1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Fogkő eltávolítás

A fogkő eltávolítás a fogínybetegségek megelőzésének és kezelésének sarokköve

Fogköve szinte mindenkinek van, bár nem mindenki tud róla. Az íny alatti fogkő nem látszik, ezért veszélyes. Az érdes felszínen megtapadó biofilm miatt a fogat tartó csont pusztulhat. Legjobb a megelőzés! Évente legalább egyszer kérjen professzionális fogkő eltávolítást.

Milyen fogkő eltávolítás kezelések közül választhat?

Optimum csomag

Gyengéd ultrahangos fogkő eltávolítás, alapos Air-Brush légpolírozással

Miért ezt válassza?

Health & White csomag

Ultrahangos fogkő eltávolítás, légpolírozás és peroxidmentes fogfehérítés egy csomagban.

Miért ezt válassza?

Helyes fogápolás oktatás

A valóban helyes fogápolás oktatása, egyénre szabott rendszer kialakítása

Miért ezt válassza?

A megfelelő fogkő eltávolítás kezelés kiválasztása

Javaslat állapotfelmérés alapján

Évente legalább egyszer kérjen állapotfelmérést! A fogorvos jóval az Ön által észlelt tünetek előtt felfedezi a fogínyproblémákat és a további fogbetegségeket. Rendszeres állapotfelméréssel megőrizheti fogait, sőt spórolhat!

Az állapotfelmérés során a szájvizsgálat után panoráma röntgen készül. Így vizsgálható a fogkat tartó csont. A vizsgálat alapján fogorvosa az Ön számára megfelelő megelőző vagy helyreállító fogászati kezelést fogja kiválasztani.

Optimum fogkő eltávolítás csomag

Állapotfelmérés nélkül is kérhet fogkő eltávolítást képzett dentalhigiénikusainktól. Az Optimum fogkő eltávolítás csomag évenként javasolt, kedvező áron elérhető íny karbantartó kezelés, mely segít megelőzni fogágybetegségeket.

Fogkő eltávolítás Optimum csomag
Fogfehérítés Budapest Dental módra 3. - peroxidmentes fogfehérítés Szőke Szilviával

Fogínykezelés fogfehérítéssel egyben

Ha az egészséges íny mellé fehérebb fogakat is szeretne, érdemes az Health & White csomagot kérnie. A csomag egyben tartalmazza a professzionális ultrahangos fogkő eltávolítást, hatékony peroxidmentes fogfehérítéssel.

Prémium fogkő eltávolítás csomag

A fogkő eltávolítás, fogínykezelés és fogmegtartás mesterprotokollja az Irányított Biofilm Terápia. A ma elérhető leggyengédebb ultrahangos technológiával, érzékeny páciensek számára is. Ez ma a No. 1 fogínykezelés csomag.

Fogápolás oktatás az egész családnak

Ha többet szeretne tudni a fogápolásról

A fogápolást és annak szokásrendszerét kisgyermekként a szüleinktől tanuljuk. Ha problémái vannak a fogaival, szinte egészen biztos, hogy a fogápolási szokásait kell fejlesztenie. Kis befektetéssel sokat nyerhet! Tegyük rendbe a fogápolást!

Fogínysorvadás, fogágybetegségek kezelése

Fogfájdalom, fogelhalás, mozgatható fog, visszahúzódó fogíny és további fogbetegségek hátterében fogágypusztulás állhat. Ilyen esetben a fogkő eltávolításon túl további fogínykezelések szükségesek: lézeres kezelés, kürett, antimikrobiális terápia.

Fogínykezelés

Fogkő eltávolítás árak, budapesti fogászatunkon

Első alkalommal állapotfelmérést ajánlunk, amely javaslatot ad a szükséges kezelésre. Az Optimum csomag, Prémium csomag, Health&White csomag és Fogápolás Oktatás előzetes állapotfelmérés nélkül is kérhető!

