1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Budapest Dentál 13. kerület

Fogfehérítés

Megbízható megoldást keres? Bízza a
fogfehérítést szakemberre!

Az internet számos, otthon végezhető fogfehérítési eljárást kínál. A fogfehérítés nem játék, a fogak és a fogíny egészségét jobb hozzáértő, professzionális szakemberre bízni, aki a leginkább alkalmas és valóban hatékony technikát választja ki az Ön számára.

Gyakori kérdések a fogfehérítésről

Tudjon meg mindent a legmodernebb fogfehérítési eljárásokról!

Mikor válasszak dentalhigiéniai fehérítést?

Ha Ön a legkíméletesebb, egyben olcsó fogfehérítési eljárást keres, akkor a legjobb döntés a dentalhigiéniai fehérítés. Olyan páciensek is szívesen választják, akik nem szeretnének fogorvosi állapotfelmérést, csak fehérebb fogakat, pl. randi vagy valamilyen találkozó előtt.   A dentalhigiéniai fogfehérítés nem tartalmaz peroxidot, ezért fogérzékenységet nem okoz. Néhány hétig hatékony, a páciens étkezési, dohányzási szokásainak függvényében.   Csomagban is kérhető, ebben az esetben a fogfehérítés előtt dentalhigiéniai tisztitás (ultrahangos fogkőeltávolítás + polírozás) is történik.   A csomagajánlat nem csak azért jó, mert csomagban fizetve ezeket a kezeléseket olcsóbban érhetik el pácienseink, hanem azért is, mert a dentalhigiéniai kezelés után a fogfehérítés minden esetben hatékonyabb. A Fogkozmetikai csomag részleteit itt érheti el.

Miért léphet fel fogérzékenység a fogfehérítés után?

A fogérzékenység nem a fogzománc marásából vagy károsításából származik, hanem a kémiai folyamat jellegéből fakadó átmeneti állapot. A fogfehérítés közben ugyanis a színanyagok semlegesítése során a fogfehérítő anyag minimális mennyiségű vizet von el a fogból.

 

A fog azonban a test legérzékenyebb szerve és a vízelvonásra érzékenyen reagálhat. Az érzékenység felléphet a fogfehérítés során vagy az azt követő pár órában. Általában 4-8 óra alatt teljesen elmúlik.

 

Ez idő alatt a fogzománc felszíne ismét folyamatosan a nyállal érintkezik, és ebből újra képes felvenni a szükséges vizet, így az érzékenység megszűnik.

Mikor érdemes otthoni fogfehérítést választani?

Leggyakrabban a dentalhigiéniai vagy fogorvosi fogfehérítés eredményeinek megerősítéséhez, és hosszabb távon való fenntartásához javasoljuk. Bármely fogfehérítési eljárás után választható.

 

Az otthoni fogfehérítés előnye, hogy a páciens választja meg a kezelés idejét és hosszát. A kezelés hossza lehet csupán két óra, de tarthat akár egy éjszakán át is. Akik érzékenyebbek, vegyék rövidebbre a kezelés hosszát, ezzel a fogérzékenység teljesen elkerülhető.

 

Napi 2-3 óra használat is látványos eredményt hoz, már egy hét után is, és ilyen kezelési időtartam mellett a fogérzékenységtől sem kell tartani.

Mennyi időnként ismételhető a fogorvosi fogfehérítés?

A fogorvos által használt fogfehérítő kezelés peroxidot tartalmaz, így nem lehet bármennyit alkalmazni. Kétévente javasoljuk. Amennyiben a közti időszakban az étkezési szokások, vagy dohányzás miatt a fogak hamarabb visszaszíneződtek, lehet alkalmazni peroxidmentes dentalhigiéniai fehérítést, vagy otthoni fogfehérítést, enyhe peroxidtartalommal és naponta pár órás alkalmazással.

Miért csak fogorvos végezhet peroxidos fogfehérítést?

Azért, mert a fogorvosi/otthoni fogfehérítés peroxid tartalmú anyagot tartalmaz, melynek alkalmazása csak egészséges fogíny és fogak esetén lehetséges.

 

Ezért, amennyiben ínygyulladás vagy szuvas fogak vannak, akkor a peroxidos fogfehérítő kezelés előtt az ajánlott fogászati kezeléseket el kell elvégezni.

 

Amennyiben Ön bizonytalan a szuvas fogak, vagy a fogínygyulladás kérdésében, mindenképp kérjen először fogászati állapotfelmérést és ott a fogorvosával együtt döntsék el, melyik fogfehérítési eljárás a leginkább optimális az Ön esetében.

 

Amennyiben gyors eredményt szeretne fogorvosi vizit nélkül, úgy válassza a peroxidmentes dentalhigiéniai fogfehérítést.

