Fogak fehérítése otthon – hasznos szabályok

Az otthoni fogfehérítés biztonságos és hatékony módszer a fogak kifehérítésére, amennyiben betartjuk a kezelőorvos és a gyártó által ajánlott szabályokat. Az első és talán legfontosabb szabály, hogy étkezni, vagy italt fogyasztani a sín alkalmazása közben szigorúan tilos! Az alábbi előkészületek és fehérítés csak étkezési szünetekben, vagy éjszakai alvás közben javasolt.

Első a fogmosás

Alaposan mosson fogat az Opalescence® fogfehérítő fogkrémmel. Ha a fogkrém elfogyott, a piacon számos hasonló termék kapható – pl. Sensodyne, Elmex termékek. A fogkrém a fogérzékenységet hatásosan csökkenti, ezért alkalmazása minden fogfehérítés előtt javasolt.

A fogfehérítő gél sínbe helyezése

Az Opalescence® fecskendő zárókupakjának eltávolítása után juttassa az anyagot a fogsín aljába és belülről az ajak felé eső oldalfalaira. A fogsín ilyen módon való megtöltéséhez körülbelül a fecskendő tartalmának 1/3 -1/2 részére lesz szükség.

A sín felhelyezése a fogakra

Határozott mozdulattal juttassa a fogsínt a helyre. (A rendelőben ennek pontos menetét fogorvosa megmutatja Önnek). H a fogsín a helyén van, kis erejű vákuum keletkezik, így elmozdulni nem tud. Ellenőrizze, hogy megfelelően illeszkedik e a sín a hátsó fogak területén is.

Alsó vagy felső fogsor, esetleg mindkettő?

Kezdetben egy fogsorra – általában a csak felső fogsorra való felhelyezés javasolt. Egyrészt kényelmesebb, ha érzékenység alakul ki, akkor is csak az egyik fogsoron, másrészt a két fogsor – kelt és nem kezelt – színe összehasonlítható, jobban megfigyelhető az eredmény. Ha egyszerre fehérítjük mindét fogsort, az kényelmetlen, a folyamat közben nem látjuk a kiindulási állapotot. A kiindulási állapot és az alakuló új, fehérebb fogszín összehasonlítása nagyon nagy öröm és lelki táplálék, sokan épp a biztos jó eredmény tudatáért választják ezt a megoldást.

A kinyomódott gél eltávolítása

Szükség esetén puha fogkefével, zsebkendővel vagy a tiszta ujjával óvatosan távolítsa el a sín szélénél kinyomódott gél felesleget. Öblítsen kétszer vízzel, ügyeljen rá, hogy az anyagot ne nyelje le.

A sín viselése – időtartam javaslatok

A lágy anyagú, méretre készült fogsínt a páciensek általában alvás közben viselik, de sokukat napközben sem zavarja. Az előírt idő minimum 2, maximum 8 óra. Jó tudni, hogy a fehérítő gél hatáserejének maximumát az első két órában adja le. Így a valakit zavar az éjszakai hordás, túl hosszúnak találja, esetleg az éjszakai hordás után fogérzékenységet érez, bátran viselje a sínt csupán napközben, 2 – 3 óra időtartamot, kedvező eredményt fog elérni.

A sín viselése – gyakorisági javaslatok

Általában egy fogíven 6-8 esetben alkalmazza a sínt, a kívánt hatás eléréséig. Az alkalmaknak nem kell feltétlenül egymás utáni napokon történniük, lehet szünetet is tartani. A szünet jól jöhet fogérzékenység kialakulása esetén. Amennyiben szünetet tart – és végig a fehérítés ideje alatt – a színes ételektől, italoktól tartózkodni kell, mert azok rontják az elért eredményt.

Fogsín levétele, higiéniai szabályok

A sín levételekor először vizes fogkefével alaposan távolítsa el, majd öblítse le a gél maradékot a fogakról. Minden esetben használja a szetthez tartozó fogkrémet, vagy más fogérzékenységet akadályozó fogkrémet. A sínt tiszta vízzel alaposan öblítse ki, nyugodtan széthajthatja kicsit, a rugalmas műanyag nem fog komoly alakváltozást szenvedni. A sínt ne tartsa zárt dobozban, az kedvez a baktériumok elszaporodásának

OPTIMUM szájhigiéniai csomag - dentalhigiénikus végzi

22 900 Ft29 900 Ft

PRÉMIUM szájhigiéniai kezelés csomag: Irányított Biofilm Terápia

32 750 Ft42 500 Ft

ALAP szájhigiéniai kezelés - dentalhigiénikus végzi

19 900 Ft25 900 Ft

Prémium Beyond Bleaching: Peroxidos fogfehérítés A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

85 000 Ft120 000 Ft

Peroxidmentes fogfehérítés a legérzékenyebb pácienseknek is! A HÓNAP 40% kedvezménnyel!

29 500 Ft49 900 Ft

Komplex szájhigiéniai csomag fogkőleszedéssel, fogfehérítéssel! A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

55 500 Ft79 800 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Húzás helyett – szabályozás gyerekkorban

Lehet Önnek kellemetlen a lehelete

Hogyan húzunk fogat fájdalmak nélkül

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”