Gyakori kérdések a fogkő eltávolítás kezelésekkel kapcsolatban

A fogkő a fogak nyaki részére lerakódott lepedék megkövesedett változata. Legelőször a nyálmirigyek kivezető nyílásaival szemben levő fogfelszíneken alakul ki. 

Jellemzően az alsó metszófogak nyelv felőli oldalán, illetve a felső őrlőfogak orca felőli oldalán. Súlyosabb esetben akár az összes fogon, az íny alatti területeken is.

A fogkoronák legszűkebb keresztmetszete a fognyaknál van, a fogíny feletti zónában. Itt tud leginkább megülni a lepedék. 

Amennyiben a fogápolásunk nem kellően alapos, és nem fordítunk extra figyelmet a fog ínnyel határos részének alapos megtisztítására, úgy a lepedék, a nyál ásványi anyag tartalmát felvéve fogkővé alakul.

Az íny feletti fogkő aránylag könnyen felismerhető. Sárgás színű, kemény képződmény a fogak nyakánál, vagy felszínén. A vízkőhöz is hasonlítható, sok esetben az ételek, italok színanyagai barnásan vagy akár zöldesen is elszínezik.

Létezik elszíneződés a fogak felszínén fogkőképződés nélkül is. Az ilyen elszíneződés nem káros, bár esztétikailag nem túl szép. A káros fogkőnek vastagsága, pereme is van, melynek a baktériumok megtelepedhetnek.

Az íny alatti fogkő azonban nem látható. Felismerését inkább az általa okozott tünetek felismerése adhatja. Ezek a tünetek a fogínyvérzés, ínyduzzanat, később fogíny visszahúzódás. 

Sokszor kísérheti kellemetlen szájszag, de ez nem mindig jellemző.

A mozgó, elvándorló, mozgatható fogak, duzzadt vörös fogíny hátterében  leggyakrabban fogkő áll. Ez azonban már súlyos késői stádium, amikor a fogkő felszínén felgyűlő baktériumok már hatalmas pusztítást végeztek a fogágyon.

Íme egy hasznos blogcikk , amelyből megtudhatja, milyen veszélyeket rejt az íny alatti fogkő!

Minden olyan esetben amikor bizonytalan, vagy a fogínygyulladás komoly jeleit tapasztalja. Ilyenek lehetnek a fogínyvérzés, ínyduzzanat, kellemetlen lehelet, mozgatható fog.

A legtöbb ínygyulladás, fogínyvérzés hátterében íny alatti fogkövesedés áll. Ám vannak banális esetek, amikor a fogínygyulladást egy beszorult ételdarab okozza.

A tünetek jelentkezésekor először próbálja meg nagyon alapos fogtisztítással megoldani a helyzetet. A fogínygyulladás miatt,az íny a fogmosás hatására vérezni kezd. Ne ijedjen meg, és ne hagyja abba a fogmosást! 

Ha nincs komolyabb fogkő lerakódás az íny alatt, akkor a fogínyvérzés már másnapra csökkenni fog és hamarosan elmúlik.

Néhány édesanya aggódni kezd, mikor a kisgyermeke fogán fekete elszíneződést lát. Az ilyen elszíneződés leggyakrabban nem fogkő. Elsősorban inkább az ételekből, italokból származó elszíneződés, vagy egy speciális szájflóra okozta elszíneződés, mely nem káros. 

Ilyen esetben érdemes megkérdezni a fogorvost, így a felesleges aggódás elkerülhető.

A fogkő önmagában talán nem lenne probléma. Azonban érdes felszínén megtapadnak a baktériumok. A baktériumok idővel szervezett kolóniákat hoznak létre a fogkő felületén, ezt biofilmnek nevezzük.

Eközben a fogkő – amennyiben nem kérünk fogkő eltávolítást – tovább hízik, egyre nagyobb felületet adva a biofilm számára.

Sajnos mindez a folyamat ráadásul az íny mellett zajlik, hiszen ez a terület a fogon homorú, melyet nehéz tisztítani és így a lepedék, majd a fogkő kialakulásának kedvez.

