Fogak fehérítése és fogérzékenység

A fogfehérítés lényegében egyetlen jellemző mellékhatása a fogérzékenység. A fogérzékenység kellemetlen tünet, azonban ritkán fordul elő olyan mértékű érzékenység, hogy a fehérítést végleg meg kelljen szakítani. Az alábbi tanácsok segíthetnek, hogy a fogérzékenységet elkerüljük, vagy könnyen és gyorsan csökkentsük. Bizonytalanság esetén azonban arra kérjük, panaszával keresse fel kezelőorvosát.

Megfelelő előkészületek – szövődmények elkerülése

A megfelelő előkészületek alatt elsősorban a szükséges fogorvosi beavatkozásokat érthetjük. Talán már ismert tény, hogy szuvas fogakkal, rossz koronákkal, vagy gyulladt, vérző ínnyel nem vághatunk bele a fogfehérítésbe. Az egészséges íny és fogazat alapfeltétele a fogfehérítésnek.

Rendszeres fogmosás fogérzékenységet csökkentő fogkrémmel

A kezelések során tapasztalhattuk, hogy azok a Pácienseink, akik fogápoláshoz egyébként is fogérzékenységet csökkentő fogpasztákat használnak, ritkábban panaszkodnak fogérzékenység kialakulására a fogfehérítés során. Ezért mindenkinek azt javasoljuk, ha fogfehérítést tervez, inkább ezeket a típusú fogpasztákat részesítsék előnyben.

Fogérzékenység csökkentő gél otthoni használatra

Akik eleve komoly fogérzékenységgel küzdenek, lehetőleg ne válasszák egyik fogfehérítő kezelést sem. Ha mégis megpróbálkoznak otthoni fogfehérítéssel, a fogorvostól kapott fogsínbe első két-három éjszaka még ne a fogfehérítő gélt, tegyék, hanem a kifejezetten érzékeny fogak kezelésére ajánlott fogérzékenység csökkentő gélt. Ez az előkezelés nagyban hozzájárul, hogy a későbbiekben a normál protokoll szerint elkezdett otthoni fogfehérítés nem fog érzékenységet okozni.

A fogérzékenység csökkentésére rendelőnkben az Opalescence márkájú, Ultra Eaz nevű zselét alkalmazzuk.

Behatási időtartam rövidítése

A fogfehérítő gél hatásmaximumát az első két – három óra alatt adja le, utána kisebb intenzitással fehérít. Ezért érzékenyebb fogú pácienseknek sosem javasoljuk az éjszakai hordást, inkább napközben, nyugalmas tevékenységek közben viseljék pár órát, így kevésbé alakulhat ki érzékenység.
Nagyon fontos, hogy étkezés vagy ivás közben a sín nem hordható!

Behatási gyakoriság ritkítása

A legintenzívebb eredmény természetesen akkor várható, ha a sínt fogívenként 6-8 alkalommal, naponta viseljük. Jó eredményt kapunk azonban olyan esetben is, ha egy – egy napot kihagyunk két fehérítés között. Ez a módszer jelentősen csökkenti az érzékenység esélyét. Ügyelni kell azonban arra, hogy a fogfehérítés folyamata alatt színezékeket tartalmazó ételeket, italokat ne fogyassunk, ezek ugyanis az elért eredményt semlegesíthetik.

OPTIMUM szájhigiéniai csomag - dentalhigiénikus végzi

22 900 Ft29 900 Ft

PRÉMIUM szájhigiéniai kezelés csomag: Irányított Biofilm Terápia

32 750 Ft42 500 Ft

ALAP szájhigiéniai kezelés - dentalhigiénikus végzi

19 900 Ft25 900 Ft

Prémium Beyond Bleaching: Peroxidos fogfehérítés A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

85 000 Ft120 000 Ft

Peroxidmentes fogfehérítés a legérzékenyebb pácienseknek is! A HÓNAP 40% kedvezménnyel!

29 500 Ft49 900 Ft

Komplex szájhigiéniai csomag fogkőleszedéssel, fogfehérítéssel! A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

55 500 Ft79 800 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Összehasonlítás cirkon vs fémkerámia

Félelem az orvostól

Nem az a fogkő a veszélyes, ami látszik, hanem amelyik nem!

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”