1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Fogak fehérítése otthon orvosi felügyelettel

Tartalomjegyzék

A Budapest Dental Fogászat által ajánlott OPALESCENCE® fogfehérítő technológia az Amerikai Fogorvosok Egyesülete által elsőként elfogadott, fecskendős adagolású fogfehérítő rendszer, melynek hatása már néhány napos használat után láthatóvá válik. A fehérítő rendszer biztonságos alkalmazását bizonyítja, hogy az USA-ban a 60-as évektől alkalmazzák nagy sikerrel ezeket az anyagokat. Az otthoni fogfehérítő rendszerekkel végzett fogfehérítés sikeraránya kb. 96 %-os!

Miért kell a házilag kivitelezhető fogfehérítéshez fogorvos vagy dental higiénikus?

A fogfehérítés kozmetikai fogászati beavatkozás, ezt azt jelenti, hogy nem invazív, nincs vér, fúrás stb. Ennek ellenére szükség van szakember felügyeletére, hiszen az otthoni fogfehérítésnek is vannak veszélyei, alkalmazása csak megfelelő körülmények között biztonságos.

A fogfehérítés alapvető feltétele, hogy a fogíny és a fogak teljesen egészségesek legyenek. Gyulladt íny, vagy szuvas fogak esetén a fogfehérítés komoly szövődményekkel járna, ezért ilyen esetben először megfelelő előkészítő kezelésekre van szükség.

Milyen előkészítés szükséges?

Ép fogazat és egészséges fogíny esetén nem kell előkészítés. Ha azonban az állapotfelmérésen a fogorvos fogköveket, ínyvérzést esetleg lyukas fogakat talál, nem kezdhető el az otthoni fogfehérítés. Leggyakoribb, hogy szájhigiéniai kezelést javasolunk, ritkábban van szükség fogtömések készítésére.

Az otthoni fogfehérítés a fogorvosi rendelőben kezdődik

Az otthoni fogfehérítő rendszer két alapeleme az egyedileg a fogakra elkészített műanyag mélyhúzott sín és a fogfehérítő gél. A sín a rendelőben készített fogászati lenyomat alapján készül, a fogtechnikai laboratóriumban. Az első lépés tehát a lenyomat. A sín körülbelül egy héttel később érkezik a rendelőbe, addig a kiválasztott koncentrációjú fogfehérítő gélt is megrendeljük.

Send this to a friend