A biofilmben elszaporodó baktériumok a fogínyben gyulladásos reakciót váltanak ki. A biofilm mélyén – ha a fogkő már az íny alatti területekre is lerakódhat – igen agresszív baktériumok élnek. Ezek felelősek a fogat körülvevő csont lebomlásáért.

Ördögi folyamat következik. Az íny gyulladt, a fogkő nő, a tasak mélyül, egyre mélyebben és mélyebben hat a gyulladás így a csontpusztulás.

A folyamat vége a fog meglazulása. Ezt általában a fog elvesztése követi.

E felesleges fog elvesztést, és a hozzá tartozó fájdalmat, kellemetlenséget az évenként legalább egyszer elvégzett fogkő eltávolítás segítségével idejében megelőzhetjük!

Íme 5 fontos tipp a fogínysorvadás elkerüléséhez! Olvassa el blogcikkünket!

A fogkő kialakulása az intenzív és alapos fogápolással megelőzhető, illetve mennyisége csökkenthető. 

A fogkő kialakulásának üteme elsősorban a megfelelő fogápolás híján otthagyott lepedék mennyiségének függvénye.

A fentieken túl számít az étkezés karaktere és a nyál összetétele is, mely pedig genetikailag befolyásolt.

Ezért nem lehet azt mondani, hogy csak a megfelelő fogápolás mindenkinél elegendő lesz a fogkő kialakulásának elkerüléséhez.

Az azonban bizonyosan állítható, hogy a fogkövesedére igen hajlamos embereknél is csökkenthető a fogkő eltávolítás kezelések száma azáltal, hogy az otthoni szájápolás megfelelővé válik.

A fogápolási szokásrendszerünket, technikánkat a szüleinktől tanuljuk. Ez sok esetben nem megfelelő. Ha megfelelő lenne, nem lenne a páciensek kb. 87%-nál fogínygyulladás, illetve további fogággyal kapcsolatos panasz. Nem lenne 50% feletti a fogszuvasodások száma sem.

A fogápolási szokásokat igenis fejleszteni kell, ha szeretnénk ritkábban járni fogorvoshoz és szívesen megelőznénk a fogbetegségeket.

A hagyományos fogkefe mellé érdemes fogköztisztító kefét vásárolni és alkalmazni. Minden este és reggel, a fogkefe alkalmazásával együtt.

Sokaknak segít az elektromos fogkefe. Egyrészt könnyű technika, másrészt a beépített időzítő lehetőséget ad a minimum két perces fogtisztítás betartására.

Számos páciens esetén tapasztaljuk, hogy az elektromos fogkefe megvásárlása után a szájhigiéniája sok ponttal javult. A fogkő eltávolítás gyakoriságát pedig csökkenteni lehetett.

A legfontosabb, hogy a fogak behúzódott részére, ahol a fog az ínynél kissé visszahajlik, homorú, nagyobb figyelmet fordítsunk. Ez a terület a lepedék, majd a fogkő megtapadásának legérzékenyebb területe.

40 év felett más sokak érezhetik a fogíny visszahúzódását, mely lehet természetes biológiai folyamat is. A fogágyat körülvevő csont természetes módon is bomlik valamennyit.

Ezzel nincs mit tenni, arra azonban figyelni kell, hogy megnő a fognyaknál a homorú felszínek aránya. Ez pedig 40 év felett még fokozottabb odafigyelést igényel a fogápoláskor.

A fogkő eltávolítás normál, még egészségesen tapadó fogíny esetén nem fáj, esetleg helyenként hideg érzékenység tapasztalható. Azokon a területeken, ahol a fogíny már nem védi a fognyakat, a kezelés közben további érzékenység adódhat. 

Mélyebb fogínytasakok, íny alatti fogkő eltávolítása esetén szintén előfordulhat fogérzékenység. A kezelés a páciensek 80 %-nál érzéstelenítés nélkül történik, teljesen jól tolerálható. Érzékenyebb páciensek esetén két lehetőség adódik:

  1. Az Irányított Biofilm Terápia során a svájci EMS cég ultrahangos technológiáját alkalmazzuk. Ez a ma elérhető leggyengédebb ultrahangos technológia.

