Fehér mosoly besárgulás nélkül

Fehér mosoly – csak fogfehérítés után be ne sárguljon

Te is egyre többször gondolsz a gyönyörű fehér, selymes hótakaróra és a közelgő ünnepekre? Az ünnepekkel kapcsolatban két dolog biztos: mosolygós fotók, és a sok ennivaló. Sok-sok színes, cukros, mosolygós nap.

Még sok idő van addig, még minden terv belefér. A beigli nem a mi asztalunk, de ha hófehér mosolyt tervezel, számíthatsz ránk!

Íme, olvass tovább, mennyi mindent tehetsz fogaid fehérségéért, vagyis milyen fogfehérítési lehetőségek vannak mind otthon, mind pedig fogorvosi rendelőnkben.

De megéri a fogfehérítés? Mi lesz, ha besárgítom újra étellel-itallal?

Igazad van! A friss fogfehérítés érzékeny a finom színes ételekre! Ezért kell tervezned előre. Az időd és pénzed szempontjából fontos tényekről olvashatsz ebben a cikkben, hiszen fontos, hogy tudj arról, mi az, ami tönkreteheti a fogfehérítésed hatását.

Tervezni érdemes ahhoz, hogy a bulizós fotók, a Karácsony előtti rengeteg munkahelyi és baráti eszem-iszom és a romantikus, családi Karácsony mind hófehér fogakkal legyen megörökítve az Instán és máshol.

Javaslom, ha Karácsonyra és az ünnepekre fehér fogakat szeretnél, kezd el intézni a fogfehérítésedet időben. Ne kapkodj az utolsó pillanatokban!

Lehetőségek a hófehér mosolyodért? Mit érhetsz el a fogfehérítési praktikákkal?

Te miért szeretnél fehérebb fogakat?

Hogy tisztábbak legyenek? Netán a fogkövet akarod eltávolítani? Vagy csak egyszerűen vonzóbb szeretnél lenni?

Igazad van! A hófehér mosoly vonzó! Egyszerűen szép! Könnyebb vele csábítani, jó állást találni, vagy akár még barátkozni is.

Az emberek szeretik a szépet, vonzódnak hozzá! A fehér mosoly igényességet, magabiztosságot és erőt sugall!

Hát vágj bele te is! De! Nem mindegy milyen típusú fehérítést választasz és mikor! Tervezz előre!

Sokan azt mondták az akár egy fél órába vagy órácskába beleférő dentalhigiénikus által végzett fogkozmetikai kezelés után, hogy nemcsak fehérebbek a fogaik, de üdének érzik a szájukat, és mosolyogva szemlélték magukat a tükörben. És ez még csak a kezdet!

Felsorolom a fogfehérítési módszereket, az egyszerűtől a nagyágyúig! Tarts velem, legyél te is képben, és válassz!

1. Lehetőség – Magabiztosaknak:
Tökéletesen egészségesek a fogaid? Csak egy kis otthoni praktikára van szükséged? Hagyd a fogorvost, pihend ki magad otthon, és válaszd az alapos fogmosás mindent bele módszerrel és szódabikarbónával.

2. Lehetőség – Fogkövek ellen, olcsón:
Gyere el, és kérj dentálhigiénikusnál ultrahangos fogkőlevétel! Gyors, olcsó, egyszerű és üdítő! Ha sok fogköved van, már ez is segíteni fog! Ha délelőtt jössz, még olcsóbb!

3. Lehetőség – Akciós fogkozmetikai csomag, érzékenyeknek:
Gyere el, és kérj dentálhigiénikusnál ultrahangos fogkőlevétel fogfehérítéssel! A peroxidmentes fogfehérítés olcsóbb mint az orvosi fogfehérítés, a fogaid sem lesznek érzékenyek és hatékony! A legtöbben ezt választják! A Budapest Dental Fogászaton ráadásul most kedvező áron érheted el!

4. Lehetőség – Ha a biztos fogfehérítő nagyágyút keresed:
A legprofibb nagyágyút keresed a fogfehérítésben? Gyere el és kérj fogorvosi fogfehérítést! A peroxidot is tartalmazó fogfehérítés a leginkább hatékony. Igaz, drágább, de hosszútávú hatással bír! Fogfehérítés fogorvosnál a Budapest Dentalban!

5. Lehetőség – Ha fogalmad nincs:
Nem tudsz választani? Több probléma is van egyszerre a szádban? Lehet, hogy a te esetedben porcelán héjak is kellenek, mert nem csak fehérebb, de szebb formájú fogakat is szeretnél? Szakember segítsége kell?

Kérj fogorvosi állapotfelmérést és beszéld meg, hogy jövőre milyen kezelésekkel lehetne fehérebb és szebb fogakat elérni

Nem találtad meg a neked való megoldást? Még bővebben olvasnál a fogfehérítésről? Ajánlom figyelmedbe a Legnépszerűbb fogfehérítő módszerek cikkemet.

Ultrahangos fogkőlevétel sópolírozással: Sokaknál elképesztően látványos eredményt ad, pedig ez nem is a klasszikus fogfehérítés. A kezelés körülbelül fél óra hosszú, megfizethető és kiváló egészségmegőrző hatású, mind a fogak, mind a fogíny tekintetében. Nézd meg az ultrahangos fogkőlevételt!

Vagy időt, vagy pénzt, de sokszor mind a kettőt együtt áldozunk a fogfehérítés oltárán. Mi teheti tönkre? Mitől sárgulhatnak a fogaink?

