1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Fogínykezelés

Az egészséges fogíny nem vérzik, nem gyulladt! Ne várja meg a fogínysorvadás kellemetlen tüneteit. A fogínykezelés számos módszerével várjuk. Van megoldás!

Mely kezeléseink közül választhat?

Lézeres fogínykezelés

Biostimulatív, csontregeneráló hatású fogínykezelés. Nem sebészi parodontológiai terápiás módszer.

Miért ezt válassza?

Mozgó fogak kezelése

Komplex, nem sebészi terápiás protokoll a mozgó fogak megtartására

Miért ezt válassza?

Nem sebészi, APDT kezelés

Visszatérő fogínyfertőzések megszüntetése gyógyszer nélkül, kismamáknak, cukorbetegeknek

Miért ezt válassza?

Tudjon meg többet a fogínykezelés módszereiről!

Lézeres fogínykezelés

Lézeres fogínykezelés

A fogínykezelések célja a fogágy leépülésének, a fogak elvesztésének megakadályozása. A fogágybetegségek alapja minden esetben a gyulladás.

A lézeres fogínykezelés után a 7. napon a páciensek több mint 93%-nál nem mutatható ki gyulladás a fogágyban!

A dióda lézer a mozgó fogak fogínykezelési protokolljában is segítséget nyújt, a fogelvesztés elkerülhető.

Mit tehetünk, ha mozog a fog?

A fogágy pusztulásával a fogat nem tartja elegendő csont, így az megmozdul, elvándorolhat. Ez a fogágypusztulás végső stádiuma, mely sokszor fogelvesztéssel jár.

Megfelelő fogínykezelési protokollal lehetőség nyílhat a fog megmentésére, a foghúzás elkerülésére. 

Ha elkerülné a korai fogeltávolítást, kérje a mozgó fogak kezelésére kidolgozott fogínyprotokollunkat!
Mozgó fogak kezelése - fogínykezelés
Fogínysorvadás kezelése

Mit jelent a fogínysorvadás kezelés?

A fogínysorvadás kifejezés a fogágy pusztulásával járó tünetegyüttesre vonatkozik. Fontos megkülönböztetni a lényegesen veszélytelenebb fogíny visszahúzódástól. A fogínykezelés első lépése mindig a megfelelő diagnózis.

A fogínysorvadás, mint tünetegyüttes kezelésére több hatékony protokoll létezik, melyekkel elkerülhető a korai fogelvesztés.

Mit nyújt a nem sebészi APDT kezelés?

Az AntiMikrobiálisFotoDinamikus fényterápia a visszatérő fogínyfertőzések és fogínygyulladások kezelésében egyedülálló fogínykezelés terápia. A kezelés a fogínygyulladást okozó kórokozók 99%-t pusztítja el a lehető legkevésbé invazív módon, gyógyszerek nélkül, ráadásul teljesen fájdalommentesen.

A kezelés más fogínykezelés protokoll részeként, illetve fogkőeltávolítást, vagy Irányított Biofilm Terápiát követően alkalmazható.

APDT lézer fogínykezelés
Fogászati góckutatás és kiértékelés fogorvosi team munkában a Budapest Dental Fogászaton

5 tipp fogínysorvadás esetén

A fogínysorvadás kezeléséhez először is tudnunk kell, mivel állunk szemben valójában. A banális fogínyvisszahúzódás nem fogínysorvadás, nem kell lézerrel kezelni, ám fogszabályozásért kiálthat. Tudnia kell megkülönböztetni!

Ezzel ellentétben súlyos fogínyproblémákat sokan igen későn, a menthetetlen fázisban vesznek észre. Ekkor már azért küzdünk, hogy maradjon csont, amibe majd fogimplantátum kerülhet.

Íme egy hasznos blogcikk Önnek, amit tudnia kell a témában!

Fogínykezelés árak, budapesti fogászatunkon

A fogínykezelés terápia több lépéses, különböző módszereket alkalmazó folyamat. Első alkalommal állapotfelmérést javaslunk, majd ennek alapján kezelési terv és árajánlat készül.

Gyakori kérdések a fogínykezelésekkel kapcsolatban

A fogínykezelések a legtöbb esetben több lépésben történnek. Első alkalommal állapotfelmérés szükséges. Az állapotfelmérés során határozzák meg a szükséges lépéseket, majd egy következő alkalommal indul el a kezelés. Bejelentkezését megteheti on-line form kitöltésével. Kérjen időpontot most!
Vagy, hívjon minket bátran a +36 (1) 315 4545 telefonszámon. 