    Ezzel a készülékkel még az érzékenyebb területeken levő fogkövek is szinte teljesen fájdalommentesen távolíthatóak el. Az EMS finom ultrahangos technikája mellett, a legtöbb esetben még az érzékenyebb páciensek számára sem szükséges érzéstelenítés.

  2. Igen érzékeny páciensek esetén lehetőség van a fogkő eltávolítás elvégzésére helyi érzéstelenítésben.

    Ám tudni kell, hogy ebben az esetben a teljes száj kezelése nem lehetséges egy ülésben, minimum két ülés és megfelelő mennyiségű érzéstelenítő szükséges. Az alsó állkapocs érzéstelenítése ugyanis vagy csak a bal, vagy csak a jobb oldalon lehetséges.

    Mivel az Irányított Biofilm Terápia valóban gyengéd technológia, érzékenyebb pácienseknek elsősorban nem az érzéstelenítést javasoljuk.

    Ha lehet, először próbálják ki az EMS gyengéd ultrahangos technológiáját, így elkerülhető az érzéstelenítésben végzett kezelés!

Amennyiben Ön már tapasztalt fájdalmat fogkő eltávolítás során, jogosan merül fel ez a kérdés. A mélyebb fogínytasakokban megbúvó fogkövek eltávolításához érzéstelenítés lehet szükséges. 

Átlagos fogkő eltávolítás során úgy tapasztaljuk, hogy az érzékeny páciensek számára az Irányított Biofilm Terápia speciálisan gyengéd ultrahangos kezelése elegendően gyengéd a fájdalommentes kezeléshez. Így ennek használata mellett érzéstelenítés nem szükséges. 

Nem csoda, hogy Svájcban és Ausztriában az EMS Irányított Biofilm kezelése az első helyen választott kezelés típus a páciensek körében. 

Szakértők szerint a hagyományos, az EMS hez képest kellemetlenebb ultrahangos fogkő eltávolító technológia néhány éven belül akár teljesen ki is szorulhat a fogászati kezelések palettájáról.

Állapotfelmérést évente egyszer érdemes kérni. Ennek során megállapítható, hogy van e szükség fogkő eltávolításra és milyen rendszerességgel. A legtöbb páciens számára az évi egyszeri alkalom elegendő. 

Vannak azonban hajlamosító tényezők, amikor gyakrabban kell a kezelés. Cukorbetegség, komolyabb fogágybetegségre való hajlam, fogimplantátumok, fogpótlások, fogszabályozás. 

Emellett minden embernek eltérő a fogkőképződési hajlama, nyálösszetétele is, mint a hogy a fogmosási szokásai is. Ezek igencsak befolyásolják a fogkő képződésének ütemét. 

Ennek megfelelően van olyan eset, akinek akár havonta, negyed évente vagy fél évente szükséges a kezelés ahhoz, hogy megelőzze a fog elvándorlást, vagy a fogak megmozdulását. Ezzel szemben ritkább, de létezik olyan típus, akinek egyáltalán nem képződik fogkő a fogak felszínén. 

Ennek okai elsősorban a nyál összetétel, a táplálkozási szokások és a fogmosási szokásokban keresendő. A táplálkozást és a nyál összetételét nem túl könnyű megváltoztatni, de a fogmosási szokásokat nem lehetetlen. 

Egy jól megválasztott fogápolási szett (megfelelő sörtéjű fogkefe, fogköztisztító kefe, nyelvápoló eszköz vagy elektromos fogkefe) segítségével és intenzívebb otthoni szájápolási gyakorlattal a fogkő eltávolítás gyakorisága csökkenthető!

A fogkő egy ideig az íny felett rakódik le, amíg a fogíny feszes. Ha ezt nem szedeti le, egy ideig nem történik semmi, aztán fogmosáskor fogíny vérzést tapasztal majd. 

