdalommentes

Hatékony

Kedvező csomagajánlat


IPS e.max Ivoclar teljes porcelán korona

84 900 Ft
Prémium minőség

Orvosi és fogtechnikai díj egyben

Elegáns, pontos, élethű

Tökéletes esztétika

Nálunk nincs futószalag! Ezt a rendelőt egy fogorvos házaspár vezeti.
Mivel a tulajdonosok maguk is fogorvosok, a hivatástudat, a fogászat szeretete, a vállalkozás központi motorja. A Budapest Dental Fogászaton mi nap, mint nap azért dolgozunk, hogy Ön megszeresse, élvezze mosolyát és egy életen át egészségben megőrizhesse fogait!

Jöjjön el esztétikai fogászati konzultációra!

Nézze meg komplex esztétikai kezeléseink eredményeit!

 • Budapest Dental Fogászat
 • Budapest Dental Fogászat
Porcelán korona
 • Budapest Dental Fogászat
 • Előtte-utána képek
Porcelánhéj
 • Budapest Dental fogászat
 • Előtte-utána képek
Smile-to-Go – Direkt héj
Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Nyitvatartás
 • Hétfő – Péntek
  08:00 – 20:00 
 • Szombat
  zárva
 • Vasárnap
  zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.