Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental

Fájdalmas e a kezelés - Budapest Dental

| Dr. Pattogató Rita
Fájdalmas e a kezelés
Fájdalmas e a kezelés

1 Fájdalmas-e a fogászati implantátum beültetés?

A fogászati implantátumok beültetéséhez sok esetben társulnak téves elképzelések. Jó néhányan gondolják úgy, hogy a fogbeültetés kellemetlen megpróbáltatással és fájdalommal jár együtt. “A fogbeültetés műtéten átesett páciensek legnagyobb része arról számol be, hogy a fogbeültetés műtét alatt egyáltalán nem érzett fájdalmat, számára a fogbeültetés fájdalommentes volt. Ritkán számolnak be arról, hogy előfordult érzékenység, ha a fogimpantátumot az ideghez közel kellet elhelyezni. Enyhe utófájdalomról vagy duzzanatról a legtöbben említést tesznek, de a fájdalom egy fájdalomcsillapítóra teljesen elmúlik, és a duzzanat sem tart tovább néhány napnál.”

A fogbeültetés helyi érzéstelenítésben történik

A valóság az, hogy pácienseink döntő többségének beszámolója alapján semmilyen fájdalmat nem éreztek a fogbeültetés műtéti beavatkozása alatt. Csak ritkán fordult elő egyedi érzékenység. A fogbeültetés során jellemző fájdalommentesség két alapvető okra vezethető vissza: A fogbeültetés során a beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, melyet rendelőnkben az Ultracain DS Forte nevű érzéstelenítő oldattal végezzük. E kiváló érzéstelenítő oldat jó tulajdonsága, hogy gyorsabban, hosszabb ideig, továbbá négyszer erősebben hat, mint a sokak számára ismerős Lidocain fogászati érzéstelenítő oldat. A mesterséges foggyökér beültetés a Budapest Dental Fogászaton csak gyulladásmentes környezetben történhet, a műtét alaposan megtervezett, a szájat előzetesen felkésztjük a műtétre. A műtétet követően az egyéni érzékenységeknek megfelelően előfordulhat duzzanat vagy enyhe fájdalomérzet, ami komplikációmentes esetben egy-két fájdalomcsillapító hatására nyom nélkül eltűnik. (Egyik páciensünk jelezte, hogy ¼ db algopyrin fájdalomcsillapító tablettára volt szüksége a műtét utáni este, de másnap már semmire nem volt szükség).

Hogyan kerülhető el vagy csökkenthető minimálisra a fogbeültetés műtét alatti és utáni fájdalom?

Profi szakorvoshoz kell fordulni, aki 3 dimenziós CT felvételen segítségével készül fel a műtétre így elkerülhetőek a komplikációk A fogbeültetés előtt a szájat alaposan elő kell készíteni. A fogínygyulladást, fogszuvasodást kezelni kell, gyulladt foghelyre nem kerülhet fogászati implantátum. A fogínynek és a csontnak tökéletesen egészségesnek kell lennie ahhoz, hogy ne legyen komplikáció, így fájdalom se alakuljon ki. Páciensek beszámolója szerint a homeopátiás Arnica C30 védelemben valahogy könnyebben át lehet vészelni az eseményeket, nincs fájdalom, kevesebb a duzzanat, komplikáció nélkül úszható meg a műtét. Aki hisz a homeopátiában, alkalmazhatja az Arnica C30 golyócskákat a műtéti felkészülésre, homeopátiás patikákban kapható információs segédanyagok nagy segítséget nyújtanak a műtéti felkészülésben. Ugyancsak homeopátiás ajánlat, a műtétet követő 6 héten keresztül, a csontgyógyulást pozitív irányban befolyásolni, Symphytum D6 golyócskákkal. Hét közben minden este 5-5 golyó, majd hétvégén szünet. Ezt a rendszert kell követni 6 héten keresztül. Kerülni kell az azonnal fogászati implantátum beültetést abban az esetben ha olyan, frissen kihúzott fog helyére kerülne a fogimplantátum, mely előzőleg gyulladt volt. Ilyen esetben sokkal több esetben alakul ki gyulladás, mely fájdalommal jár, nem szabad siettetni az eseményeket! Műtétet megelőző napon és a műtét napján érdemes több folyadékot fogyasztani – lehetőleg tiszta vizet, pihenten és jókedvűen érkezni a fogbeültetésre.

Hogyan döntsük el, hogy a fogbeültetés után kialakult fájdalom valamilyen komplikációból adódik e, azaz, hogy vissza kell menni a fogorvoshoz?

A fogbeültetés csontműtét. Mikor az embert bokán rúgják, komoly fájdalom alakulhat ki a csonthártya érzékenysége és sérülése miatt. A fogbeültetés szintén érinti a csonthártyát, ezért normális, hogy duzzanat, és egyéni érzékenységtől függő fájdalom alakul ki a műtét után, de ez egy egyszerű fájdalomcsillapítóval rögtön elmulasztható és folyamatosan csökken a fájdalom szintje, 2-3 nap alatt teljesen nyomtalanul elmúlik. Komplikációra, gyulladásra akkor kell gondolnunk, ha a lefolyás nem ilyen, a fájdalom intenzívebb, gyógyszerre el sem múlik, vagy a hatásidő letelte után is erősen újra kezdődik. A szájban láthatjuk a gyulladás tüneteit is, pirosvörös, duzzadt, forró íny. Ilyenkor mindenképp menjünk vissza a fogorvoshoz, hogy mielőbb kezelni tudja a problémát!
PRÉMIUM szájhigiéniai kezelés csomag: Irányított Biofilm Terápia
32 750 Ft42 500 Ft
AlphaBio®  fogászati implantátum
133 000 Ft145 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.