Emellett a fogkő sárgítja, barnítja a fogakat, ami nem túl szép látvány. A baktériumok miatt szaga is lehet, de jó ideig még nem pusztul a csont a fogak körül.

A baj akkor kezdődik, amikor az érdes fogkő túlzottan sokáig van a fogíny felett. A fogkövön biofilm tapad meg, káros baktérium csoportokkal. Ezek a baktérium kolóniák idővel érni kezdenek, egyre agresszívabb baktérium fajok jelennek meg benne. 

Ahogy a fogkő érik, a mélyebb rétegekben olyan baktériumok szaporodnak el, melyek a fogíny gyulladását, majd a fogágy pusztulását idézik elő. Ezt semmiképp nem jó megvárni, hiszen hosszú távon a fogak elvesztéséhez vezethet.

Tipp, ha szeretné megspórolni a fogkő eltávolítást: 

Ha már vannak fogkövei, az érdessé tette a fogfelszíneket, így a spórolást furamód kezdje azzal, hogy elmegy fogkő eltávolításra és ha lehet kérjen finom sós polírozást is. 

Az Optimum csomagban is sópolírozás van, de a Prémium fogkő eltávolítás csomag tartalmazza az elérhető legfinomabb szemcseméretet, amellyel a legsimább fog és gyökérfelszín érhető el.

A polírozás után a fogfelszínek simák, így az újabb lepedék és fogkő kialakulás esélye igen lecsökken. 

És itt jön Ön! A sima fogfelszínek fenntartása érdekében alkalmazzon az eddigi megszokottnál intenzívebb és alaposabb otthoni fogápolási rutint! Beszerezhető elektromos fogkefe, vagy fogköztisztító kefe is. 

Ha a fogfelszíneket képes simán tartani – ez megfelelő szájápolási rutinnal egyáltalán nem lehetetlen – akkor a fogkő nem, vagy csak jóval lassabban tud megtapadni a fogfelszíneken. Így hosszú távon fogkő eltávolítást spórolhat! 

Persze a fogkő képződés üteme nem csak a fogfelszínek simaságától, de a nyál összetételétől is függ. Ezen nehezebb változtatni, hiszen nem csak a táplálkozás, hanem a genetika is befolyásolja.

Még egy jó tanács! Ne a fogkő eltávolításon vagy az otthoni fogápoláson spóroljon! 

A fogkő eltávolítás nem annyira drága beavatkozás, mint amennyire hatékonyan előzi meg a fogínygyulladást és a következményes fogbetegségeket. Ezek között a fog elvesztése is szerepelhet! A foghiány kezelése többszörös áron oldható csak meg, mint egy egyszerű fogkő eltávolítás!

Tudományos kutatások  bizonyítják a megelőző fogászati kezelések hatékonyságát és a költségek csökkentését. 

Egyértelmű összefüggés van abban, hogy a megelőző fogászati beavatkozások csökkentik a sürgősségi fogászati beavatkozások számát. Ezzel párhuzamosan a dentalhigiéniai kezelések, így a fogkő eltávolítás is csökkenti a további fogászati beavatkozások költségét is.

A fogkő eltávolítás a kezelésnek az első pillére. Az ultrahangos berendezésekkel a durva fogkő kiválóan eltávolítható a fogakról. Ezzel szemben ez a technika nem elegendő a fogzománc és a gyökércement lesimítására. 

Ez azt jelenti, hogy ha az ultrahangos fogkő eltávolítás után nem polírozzuk le a megtisztított zománc felszíneket, azok finoman érdesek maradhatnak.

Az érdesség azonban az újabb lepedék és fogkő megtapadásának kedvezne. Ezért a frissen fogkő mentesített felszíneket políroznunk szükséges.

A legelterjedtebb a kefés, esetleg gumiharangos polírozás és ezek a legolcsóbb megoldások is. A modern dentalhigiéniai gépekkel azonban egy új lehetőség is elérhetővé vált a fogkő eltávolítás után. Ez a sópolírozás, vagy az angol nyelvterületen a légpolírozás.