Mikor válasszak fogorvosi fehérítést?

A fogorvosi fehérítés peroxidot is tartalmaz, így a leginkább hatékony és látványos fogfehérítési eljárás. Azoknak a pácienseinknek javasoljuk, akiknek nincsenek fogérzékenységgel kapcsolatos aggodalmaik, vagy a kezelés után esetleg fellépő, néhány órán át tartó fogérzékenységet jól tolerálják.

A kezelés hatékony, a fogak látványosan fehérednek. A fehéredés mértéke a fog eredeti színétől és a fogzománc vastagságától nagyban függ. Azoknak a pácienseknek is a fogorvosi fogfehérítést javasoljuk, akik valamilyen komplex fogászati kezeléssorozaton vesznek részt, például új porcelán koronák vagy héjak is készülnek a mosolyzónában.

Ebben az esetben az új porcelánkorona színét a természetes fogak – előzetesen már fehérített – fogszínéhez lehet kiválasztani.

Megelőzhető- e vagy kezelhető- e a fogérzékenység?

Az esetek kb. 50%-ában, a fogfehérítés során vagy után kialakuló fogérzékenység megelőzésének illetve kezelésének módja egyszerű.

 

Fogérzékenységet csökkentő fogkrém, pl. Sensodyne vagy Elmex sensitive rendszeres használata segíthet ebben. Bizonyos esetekben mód van arra, hogy a fogfehérítés előtt, és után a fogakra illeszthető sínbe fogérzékenységet csökkentő anyagot tegyünk, amit a páciens éjszakára felhelyezhet a fogaira.

 

Ez az eljárás elsősorban akkor ajánlott, ha a páciens rendelkezik otthoni fogfehérítő sínekkel, és ezekbe a már meglevő sínekbe helyezheti be a fogérzékenységet csökkentő zselét.

Mennyi időnként ismételhető az otthoni fogfehérítés?

Az otthoni fogfehérítő zselé peroxidot tartalmaz, így nem lehet bármennyit alkalmazni. A kezelés hosszától függően, amennyiben betartja a 14 napos ciklust, úgy maximum évenként ismételje. Ha rövidebb ideig alkalmazza, akkor évente maximum kétszer.

Milyen gyakran végezhető a dentalhigiéniai fogfehérítés?

A dentalhigiéniai fogfehérítés nem taralmaz peroxidot, így évente 4 alkalommal ismételhető. A legjobb fehéredési eredmény, és a hosszan tartó hatás érdekében érdemes a fogfehérítés előtt dentalhigiéniai tisztítást is kérni (ultrahangos fogkőeltávolítás + polírozás). A komplex fogkozmetikai kezelés ráadásul csomagajánlatban kedvező. A Fogkozmetikai csomag részleteit itt érheti el.

Miért jó fogfehérítés előtt dentalhigiéniai tisztítást kérni?

Azért, mert a fogfehérítő anyag a fogzománcon levő színanyagokkal lép reakcióba. Ha a fogfelszínt lepedék, elszíneződés vagy fogkő fedi, a fogfehérítés hatékonysága jóval kisebb lesz. Ezért javasoljuk először a fogkozmetikai csomagot, ahol a professzionális dentalhigiéniai tisztítás megelőzi a fogfehérítést, így sokkal tökéletesebb eredmények érhetőek el. A Fogkozmetikai csomag részleteit itt érheti el.

Segítünk kiválasztani az Önnek megfelelő
fogfehérítési eljárást

A páciensek 75%-a szeretne valamilyen fogfehérítési kezelést, de sokan nem tudják, melyik módszer lenne számukra a legalkalmasabb. Íme, néhány segítség, hogy Ön tájékozottabb legyen e kérdésben.

Állapotfelmérés

A professzionális rendelői fogfehérítés előtt fogorvosi állapotfelmérés szükséges. A fogakat és a fogínyt meg kell vizsgálni, az állapotfelmérés során panoráma röntgen is készül. Csak egészséges fogakon kezdődhet el a kezelés.

Ha az Ön fogai érzékenyek

Ebben az esetben fogorvosa inkább a peroxidmentes kezelést fogja javasolni. Ez a fogfehérítés szintén hatékony, de hatása rövidebb ideig tart. A kezelés fájdalommentes és a fogfehérítés után sem alakul ki fogérzékenység.

Ha fogínyproblémái is vannak

Ilyenkor érdemes először kozmetikai szájhigiéniai csomagot kérnie. A kezelés csomagajánlatban kedvező áron elérhető. Professzionális ultrahangos fogkőeltávolítást és peroxidmentes fogfehérítést tartalmaz. Dentalhigiénikus végzi.

