Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Fémkerámia korona esetbemutatás 3

Fémkerámia korona esetbemutatás 3
 • Fogászat 13 kerület
 • Fogászat 13 kerület

A képen látható páciens nem volt a fogápolás megszállottjan nem volt lételeme a fogkozmetika. A fogfelszíneken látható felmaródások, szuvasodások a hosszú időn át otthagyott lepedék következménye. A fogak mellett a fogíny is károsodott, fogínygyulladás látható szinte minden fog körül. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy mihez kezdett ezzel az állapottal?

Merni belevágni!

A páciens végre rászánta magát a fogászati kezelésre, mivel a fogai nem csak esztétikailag voltak kifogásolhatóak, de a fogszuvasodások miatt egyre érzékenyebbekké is váltak.Az indulás nehéz volt. Olyan ez, mint amikor a repülő felszáll. Az induláshoz, a gravitáció leküzdéséhez kell a legnagyobb energia és figyelem, aztán ha már röppályára állt a gép, akár egy robotpilótával is elboldogul.

Tájékozódjon a kezelési alternatívákról!

A fent látható fogászati eset több módon is kezelhető. A sikerhez nagyon fontos, hogy a fogorvos valóban megismerje a páciens igényeit, fogmosási szokásait (vagy nem szokásait), anyagi lehetőségeit, melyet a fogak rendbetételére szánna, esztétikai igényességét. Számos alternatíva van, ezek közül mindig az egyedi szempontok alapján, a páciens számára leginkább megfelelő megoldást kell kiválasztani. A bemutatott páciens elmondása szerint sokszor elhanyagolja a fogmosást, nincsenek kiemelkedő esztétikai igényei és közepes árfekvésű megoldást keres. Nézzük, milyen alternatívák közül választott tehát:

1. Egyszerű fogtömések - ebben az esetben azért nem ezt a megoldást választottuk, mert a látványosan rossz szájhigiéné mellett az egyszerű fogtömések mellett hamar újra szuvasodások alakultak volna ki
2. Smile-to-Go művészi direkt héj - ideális megoldás lett volna, de csak kiváló szájhigiénével rendelkező pácienseknek működik, így itt ezt a megoldást is el kellett vetni
3. Porcelán korona váz nélkül - kiváló megoldás, közepes szájhigiéné mellett is megfelelő, esztétikailag ez adja a leginkább természethű végeredményt, árát tekintve azonban a páciens nem tudta vállalni
4. Cirkónium porcelán korona - kiváló megoldás, de a porcelán koronához hasonló ára miatt a páciens olcsóbb megoldást keresett
5. Fémkerámia korona vállas előkészítéssel, porcelán széllel - ő lett a páciens számára árban és minőségben egyaránt elfogadható megoldás, ezért a kezelést ezzel a típussal végeztük el.

Fémkerámia korona vállas előkészítéssel

A fémkerámia a hagyományos fogászatban is sokat alkalmazott megoldás. Jó esztétikai eredményt nyújt, bár való igaz, hogy a modern esztétikai fogászat már tud ennél többet. Rágó zónában teljesen megfelel, front zónában esztétikája jó. Tartós és biztonságos anyag, ritkán törik. Ára megfizethető, nem prémium kategóriás fogászati szolgáltatás. A cirkónium kerámia fogpótlások után a második leggyakrabban választott koronatípus a fémkerámia korona.

Fogászati állapotfelmérés csomag
10 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott röntgen alapján
8 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 Dimenziós Cone beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Részleges ultrahangos fogkőeltávolítás
11 900 Ft
Fogágy kezelések parodontológiai kürettel
8 900 Ft
Gradia® esztétikus kompozit betét
49 000 Ft
Arany betét (+aranyár)
55 000 Ft
IPS E.max esztétikus porcelán betét
77 000 Ft
Fémkerámia korona vagy hídtag
52 900 Ft
Cirkónium porcelán korona vagy hídtag
78 000 Ft
IPS e.max Ivoclar teljes porcelán korona
78 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
 • Hétfő – Péntek
  08:00 – 20:00 
 • Szombat
  zárva
 • Vasárnap
  zárva
Információk
Kövessen minket
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.