Kutatásokat végeztek az egyes polírozó rendszerek hatékonyságát és a fogzománcra gyakorolt hatását illetően. A vizsgálatok megállapították, hogy a legeredményesebb a legfinomabb szemcsével elvégzett légpolírozás, ezt követi a gumiharanggal történő polírozás.

Rendelőnkben a legfinomabb polírozást, mely tökéletesen sima fog és gyökér felszínt eredményez, az Irányított Biofilm Terápia protokollja tartalmazza.

A simább fogfelszínen a fogkő lassabban épül fel újra, így a kezelések közötti időtartam megnövekedhet.

Vannak lehetőségek, amelyeket otthon is megtehet. Ezek elsősorban a fogkövesedés kialakulásának gátlását célozzák, nem pedig a már kialakult kemény fogkő eltávolítást.

A fogkő nemcsak a fogak kinézetét befolyásolja. Kezeletlenül komolyabb problémákhoz is vezethet. 

Megnehezítheti a megfelelő fogmosást és fogselyem használatát. Fogszuvasodáshoz, ínygyulladáshoz súlyos esetben fogágy gyulladáshoz és fogvesztéshez vezethet.

A fogkő tehát nem játék, érdemes komolyan venni. 

Miután a lepedék fogkővé keményedett, fogmosással már nem lehet eltávolítani. A fogkő hatékony eltávolítása érdekében el kell jönnie fogkő levételre.

Kísérletezhet a fogkő otthoni eltávolításával, lekaparásával, de ez nem ajánlott. Az otthoni fogkő eltávolítás a fogzománc sérülésének komoly kockázatával járhat! 

Néhányan az ecetes öblítést ajánlják a fogkövek felpuhítására és eltávolítására. Az ecet sav. Rendszeres használatával a fogzománc is sérülhet. Inkább törekedjen arra, hogy megelőzze a fogkő kialakulását, mielőtt az problémává válik.

A megelőzés legfontosabb lépése a helyesen kivitelezett, alapos fogmosás. A lepedék megfelelő mechanikai eltávolításával nem lesz minek fogkővé válnia a fogain. Az elektromos fogkefe alkalmazása sok páciensnél érezhetően csökkenti, felezi, vagy akár harmadolja a szükséges fogkő eltávolítások számát!

A fogkő eltávolításnak több technikája ismert.

Az egyszerűbb fogászatokon talán még ma is alkalmaznak kézi fogkő eltávolítást, melynek hatékonysága jóval elmarad a gépi ultrahangos fogkő eltávolítástól, ráadásul a páciensek egybehangzó véleménye szerint még fájdalmas is. Ez egy elavult technika.

Ezzel szemben ma már a közepesen felszerelt fogászatokon is megtalálható az ultrahangos fogkő eltávolítás lehetősége.

Az ultrahangos módszer a mikrovibrációk mechanikai hatását használja fel. A mechanikus hatás mellett az ultrahangos fogkő eltávolító fej akusztikus áramlást és kavitációt is generál a műszer hegye mentén áramló hűtővízben, ami segíti a fogkő eltávolítást. 

Azonban nem minden ultrahangos berendezés egyforma!

Az EMS PIEZON®, egy piezo-kerámia ultrahangos készülék. A PIEZON® műszerek lényeges tulajdonsága, hogy igen alacsony az ellenőrizetlen oldalirányú elmozdulás a műszer hegye mentén.

Ez annyit jelent, hogy a műszer a felszínt követve oszcillál, mint egy ablaktörlő. A kemény lerakódásoknak ütközik, nem pedig a fognak! Ez a mozgás kevesebb rezgést eredményez, így nagyobb kényelmet és fájdalommentességet biztosít a páciens számára.

A Prémium csomagban a világ vezető dentalhigiéniai, megelőző fogászati termékeit fejlesztő és gyártó, svájci EMS PIEZON® ultrahangos készüléket alkalmazzuk. Ez a technika fájdalommentességet és nagyobb felszíni simaságot eredményez a hagyományos technológiához képest.