Ha még nem volt fogfehérítése

Ha még nem volt fogfehérítése és nem biztos benne, hogy melyik módszert válassza, érdemes lehet először a peroxidmentes fogfehérítést választani. Ha a hatással mégsem lenne elégedett, a kezelés otthoni fogfehérítéssel kiegészíthető.

Ha formai hibák is vannak

A kezelés során először a szuvas részek eltávolítása történik meg. Az orvos törekszik arra, hogy minél kevesebb legyen a foganyag veszteség, hiszen a modern kompozitok előnye épp ez, hogy több foganyagot őrizhetünk meg a kezelés során.

Ha a leghatékonyabbat keresi

Ebben az esetben kombinálja valamelyik rendelői fogfehérítést otthoni fehérítéssel, ez a leghatékonyabb. Amennyiben a fogai érzékenyek, kezdje peroxidmentes kezeléssel és folytassa otthon, maximum naponta 2 órát otthoni kezeléssel.

Professzionális fogfehérítés a valóban fehér mosolyért!

Ha az Ön fogai érzékenyek

A fogfehérítés lehet kidobott pénz vagy akár egészségkárosító hatású is, ha nem vesszük figyelembe a páciens mosolyának egyéni sajátosságait és egy univerzális módszert alkalmazunk. Az univerzális nem egyéni. Ha az Ön fogai érzékenyek, mindenképp válasszon professzionális fogfehérítést.

Ha az Ön fogai sárgák

A legnagyobb fehéredés elsősorban a sárgás színű fogakon várható, tehát Ön jó esélyekkel indul a hófehér mosolyért. Itt is van különbség a fiatalabb és az idősebb korosztály fogai közt. Minél fiatalabb, azaz minél vastagabb a fogzománc, a fehéredés mértéke annál nagyobb és biztosabb.

Ha az Ön fogai szürkék

Csökkentse az újbóli fogszuvasodás esélyét minimálisra! Válasszon tradicionális, a szakmaiságot középpontba helyező fogászatot, ahol a magas színvonalú szakmai tudás és a modern eszközök egyaránt rendelkezésre állnak, valamint legyen fegyelmezett a napi fogmosási rutinban és az éves kontrollokban is.

Peroxidmentes fogfehérítés érzékeny pácienseknek is

Kedvező ár

A peroxidmentes fogfehérítő kezelés évente többször is alkalmazható. Ez a legolcsóbb fogfehérítési eljárás, sokan kérik csomag ajánlatban a professzionális ultrahangos fogkőeltávolítás után. A kezelés 3 x 8 percig tart, teljesen fájdalommentes. A hatás néhány héten keresztül tart.

Érzékenyeknek

A peroxidmentes fogfehérítés nem tartalmaz hidrogén peroxidot, ami a fehérítés során vizet vonna el a fogból, így a fogérzékenység sem alakul ki.
Professzionális rendelői fogfehérítés

Gyors és hatékony

Ez a fogfehérítés peroxidot tartalmaz, igen hatékonyan tünteti el az elszíneződéseket. A kezelés előtt fogorvosi állapotfelmérés szükséges, a fogak nem lehetnek szuvasak, töröttek és a fogak érzékenységét is ellenőrizni kell.

1 óra alatt kész

Maga a fehérítés itt is 3×8 percig tart, de a fogíny védelme érdekében speciális anyagot kell felvinni. Ezt a fehérítési eljárást két évnél hamarabb nem ajánlott ismételni. A kezelés után fogérzékenység kialakulhat
Otthoni fogfehérítés fogorvosi kontrollal

Biztonságos

A fogorvosi rendelők is ajánlanak otthoni fogfehérítést, de ezt a fogorvos kontrollálja, így egészségkárosító hatásuk kizárt. A fehérítéshez egyedi sín készül, ami megvédi a fogínyt. A kezelés hosszát a páciens otthon magára szabhatja.

Hatékony mégsem érzékeny

Az otthoni fogfehérítők is tartalmaznak peroxidot, így kifejezetten hatékonyak. Azonban a hatást nem kell olyan gyorsan átvinni a fogra, mint a rendelőben, ezért nem alakul ki fogérzékenység.

A fogfehérítés gyűjtőfogalom, mely többféle választható kezelési módszert jelent. A hófehér mosoly előnyös, így nem csoda, hogy a hozzánk forduló páciensek több mint 75%-a kér valamilyen fehérítési eljárást. A megfelelő eredmény érdekében mindenki számára a lehető leghatékonyabb esztétikai kezelést választjuk ki.

Dr. Nagy Patricia

Fogorvos

Mennyibe kerülnek a fogfehérítési eljárások?

Akinek fehérek és szépek a fogai, az könnyebben és többet mosolyog és a világ szívesen mosolyog rá vissza!