Több minden is zavarhat minket a fogfehérítés után, ezek egy része természetes jelenség, más részükre viszont érdemes odafigyelni és megelőzni:

 • “Olyan érzékeny a fogam!”
 • Nos, a fogfehérítő gélek érzékenyíthetik a fogakat. Ez egyrészt természetes jelenség, másrészt viszont csökkenthető. A peroxidmentes fogfehérítés után biztosan nem lesz érzékeny a fogad, tehát ha eleve érzékeny vagy, inkább ezt válaszd. A peroxidos fogfehérítés hatékonyabb, így gyakoribb a fogérzékenység. Erre fel lehet készülni, fogérzékenység csökkentő fogkrém használatával, vagy olyan fogfehérítő használatával, ahol sínnel fogérzékenység csökkentő zselét is tudsz használni. Mindenkinek más kell! Ezért a legjobb, ha a te esetedre megkérdezed a hozzáértő fogorvost és semmiképp nem az internetről szerzel be valamilyen fogfehérítő rendszert.
 • “Valami nem stimmel a fogfehérítő sínnel”
  Az otthoni fogfehérítés is a fogorvosnál kell, hogy kezdődjön. Biztonságosan és teljesen illeszkedő egyedi sínt a fogorvos tud készíteni. Az internetről rendelhető rendszerek nem egyediek, ezt is érdemes tudnod, mielőtt belevágsz. Amikor a fogat fehéríted, ne az ínyedet tedd érzékenyebbé!
 • “Fáj a fogam!”
  Ha szuvas foggal kezded meg a fogfehérítést, akkor ez előfordul! Ha nem vagy biztos abban, hogy tökéletesen egészségesek a fogaid, fogfehérítés előtt meg kell vizsgáltatni a fogakat, és először a fogszuvasodást kell megfelelően kezelni.
 • “A fogam nem egyenletesen fehéredett ki, az ínyhez közelebb kevésbé fehér!”
  A fogaknál a fognyaki részen vékonyabb a zománc, könnyebben áttűnik az alatta lévő sárgás színű dentin. A fehéredés mértéke a fogzománc vastagságától is függ, valamint genetikai tényezők is szerepet játszanak ebben. Ha a dentin sárga színe nagyon áttűnik, van, hogy csak porcelán héjjal lehet leplezni a sárgaságot. Ilyen esetben kérd szakember véleményét!

“Rám nem hat a fogfehérítő”

 • Olyan nincs, hogy nem hat, de az előfordul, hogy más az elvárásod, mint amire a fogfehérítés képes. Vannak olyan, inkább szürkés árnyalatú fogzománc színek, amelyeken kevésbé látványos a fehéredés. Ha valakinek túlzottan vékony a zománc réteg a fogán, akkor jobban áttűnik az alatta levő dentin – ez megint csalódást okozhat. Átlagszám: a fogfehérítések kb. 80-85 % val elégedettek az emberek. A peroxidos fogfehérítés hosszabb távon hatékony, mint a peroxidmentes. Az otthoni, peroxidos fogfehérítéssel (egyedi sínnel!) sokat lehet még segíteni a rendelőben elkezdett fehérítésen. És igen. Vannak olyan esetek, amikor a fogfehérítés nem alkalmas az illető fogszínének megváltoztatására. Ekkor jönnek a komolyabb beavatkozások. pl. az E-Max porcelán héj csodákra képes a legmakacsabb esetekben is. Ez persze már nem fogfehérítés téma, hanem esztétikai fogászat.
 • “A fogfehérítő kezelés után nagyon gyorsan visszasárgult a fogam!”
  Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy különösen a fogfehérítés után vegyünk vissza a kávé és tea, valamint színes gyümölcsök, italok és ételek fogyasztásából. Bizony, ez tönkreteheti a fogfehérítés hatását. Figyelni kell a pirosas színű levesekre, kólára és minden színes ételre és italra. Esetleg szívószállal… Ezért is érdemes a fogfehérítést olyan időszakra tervezni, mikor tervezetten ellent tudunk állni a színes ételeknek. Karácsony előtt egy héttel már legyünk túl rajta!
 • “Egyes fogak egy része nem fehéredett ki!”
  Elképzelhető, hogy a sötétebb szín egy régebbi fogtömés, amit az akkori sötétebb fogszínhez választottak, így most is sötétebb marad, hiszen arra nem hat a fogfehérítés. Amennyiben rendelőben végzik a fogfehéríté

OPTIMUM szájhigiéniai csomag - dentalhigiénikus végzi

22 900 Ft29 900 Ft

PRÉMIUM szájhigiéniai kezelés csomag: Irányított Biofilm Terápia

32 750 Ft42 500 Ft

ALAP szájhigiéniai kezelés - dentalhigiénikus végzi

19 900 Ft25 900 Ft

Prémium Beyond Bleaching: Peroxidos fogfehérítés A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

85 000 Ft120 000 Ft

Peroxidmentes fogfehérítés a legérzékenyebb pácienseknek is! A HÓNAP 40% kedvezménnyel!

29 500 Ft49 900 Ft

Komplex szájhigiéniai csomag fogkőleszedéssel, fogfehérítéssel! A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

55 500 Ft79 800 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Tömés félelem és fájdalom nélkül

Vállas korona előkészítés

Fogkoronát vagy tömést válasszak

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”