Az Optimum csomagban a fogkő eltávolítás a nagyobb fogászati rendelőkben megszokott általános ultrahangos fogkőeltávolító technikával történik.

A fogkő eltávolítás protokoll másik pillére a polírozás. Rendelőnkben csak a Basic csomag tartalmaz egyszerű kefés polírozást. Mind az Optimum, mind a Prémium csomag Air-Flow légpolírozást tartalmaz, ám különböző szemcsemérettel.

Az Optimum csomag a hagyományosan kifejlesztett kb 40 mikron átmérőjű szemcseméretet alkalmazza. Ez egy közkedvelt és elterjedt polírozási technikát ad a dentalhigiénikus kezébe. Ezzel átlagosan sima fogfelszín érhető el.

Az EMS protokoll ezzel szemben egy drágább anyagot, a kb 25 mikron szemcseméretű port használja, mely ultrasima fogfelszín eredményez. A sima fogfelszín hozzájárul ahhoz, hogy a gyulladásmentesség hosszabban álljon fent a fogínyen.

A Prémium csomag emellett hasznos fogápolási edukációt is tartalmaz, két ülésben. Az első ülés alkalmával a jelenlegi fogápolási szokások felmérése és a helyes technika megtanulása történik. 

Következő alkalommal pedig a tanultak ellenőrzése, kontroll és a még szükséges fejlesztések bemutatása történik. 

Az egyénre szabott fogápolással és a rendszeres dentalhigiéniai kezeléssel  megvalósítható, hogy a fogak körül a fogíny egy életen át feszes és egészséges legyen. Megelőzhető a fogszuvasodás, fogágybetegségek így a fogak elvesztése is. Igen! Egy életen át!

Törődjön többet magával! Kezdje fogászati állapotfelméréssel!

Rólunk mondták

Hosszú ideje a legjobb szolgáltatást nyújtják. A rendelők kiválóan felszereltek, ami a modern fogászathoz szükséges, azzal rendelkeznek. A kezelés fájdalommentes, a személyzet kedves, és türelmes.

Nagyon elégedett voltam. Mindenki mindig nagyon kedves volt, soha nem kellett sokat várni, soha nem fájt semmi és egyszer sem mentem oda úgy, hogy „jaj, már megint fogászatra kell mennem”. 🙂

Nagyon hálás vagyok azért, hogy teljesen véletlenül rátaláltam a fogászatra, és már pár alkalom után aggodalom nélkül jártam a kezelésekre (ami konkrétan korábban nálam a pánik félelmet jelentette az addigi tapasztalatok után más fogászatokon). Ha már sok-sok évvel ezelőtt ilyen remek kezekbe kerültem volna, sokkal kevesebb problémám alakult volna ki. […]

A Budapest Dental Fogászat egyedülálló számomra. Mind emberileg, mind szakmailag a legmagasabb színvonalat kaptam a fogászati kezelések során. Pattogató Doktornő feledtette el velem a fogorvosoktól való korábbi félelmemet. Köszönöm hogy vagytok!

dr. Pattogató Rita és Dr. Némethy Miklós alapító fogorvosok

Miért pont a mi fájdalommentes fogászatunkat válassza?

A Budapest Dental Fogászatot 2005-ben alapítottuk. Az ínybetegségek megelőzése és kezelése az egyik legfontosabb terület a fogászatunkon. Budapesten egyik első fogászatként vezettük be a hatékony lézeres kezeléseket, az antimikrobiális terápiát és az irányított biofilm terápiát!

Fájdalommentesség

Fájdalommentes fogászati beavatkozásainknak köszönhetően Ön kényelmesen és nyugodtan őrizheti meg fogazatának szépségét és egészségét.

Empátia

Tapasztalt fogorvosaink kedvességükkel és empatikus hozzáállásukkal gondoskodnak arról, hogy minden pillanatban biztonságban érezhesse magát.