Fogak fehérítése otthon – tapasztalatok

Kísérletekkel és tapasztalatokkal egyaránt igazolt, hogy az Opalescence® géllel végzett fogfehérítés eredménye két évig megmarad. A fogak színe hamarabb sötétedik, ha újra érintkezésbe kerülnek olyan elszíneződést okozó termékekkel, mint amilyen a nikotin, a kávé vagy a gyümölcslé. Ebben az esetben az Opalescence® gél néhány éjszakán át tartó használatával a fogak újra visszafehéríthetőek.

Fogérzékenység

Néhány páciens fokozott hideg érzékenységről tett említést a kezelés során. Ez a jelenség a kezelés időleges felfüggesztését vagy befejezését követő 1 – 3 napon belül megszűnik. Esetleg ajánlatos lehet ebben az esetben, ha a fogsínt csak minden második, vagy harmadik éjjel viseli, vagy napközben alkalmazza két-három órára. A tünetek enyhítésére használható az érzékenységet csökkentő fogkrém, illetve komolyabb esetben fluor tartalmú gél, melyet a fogfehérítő sínnel kell a fogakra helyezni.

Ételekkel, italokkal kapcsolatos tapasztalatok

A magas citromsav tartalmú ételek és italok fogyasztásától a fogak érzékenyebbé válhatnak. A kóla, mindegy, hogy normál vagy light formában fogyasztjuk, sok citromsavat és színezőanyagot tartalmaz, így a fogfehérítés eredményét jelentősen rontja, fogérzékenységet okozhat.

A fog felszíne nem egyenletesen fehéredik

A fogak ínyhez közel eső része eleve sötétebb színű. Ezért ez a terület hosszabb idő alatt fehéredik ki és általában sötétebb árnyalatú is marad, mint a fog többi része. Ez egyébként így természetes, a fog árnyalatait eltüntetni nem lehet és nem is szabad. Oka a zománc vastagságában keresendő, mely vékonyabb a fognyakon, vastagabb a középső részeken s eltérő vastagságú a fogak éli részén, a kopottság mértékétől függően.

Minél vékonyabb a zománc, annál inkább áttűnik a fogszerkezet következő eleme a zománc alatti dentin szövet. A dentin sárgás színű, a fogfehérítő gél erre a fogszövetre – szerencsére – nem hat. Szerencsére, mert a dentin már érzékeny szövet.

A fog világosodása általában a 3. nap körül kezd láthatóvá válni. A legkedvezőbb eredményt 6-8 napi történő folyamatos hordás mellett érhetjük el. A fehéredés mértéke a fog genetikai színétől, a zománc vastagságától nagyban függ, általában 4-5 árnyalatnyi fehéredésre lehet számítani.

Rendszeres és alapos fogmosás

A fogak rendszeres tisztítása a fehérítő kezelés előtt és után nagyon fontos. Mindig alaposan mosson fogat az Opalescence® fogfehérítő fogkrémmel. A fogmosás kihagyása szinte mindig fogérzékenységet okoz, emellett a sín higiéniai állapota kifogásolhatóvá válik.

Érdekes színek

Egyes régi amalgámtömések bíborszínű elszíneződést okozhatnak a fogsínben. Ez normális jelenség, a kezelést nem befolyásolja.

OPTIMUM szájhigiéniai csomag - dentalhigiénikus végzi

22 900 Ft29 900 Ft

PRÉMIUM szájhigiéniai kezelés csomag: Irányított Biofilm Terápia

32 750 Ft42 500 Ft

ALAP szájhigiéniai kezelés - dentalhigiénikus végzi

19 900 Ft25 900 Ft

Prémium Beyond Bleaching: Peroxidos fogfehérítés A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

85 000 Ft120 000 Ft

Peroxidmentes fogfehérítés a legérzékenyebb pácienseknek is! A HÓNAP 40% kedvezménnyel!

29 500 Ft49 900 Ft

Komplex szájhigiéniai csomag fogkőleszedéssel, fogfehérítéssel! A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

55 500 Ft79 800 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Ki nem akar implantátumot

Kivehető fogsor fiatalon is előfordulhat. Ha lehet, legyen átmeneti!

Csapos fog felépítés lényege

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”