Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Ez a helyes fogmosás

Ez a helyes fogmosás
A fogmosás az, amit mindenki jól tud elméletben, de aztán a gyakorlat azt mutatja, hogy mégsem mindenki hatékony a lepedék eltávolításában. A lepedék pedig melegágya a baktériumoknak, így aztán érkezik a fogkő, a fogszuvasodás, és szépen lassan  elérkezik a szükséges fogkőeltávolítás ideje is.

A hatékony fogmosás nem a fogak csiszatolása

A helyes fogmosás elemei, a megfelelő fogkefe kiválasztása, a fogkrém hatékony segítsége, és a fogkefe megfelelő tartása és mozgatása. Ezt mutatja be ebben az egy perces videóban Balogh Szellő Szandra, a Budapest Dental fogászat dentalhigiénikusa. Érdemes megnézni!

Hogyan kell helyesen fogat mosni?

Balogh Szellő Szandra bemutatja egy fogsormodell segítségével, hogyan kell helyesen tartani a fogkefét fogmosás közben. Egyszerűnek tűnik? Mégis oly sokan rosszul mosnak fogat. A titok a helyes kéztartás, a söprögető mozdulat, és a gyengédség a fogainkkal szemben. Tippünk! Ha szeretnél még további megszívlelendő tanácsokat fogmosás témában, akkor érdemes ebben a cikkben elolvasnod a “Mindentbele fogmosás” részt is, amelyben hasznos tippeket adunk arra vonatkozóan, hogyan lehet a mosolyod egészséges és egyben hófehér is! Természetesen a fogmosásnál számos trükk és tipp is növeli a hatékonyságot, így a megfelelő fogkefe kiválasztása, a speciális fogápolási eszközök használata, mint intedentális fogkefe és fogselyem. Olvass ezekről is,és segítségükkel moss minden nap egyre hatékonyabban fogat!

Speciális fogmosás speciális esetekre

Foghúzás utáni fogmosásról írtam nem is olyan régen, mert az egy speciális terület. Amikor minden rendben, akkor a videóban is bemutatott fogmosás automatikus, relaxáló, mosolygós. Amikor viszont valami seb van a szánkban, ez lehet foghúzás után, vagy szájsebészeti műtétet követően, akkor az adott területtel, és a környező fogak tisztításával is nagyon óvatosnak kell lennünk, nehogy felsértsük a gyógyuló területet. Nem szabad ilyenkor zubogtatni, de dörzsölni sem, sőt - ilyet ritkán mondok, ebből is látszik, hogy milyen speciális ez a helyzet - jobb ha el is hagyjuk aznapra a sérült íny körül végzendő fogmosást. Fontos tehát, hogy ha seb van a szánkban, akár foghúzás után, akár szájsebészeti műtétet követően, akkor is kell fogat mosni, de máshogyan. Ekkor a sebet, amiben a friss megalvadt vér van, SEMMIKÉPP NE ÖBLÖGESSÜK KI ERŐSZAKKAL! A Te Mosolyod a Mi Hivatásunk

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.