Fogfehérítés otthon. Előnyök és buktatók, tippek fogorvostól

Az otthoni fogfehérítés fogorvosi felügyelettel biztonságos, sikeres és jól bevált módszer a sötétebb, elszíneződött fogak kifehérítésére. Az otthoni fogfehérítő kezelés tapasztalatok szerint 4-5 árnyalattal fehérebb fogakat eredményeznek.

Minden kezelés, még a kozmetikai fogászati is, állapotfelméréssel kezdődik

Az első lépés egy fogászati állapotfelmérésen való részvétel. A vizsgálat a biztonságot szolgálja, hiszen fogat fehéríteni csak egészséges íny és fogak esetén lehetséges. Az állapotfelmérés során kiderül, milyen előkészítő kezelésekre lehet szükség.

Mi a helyzet, ha fogtömésekre van szükség a fogfehérítés előtt?

Amennyiben egyes régi tömések, illetve szuvasodások ellátása indokolt, esetleg borító koronákat is javasolt készíteni, azt nem lehet a fogfehérítés utánra halasztani. Egyrészt a gél, további szövődményeket okozhat a rossz tömésekben, szuvasodásokban, másrészt az új tömések, porcelán korona színe az új fogszínnel kell, hogy egyezzen, ezt pedig előre nem lehet megjósolni.

Az ilyen fogaknál először csupán ideiglenes ellátás történik, mivel a porcelán koronák, illetve tömések színe a fogfehérítés során nem változik, így végleges tömés, vagy fogpótlás csak a fogfehérítési eljárás végeztével készíthető, mikor az új, ideális fogszín már kialakult.

Fogfehérítő sín készítése, gél kiválasztása

Amennyiben a fogak és az íny is tökéletesen egészségesek, vagy az ideiglenes ellátás megtörtént, a fogorvos először lenyomatot vesz a fogsorról. A lenyomatra a fogtechnikusnak van szüksége, hogy tökéletesen illeszkedő mélyhúzott sínt készíthessen. A sín éppen a fogíny, fogak határáig kell érjen. A pontos kialakítás fontos feltétele az íny védelmének. Nem szerencsés, ha a fogfehérítő gél az ínyre kerül. Az oldat, ha hosszabb ideig lágyszövettel érintkezik, felmaródást okozhat. Ezért a fogfehérítő sínt átadás előtt a fogorvos mindig ellenőrzi a precizitást.

A lenyomatvételt követően a legtöbb esetben fényképfelvétel készül a fogsorról. A fotó a kezelés nyomon követése érdekében történik.

A fogak szerkezete, a zománc vastagsága és a páciens esetleges fogazati érzékenysége alapján, a fogorvossal együtt kiválasztják a megfelelő koncentrációjú fogfehérítő gélt.

Fogfehérítő sín ellenőrzése, instrukciók az otthoni fogfehérítéshez

A következő ülés alkalmával a sínt a fogakon ellenőrizni kell. Fontos, hogy a sín a fogínynél lezárjon, pontosan illeszkedjen és minden fognál kis rezervoárt tartalmazzon a fogfehérítő gélnek. Mivel a sín anyaga lágy műanyag fólia, viselése kényelmes.

A sín bepróbálása után a fogorvos bemutatja a megrendelt fogfehérítő gél alkalmazását: Hogyan kell a sínbe helyezni, milyen mennyiséget, stb. Amennyiben bármilyen kérdés merül fel az otthoni fogfehérítő rendszer alkalmazásával kapcsolatban, rendelőnkben a folyamat közben ingyenes konzultációs időpontra lehetőséget biztosítunk a kezelőorvosnál.

Kezdődjön az otthoni fogfehérítés

A sínnel, géllel és megfelelő tudással felszerelkezve megkezdődhet a fehérítés. A gélt az orvos utasításainak megfelelően kell a sínbe helyezni, figyelve arra, hogy az ínyt a fehérítő gél ne érje! Az eredmény már 2-3 nap után észrevehető, de a maximális fehéredéshez egy, akár két hét szükséges. A fehérítéshez használt, oxigént kibocsátó gél csak a fogakat fehéríti, nem lép reakcióba az ínnyel, illetve egyéb szövetekkel. Fogérzékenység a kezelés során kialakulhat, de az instrukciók betartásával ezen könnyen lehet segíteni.

OPTIMUM szájhigiéniai csomag - dentalhigiénikus végzi

22 900 Ft29 900 Ft

PRÉMIUM szájhigiéniai kezelés csomag: Irányított Biofilm Terápia

32 750 Ft42 500 Ft

ALAP szájhigiéniai kezelés - dentalhigiénikus végzi

19 900 Ft25 900 Ft

Prémium Beyond Bleaching: Peroxidos fogfehérítés A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

85 000 Ft120 000 Ft

Peroxidmentes fogfehérítés a legérzékenyebb pácienseknek is! A HÓNAP 40% kedvezménnyel!

29 500 Ft49 900 Ft

Komplex szájhigiéniai csomag fogkőleszedéssel, fogfehérítéssel! A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

55 500 Ft79 800 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Kellemetlen lehelet, avagy szájszag kezelése

Gumicukrot eszik? Használjon fogköztisztítót!

Ön sem szeretne kivehető pótlást

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”