Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental

Fix készülékek összehasonlítása - Budapest Dental

| Dr. Pattogató Rita
Fix készülékek összehasonlítása

Felnőtt fogszabályozás - fix fogszabályozó készülékek összehasonlítása

Ragasztott fogszabályozó készülék szerepel a kezelési terven? Döntenie kell, hogy melyikkel vágjon bele? Itt a segítség, hogy könnyebben tájékozódjon a fogszabályozásról!

Milyen szempontok szerint döntsünk egy adott készüléktípus mellett?

Mindannyian mások vagyunk. Vannak akiknek a költségek számítanak, van aki az esztétika szerint dönt, megint másokat pedig semmi más nem érdekel, mint az, hogy a végeredmény, a szabályos mosoly, minél előbb valósuljon meg. Akiknek a legfontosabb az ár kérdése… Ha a leginkább költségkímélő megoldást keressük, akkor mindenképp fém bracketttes beragasztott készüléket válasszunk.Ha az ár mellett a gyorsaság is nagyon számít, döntsünk a fém önligíozó fogszabályozó készülék mellett. A fém készülékek mellett sok egyéb előny is szól: könnyebben tisztíthatóak, kényelmesek, színes gumikkal viccesen alakíthatóak. Ezek a  brackettek nem törnek, ha mégis elveszne a kezelés közben néhány brackett - olcsóbban pótolhatóak. A fém brackettekben a fém ív könnyen, így gyorsabban csúszik, ez nagy fog elmozdításoknál előnyösen befolyásolja a kezelés idejét. Mini formában is alkalmazható a legtöbb kezelés esetén. Fogszabályozó azoknak, akiknek a legfontosabb az esztétika kérdése… Ha az esztétikus, igényes megjelenés számít leginkább, mindenképp porcelán, vagy más esztétikus fogszabályozót válasszunk. Az esztétikus bracketteket gyártják porcelánból, átlátszó műanyagból vagy kristályos alumínium-oxidból. Fogszínű vagy teljesen átlátszó típus is létezik. Elegáns, exkluzív viselet. Hogyha az esztétika mellett számít a gyorsaság is, válasszuk az esztétikus önligírozó brackett típust. Az önligírozással időt takaríthatunk meg a kezelés folyamán, hiszen állandó, lágy erővel tartja az ívet a brackettekben. Fontos tudnivaló, hogy az önligírozó brackettekben lehetnek apró fém elemek, de ezek ennek ellenére kiváló esztétikai megjelenést biztosítanak. Szintén jó, ha gondolunk rá, hogy a fogszabályozó ívek minden esetben fémek! Léteznek esztétikus ívek is, melyek fogszínű anyaggal bevontak. Amennyiben esztétikus íveket szeretnénk alkalmazni, számítsunk rá, hogy az külön költséget jelenthet. Mind a hagyományos, mind az önligírozó esztétikus brackettes fogszabályozók a legdrágább kategóriát képviselik a fogszabályozó készülékek között.

Fogszabályozó azoknak, akiknek a legfontosabb az gyorsaság kérdése…

Önt a gyorsaság érdekli legfőképp?  Jó hírünk van - a legtöbb beragasztott készüléket viselő felnőttnek és fiatalnak ez a legfontosabb: az IDŐ. Sokakat a legkevésbé sem zavarja, ha a fogszabályozó fém, hiszen úgy vannak vele, valamennyire a porcelán fogszabályozó is látszik, a lényeg az, hogy minél előbb meglegyen az a várva várt szép mosoly - persze fogszabályozó nélkül. A gyorsaság persze kényes kategória, hiszen a fogaknak van biológiája (csont leépülés és csont felépülés folyamata) és vannak fizikai törvények is. Akármilyen csoda brackettet is szeretnénk, sem a biológia, sem a fizika törvényeit nem írhatja felül sem az orvos, sem a páciens. A fogak mellékhatások nélkül csak nagyon lassan mozdíthatóak. Hiszen szeretnénk, ha a gyökér közben nem szívódna fel, és annak is örülünk, ha a fogágy rendben, megfelelően épül át az új helyre. Ez pedig idő! Mégis akkor mivel tudunk spórolni? Hát azzal, hogy nem akadályozzuk azt ami biológiailag lehetséges. És itt jön be a fém brackettek és az önligírozás előnye: a fémen a fém fogszabályozó ív könnyebben csúszik, így a fogelmozdítás közben nem lép fel olyan extra surlódási erő, amely a porcelán bracketteknél előfordulhat. Tehát a fém készülékekkel a kezelés valamennyivel gyorsabban elvégezhető. Az önligírzás pedig abban segít, hogy a kezelés mindig aktív. Nincsenek üresjáratok két aktiválási pont között. Nem merül ki a ligírozó gumi, a fogra folyamatosan lágy erő hat. Azaz, minden pillanat használva van, tehát nem veszítünk időt. Ha tehát a gyorsaság számít, bátran válasszunk fém brackettes készüléket, ha pedig nem gond a nagyobb költség, válasszuk az önligírozó bracketteket.

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.