1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Ez a helyes fogmosás

Helyes fogmosás

Tartalomjegyzék

A helyes fogmosás az, amit mindenki jól tud elméletben, de aztán a gyakorlat azt mutatja, hogy mégsem mindenki hatékony a lepedék eltávolításában. A lepedék pedig melegágya a baktériumoknak, így aztán érkezik a fogkő, a fogszuvasodás, és szépen lassan  elérkezik a szükséges fogkőeltávolítás ideje is.

A hatékony fogmosás nem a fogak csiszatolása

A helyes fogmosás elemei, a megfelelő fogkefe kiválasztása, a fogkrém hatékony segítsége, és a fogkefe megfelelő tartása és mozgatása. Ezt mutatja be ebben az egy perces videóban Balogh Szellő Szandra, a Budapest Dental fogászat dentalhigiénikusa. Érdemes megnézni!

Hogyan kell helyesen fogat mosni?

Balogh Szellő Szandra bemutatja egy fogsormodell segítségével, hogyan kell helyesen tartani a fogkefét fogmosás közben.

Egyszerűnek tűnik? Mégis oly sokan rosszul mosnak fogat.
A titok a helyes kéztartás, a söprögető mozdulat, és a gyengédség a fogainkkal szemben.

Tippünk!
Ha szeretnél még további megszívlelendő tanácsokat fogmosás témában, akkor érdemes ebben a cikkben elolvasnod a “Mindentbele fogmosás” részt is, amelyben hasznos tippeket adunk arra vonatkozóan, hogyan lehet a mosolyod egészséges és egyben hófehér is!

Természetesen a fogmosásnál számos trükk és tipp is növeli a hatékonyságot, így a megfelelő fogkefe kiválasztása, a speciális fogápolási eszközök használata, mint interdentális fogkefe és fogselyem. Olvass ezekről is,és segítségükkel moss minden nap egyre hatékonyabban fogat!

Speciális fogmosás speciális esetekre

Foghúzás utáni fogmosásról írtam nem is olyan régen, mert az egy speciális terület.

Amikor minden rendben, akkor a videóban is bemutatott fogmosás automatikus, relaxáló, mosolygós. Amikor viszont valami seb van a szánkban, ez lehet foghúzás után, vagy szájsebészeti műtétet követően, akkor az adott területtel, és a környező fogak tisztításával is nagyon óvatosnak kell lennünk, nehogy felsértsük a gyógyuló területet.

Nem szabad ilyenkor zubogtatni, de dörzsölni sem, sőt – ilyet ritkán mondok, ebből is látszik, hogy milyen speciális ez a helyzet – jobb ha el is hagyjuk aznapra a sérült íny körül végzendő fogmosást.

Fontos tehát, hogy ha seb van a szánkban, akár foghúzás után, akár szájsebészeti műtétet követően, akkor is kell fogat mosni, de máshogyan. Ekkor a sebet, amiben a friss megalvadt vér van, SEMMIKÉPP NE ÖBLÖGESSÜK KI ERŐSZAKKAL!

A Te Mosolyod a Mi Hivatásunk

Send this to a friend