1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Fémkerámia korona esetbemutatás 4

Fémkerámia korona

Tartalomjegyzék

Minden fog más színű…

A képen látható fiatalember nem szívesen nevetett „teli szájjal”. A csúnya elszíneződések, fogszuvasodások, az eltérő színű, túlzottan csempe színű korona nagyon zavarta. Rendelőnket azért kereste fel,és jött el egy állapotfelmérésre mert egységes színű és formájú fogakat szeretne.

Első lépés – fogkőlevétel, szájhigiéniai kezelések

Páciensünk a szájhigiéniát eddig elhanyagolta, de mindig mindenkit arra biztatunk, ne hátra, hanem előre nézzen. A folyamat most innen indul, hozzuk ki belőle a legtöbbet. Mielőtt új koronák készülnének, elsődlegesen a fogínyt kell rendbe hozni. Gyulladt fogíny mellett ugyanis nem lehetséges szép koronákat készíteni. Az első hónap így a szájhigiéniai kezelésekkel telt el, de végül a fogínyt sikerült egészséges állapotba hozni. Fogkőleszedést, lézeres és antimikrobiális fogínyterápiát és zárt kürettet alkalmaztunk.

Ideiglenes koronák

Mikor eljött a fogak előkészítésének ideje, páciensünk aggódott, vajon a fogorvosi székből majd lecsiszolt fogakkal kell kiszállnia? Vajon így kell megvárnia a kezelés befejezését? Szó sincs ilyesmiről! Egy percet sem kell lecsiszolt fogakkal lenni! Még aznap elkészítjük a műanyag ideiglenes koronákat. Az ideiglenes koronák egyrészt védik a lecsiszolt fogcsonkokat az ételek és italok hő és kémiai hatásaitól, másrészt esztétikailag is megfelelő megjelenést biztosítanak az átmeneti időszakra.

Megújult mosoly fémkerámia koronákkal

Az anyagi lehetőségei mérlegelése után, a páciens a biztonságos, tartós ám olcsóbb korona, a fémkerámia korona mellett döntött. A modern technológiának köszönhetően vállas csonk előkészítés mellett ma már a fémkerámiák is kielégítő esztétikai hatást nyújtanak. A fém váz nikkelmentes fémötvözetből készül, így az allergia lehetősége minimális. A porcelán leplezés megfelelő esztétikai hatást nyújt. A fémkerámia korona típus rendelőnkben a második leggyakrabban választott korona a cirkónium kerámia fogpótlások után.

Send this to a friend