A lézeres fogínykezelés hatékonyságát több tudományos cikk vizsgálja.  Sokan a barátnők, rokonok véleményére kíváncsiak, ám sokszor ez téves információkhoz vezet. Sokkal hasznosabb valódi kutatási eredményekre alapozni. Számos ínybetegség van ugyanis, és nincs egyféle gyógymód. Ami az egyik betegnél hat, az nem biztos, hogy a másiknál is. Érdemes inkább e magas authoritás faktorú cikkeket átolvasni, ha biztos tudást szeretnénk a témáról. Az egyik ilyen kutatás megemlíti, hogy a lézeres fogínykezelés után a 7. napon a páciensek 93%-nál nem mutatható ki gyulladás a parodontális szövetekben.  Ez hatalmas siker, a lézeres kezelés hatékonyságát mutatja. Ám a cikk nem számol be, hogy volt e a pácienskenél cukorbetegség, dohányzás vagy egyéb anyagcsere betegség. Ez mind árnyalja a kórképet. Ha sikeres fogínykezelési metódust keres, jó, ha állapotfelmérést kér szakértő kollégánktól. A vizsgálat, a röntgen esetleg a fogászati CT felvétel segít kiválasztani az Ön számára megfelelő kezelést.

A fogínyvérzés tünete alatt rejtőzhet krónikus fogínysorvadás, de koránt sem jelent minden esetben ilyen súlyos betegséget. Sok esetben a fogínyvérzés, főleg a fiatalabb pácienseknél inkább banális eredetű. Néhány nem elegendően alapos, vagy kihagyott fogmosás, beszorult dióhéj okozhat akut gyulladást a fogínyben. Ennek a jele a fogínyvérzés. Érdemes szakmai tanácsot kérni, hogy el lehessen dönteni, szükséges e kezelés, és ha igen, milyen?

Az esetek 60-70%-ban a fogínybetegség kezeléséhez nincs is másra szükség, mint az alapos fogkő eltávolításra. Ezért ez az első lépés. Ha a fogkövek már nem tartják fent a gyulladást, csak ezután lehet tovább lépni a mélyebb ínytasakok kezelése felé. Ez aztán történhet lézerrel, nem sebészi vagy sebészi kürettel, vagy APDT kezeléssel. Viszont fogkő mellett, e hatékony kezelések teljesen értelmetlenek lennének, hiszen épp a gyulladást keltő fogkövet hagynánk a helyén.

A fogkő eltávolítás a hagyományos fogkő eltávolító kezeléssel érzékenyebb pácienseknél kellemetlen lehet. Ezért ilyen félelem esetén inkább az irányított biofilm kezelést javasoljuk. Ennél a kezelésnél az EMS Piezon NO PAin technikát alkalmazunk, mely lényegesen fájdalommentesebb a hagyományos kezelésnél. A lézeres kezeléseket, parodontológiai küretteket érzéstelenítésben végezzük. Az APDT kezelés pedig teljesen fájdalommentes!

Törődjön többet magával! Kezdje fogászati állapotfelméréssel!

Rólunk mondták

Hosszú ideje a legjobb szolgáltatást nyújtják. A rendelők kiválóan felszereltek, ami a modern fogászathoz szükséges, azzal rendelkeznek. A kezelés fájdalommentes, a személyzet kedves, és türelmes.

Nagyon elégedett voltam. Mindenki mindig nagyon kedves volt, soha nem kellett sokat várni, soha nem fájt semmi és egyszer sem mentem oda úgy, hogy „jaj, már megint fogászatra kell mennem”. 🙂

Nagyon hálás vagyok azért, hogy teljesen véletlenül rátaláltam a fogászatra, és már pár alkalom után aggodalom nélkül jártam a kezelésekre (ami konkrétan korábban nálam a pánik félelmet jelentette az addigi tapasztalatok után más fogászatokon). Ha már sok-sok évvel ezelőtt ilyen remek kezekbe kerültem volna, sokkal kevesebb problémám alakult volna ki. […]

A Budapest Dental Fogászat egyedülálló számomra. Mind emberileg, mind szakmailag a legmagasabb színvonalat kaptam a fogászati kezelések során. Pattogató Doktornő feledtette el velem a fogorvosoktól való korábbi félelmemet. Köszönöm hogy vagytok!

dr. Pattogató Rita és Dr. Némethy Miklós alapító fogorvosok

Miért pont a mi fájdalommentes fogászatunkat válassza?

A fogínykezelés és a fogmentés a fogorvosi szakma kulcsterülete. A szaktudás és a tapasztalat mellett, a megfelelő technológia is segít minket. A lézer, vagy az AMPD számos rossz prognózisú esetben van a segítségünkre. Sok esetben elkerülhetjük a fog elvesztését. Nekünk ez nem mindegy! Ha Önnek sem, válasszon egy biztos pontot! Ez a Budapest Dental Fogászat 2003-óta!

Fájdalommentesség

Fájdalommentes fogászati beavatkozásainknak köszönhetően Ön kényelmesen és nyugodtan őrizheti meg fogazatának szépségét és egészségét.

Empátia

Tapasztalt fogorvosaink kedvességükkel és empatikus hozzáállásukkal gondoskodnak arról, hogy minden pillanatban biztonságban érezhesse magát.