Fogápolási tanácsadás a rendelőben

Fogápolási tanácsadás a fogorvosi rendelőben

A Budapest Dental fogorvosai, száj higiénikus munkatársa, elkötelezett hívei a fogászati betegségek megelőzésének. A megelőzés nem csak ép fogak esetén értendő. Egy új fogpótlás átadásakor is megelőző tanácsadásra van szükség, megelőzni az újabb betegség kialakulását, megtanítani, hogy a fogpótlás tisztításához speciális eszközökre is szükség lehet, mert ha nem használjuk ezeket az eszközöket, akár a kelleténél gyakoribb fogkőeltávolításra is szükségünk lehet a későbbiekben.

Speciális szájhigiéniai termékek használatának bemutatása

A Budapest Dental fogászat, a svájci Curaprox® szájápolási és szájhigiéniai termékeit ajánlja pácienseinek. Az alapos fogmosás mellett, rendszerint egyéb kiegészítő termékek használatára is szükség van a hatékony szájápoláshoz. Amennyiben mindig egészséges fogakat és fogínyt szeretnénk érdemes a fogkefe mellett egyéb fogköz tisztító eszközöket is igénybe venni. Abban az esetben, ha már fogpótlásunk, implantátumunk, koronánk van, még alaposabb tisztításra van szükség, hogy a rejtett területeket folyamatos gyulladásmentesen tarthassuk. A fogászati kezelés során, a fogorvos, vagy száj higiénikus részletesen bemutatja a szükséges ápolási eszközöket és azok használatát.

Interdentalis fogkefe

  • miniatürizált kefécske, mellyel könnyedén bejuthatunk a fogközökbe, eltávolítva onnan minden megbúvó lepedéket.
  • Többféle méretben kapható a zárt fogsor ápolására ugyanúgy, mint tágabb fogközök, hidak tisztítására.
  • Interdentalis fogkefe, speciálisan implantátumok tisztítására – az előbbihez hasonló, csak nagyobb méretű kefécske. Az implantátumok körüli terület alapos tisztításra lett kifejlesztve

Superfloss

  • hidak, fogpótlások alatti területek tisztítására kifejlesztett speciális fogselyem
  • csiszolás nélküli fogpótlások tisztítására is kiváló

Fertőtlenítő szájöblögető oldatok többféle koncentrációban

Egyes gyulladásos kórképek esetén, implantációs műtétek után szükség lehet a száj védelmi rendszerének támogatására. Az általunk ajánlott öblögetők nem színezik el a fogakat, mint a hagyományos oldatok, megfelelő segítséget nyújtanak a baktériumok ellen.

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Mosoly kozmetika

Fogínyvérzés kezelés gyakorlati lépései a fogorvosnál

Fájdalmas e a kezelés

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”