Fogak hatékony szabályozása vagy a porcelán héj

Fogszabályozás vagy porcelánhéj? – érdemes alaposan utánajárni egy lelkiismeretes fogorvosnál…

Manapság az esztétikus, szép külső komoly érték. Erre a tökéletességre hívják fel a figyelmet a TV sztárok, a filmcsillagok és az újságokról visszamosolygó szikrázóan hófehér fogakkal büszkélkedő modellek. Sokan vannak azonban, akiknek gyermekkori kilengései (pl: édesség-fogyasztás…) illetve a fogápolás hiányosságai, esetleg öröklött tényezők miatt fogtömés, fogkorona, vagy fogpótlás került a szájába.  Vagy egyszerűen csak nem állnak tökéletesen sorban a fogaik.  A mai esztétikai fogászat világában ez már a legtöbb esetben megoldható! Számos esztétikai kezelés létezik, amelyekkel a természetesen esztétikus és csillogó fogazat helyreállítható!

Létezik vajon tökéletes fogsor?

A verseny szoros. Természetesen a fiatalabb és idősebb hölgyek és urak – azaz mi mindannyian tökéletes fogsort szeretnénk. A média ösztönző ereje az esztétikus megjelenésre, figyelemfelkeltése a fogápolás fontosságára, a fogtisztító eszközök, fogkrémek használatára mind nagyszerű dolgok. Azonban ugyanúgy, mint az élet egyéb területein itt is fontos a tisztán látás, az arany középút megtalálása!

Természetes szépség is létezik.

A Budapest Dental filozófiája szerint érdemes az ésszerű határt megtalálni a valóban szükséges esztétikai kezelések és a felesleges, elsősorban tapasztalatlanságból és az információk megfelelő hiányából adódó kérések között. Jönnek hozzánk fiatal hölgyek, kissé torlódott fogsorral, hogy most és azonnal készítsünk porcelánhéjakat, mert egy hét múlva „casting” és kell szép mosoly. Vagy épp csak az egyik metszőfog enyhén elfordult a többihez képest (sokszor ez nagyon szexi is lehet…) ezért az illető azonnal cirkon koronát szeretne. Előfordul olyan is, hogy valaki a szemfogait szeretné világosítani porcelán héjjal, mert ezeket sárgábbnak találja mint a többieket – pedig ez minden egyes embertársunknál így van, hiszen a szemfogaink fél – egy árnyalattal sárgábbak mint a többi fogak, ez így természetes és szép.

Találjuk meg együtt a valóban optimális esztétikai kezelést!

Az ilyen jellegű kéréseknél a legfontosabb, hogy a korrekt orvosi szemlélettel és emberközpontú hozzáállással bíró fogorvos kellőképpen tájékoztassa a pácienst arról, hogy amit kér, az miért nem jó megoldás és mit javasol helyette. Fontos elmagyarázni, hogy ugyan valóban hosszabb időt vesz igénybe és egy ideig valóban több kellemetlenséggel jár például egy fogszabályozó kezelés, mégis sokszor ez az igazán jó megoldás. Fontos megérteni a foganyag veszteség, az állkapocs ízületi problémák, a másodlagos szuvasodás fogalomköreit. Mielőtt bármilyen kezelésbe belevág, tisztán kell érteni, milyen előnyei és hátrányai vannak a kezelésnek. Miért választana felesleges foganyag veszteséggel járó gyors megoldást, mikor sokkal jobb eredményt érhet el fogszabályozással? A lényeg a bizalom. Az orvos és páciens közti bizalmi híd kialakulása. Ha ez kiépül, a páciens képes meghallgatni, odafigyelni orvosára és elfogadja tanácsait. Ha ez a bizalmi alap hiányzik, jobb ha ezt időben mindketten felismerik és még van lehetőség másik fogorvost választani.

OPTIMUM szájhigiéniai csomag - dentalhigiénikus végzi

22 900 Ft29 900 Ft

ALAP szájhigiéniai kezelés - dentalhigiénikus végzi

19 900 Ft25 900 Ft

Prémium Beyond Bleaching: Peroxidos fogfehérítés A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

85 000 Ft120 000 Ft

Peroxidmentes fogfehérítés a legérzékenyebb pácienseknek is! A HÓNAP 40% kedvezménnyel!

29 500 Ft49 900 Ft

Komplex szájhigiéniai csomag fogkőleszedéssel, fogfehérítéssel! A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

55 500 Ft79 800 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Kopott lerágott fogak kezelése

Félelem az orvostól

Mire jó a mini megoldás

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”