1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Gyökérkezelés

A gyökérkezelés és gyökértömés segítségével a fog megmenthető a fogeltávolítástól!

Fogfájdalom megszüntetése
Fájdalommentes kezelés
Hatékony eszközök
Sikeres kezelések

Tapasztalt szakemberek, innovatív megoldások

Mikor szükséges gyökérkezelés?

A súlyosan szuvas, károsodott fogak számára a fogeltávolítás elkerülésének módja a gyökérkezelés. Rendelőnkben hagyományos és mikroszkópos gyökérkezelési módszerek közül választhat!

Gyökérkezelés 3D fog CT alapján

A gyökérkezelés lényeges lépései

A gyökérkezelés menete

1. Fogfájdalom esetén

Kérjen állapotfelmérést és jelezze a fogfájdalmat. Az első alkalom rendszerint sürgősségi ellátásra, például gyógyszerfelírásra megfelelő, és az orvos felkészülhet és előre tervezheti az Ön esetét. Kezelési terv készül, majd előre egyeztetett időpontban elkezdődik a kezelés.

2. Kezelési terv

A kezelési terv a gyökérkezelések esetén a hagyományos és a mikroszkópos eljárás tervét és költségeit is tartalmazza. A mikroszkópos gyökérkezelés, melyet specialista fogorvos végez, lényegesen drágább eljárás, azonban sokkal több lehetőséget ad a fog sikeres megmentésére.

3. Fájdalommentesség

A gyökérkezelés helyi érzéstelenítésben történik. Rendelőnkben Ultracain DS Forte érzéstelenítést alkalmazunk, mely a hagyományos Lidocain érzéstelenítéshez képest négyszeres hatóerővel bír. Ez a kezelés teljes időtartamára fájdalommentességet biztosít Önnek.

4. Kezelés, fertőtlenítés

A gyökérkezelés rendszerint több üléses folyamat. Hagyományos esetben 2-3 alkalommal, kb. 60 perces kezelésre kell számítani. Mikroszkóp mellett az ülések hossza 90 perc. A fertőtlenítés típusa lényeges pont a sikerhez. A mikroszkópos protokoll a leghatékonyabb 3D ultrahangos fertőtlenítést tartalmazza.

5. Gyökértömés

A gyökérkezelés záró lépése a gyökértömés. Mikroszkópos kezelés során itt biokerámia gyökértömés készül, mely tovább segíti a gyógyulást és segít megelőzni az újbóli gyulladást. A gyökértömés után a fog koronai részének felépítése szükséges. Ez rendszerint betét, biomimetikus tömés vagy borítókorona.

Foglaljon időpontot most!

Hagyományos vagy mikroszkópos gyökérkezelés? Íme néhány szempont!

  • A fog gyökérrendszere változatos. A fő gyökércsatornák mellett mellékcsatornák, sőt, akár a vártnál több fő csatorna is lehetséges. A gyökérkezelés előtti 3D fog CT segít az orvosnak abban, hogy mennyire bonyolult anatómiájú a kezelendő fog. Bonyolult esetben jobb mikroszkópos orvosra bízni a kezelést.
  • A felső őrlőfogak esetén gyakoribb a plusz főcsatorna, mely szabad szemmel, hagyományosan ritkán, vagy nem kezelhető
  • A mikroszkópos kontroll lehetőséget ad a 3D ultrahangos fertőtlenítésre, ami a siker egyik fontos lépése. Ugyanez, hagyományos módon, szabad szemmel veszélyesebb. Az ultrahangos műszer feje könnyen törik, mely szabad szemmel nem jól kontrollálható.
  • Újra-gyökérkezelés esetén a régi gyökértömő anyag eltávolítása és a fertőtlenítés igen nehéz feladat. Szabad szemmel nem jól kontrollálható!
Törődjön többet magával! Kezdje fogászati állapotfelméréssel!

Gyökérkezelés elkerülése

Élő fogaknál, amennyiben a fertőzés még nem járta át egy bizonyos szintnél jobban a fogideg szöveteket, a fogideg gyulladás visszafordítható, van lehetőség a gyökérkezelés elkerülésére. Ez a módszer a Vital Pulpa Terápia, mely időben alkalmazva megmentheti a fogat!

Fogászati góc kezelés

A fogászati góc a fertőzött fogból kiinduló folyamat, mely a szervezet távolabbi szervében okoz gyulladást. A fogászati góc vizsgálat során röntgen illetve 3D fog CT is készülhet, mely megmutatja a gyulladás kiterjedését. A fogászati góc kezelése a gyökérkezelés vagy a fogeltávolítás.

Újra gyökérkezelés

A régebben gyökérkezelt fogakon ismét kialakulhat a gyulladás, ha a fogban fertőzés maradt. Ennek elkerülésére biztosabb módszer már az első kezelést mikroszkóp mellett végezni. Ez több lehetőséget nyújt az alapos fertőtlenítésre, mint a hagyományos módszerek. Az újra gyökérkezelésre, szintén emiatt mikroszkópos kezelés ajánlott.

Gyökérkezelés ára, budapesti fogászatunkon

A gyökérkezelés hagyományos vagy mikroszkópos protokoll alapján is elvégezhető. Az állapotfelmérésen készülő kezelési terv mindkét alternatíva árajánlatát tartalmazza.

Fogfájás? Tippek Önnek!

A fogfájás a testi fájdalmak egyik legkínzóbb jelensége.

Sajnos nem létezik valóban hatékony otthoni praktika a fogfájás kezelésére. Átmeneti fogfájás csillapítás vény nélkül kapható gyógyszerekkel persze igen, de ez nem húzható a végtelenségig.
Fogfájás esetén minél előbb jelentkezni kell a fogorvoshoz.

Ha fogfájás gyötri, jelentkezzen be mielőbb! Vegyen be fájdalomcsillapítót! Aztán olvassa el hasznos tanácsainkat, hogy a fogfájás kezelése a fog megtartásával és ne elvesztésével járjon!

A fogfájás a legrosszabbkor érkezik

Tartsa meg egészségben a fogait egy életen át!

Válasszon magas minőségben kivitelezett fogorvosi szolgáltatásokat, döntsön a sikeres fogmentés mellett!

Tapasztalt szakemberek, innovatív megoldások