1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Budapest Dentál 13. kerület

Fogszabályozás

Felnőtt fogszabályozás: kezdjük a konzultációval!

Ma már mindenkinek az az elvárása, hogy a fogszabályozás lehetőleg legyen láthatatlan, a folyamat pedig fájdalom nélküli. Lágy biológai erők munkálkodjanak, és foghúzás nélkül meg lehessen úszni a kezelést. Bár ez nem mindig megvalósítható, de az biztos, hogy minden fogsor, minden állkapocs más és más, így mindenképpen egyénre szabott elemzés szükséges.

Induljon el és fedezze fel az Ön mosolyának lehetőségeit!

Nem veszít semmit, ha az elköteleződés nélküli konzultációval kezd. Ha később kezelés tervezést kér, a konzultáció ingyenessé válik az Ön számára. Nézze meg a fogszabályozás lépéseit:

Tájékozódjon, akár ingyen!

Sokan bizonytalanok, hogyan induljanak el szabálytalan mosolyuk kapcsán, így Önnek is lehetnek kérdései úgy, hogy nem is biztos benne, hogy el szeretné e kezdeni a kezelést. A fogszabályozási konzultáció ára később beszámítható!

Kérjen kezelési tervet

Ha úgy dönt, belevág, az első lépés a tervezés. Ebben az esetben az első konzultációja máris ingyenessé válik, a kifizetett összeget beszámoljuk a tervezés árába. A fogszabályozó terv bonyolult, orvosa sok adatot gyűjt az Ön mosolyáról.

Fogszabályozás tervezés

Fogsorairól lenyomatok készülnek. Arcprofiljáról, mosolyáról, harapási viszonyairól fotófelvételek. Szükség van panoráma röntgenre és a koponyát oldalról mutató teleröntgen felvételre. Az összes adat kiértékelése után születik meg a kezelési terv.

Virtuális előtte utána

Ha a kezelés tervezése a láthatatlan fogszabályozás irányába történik, virtuális kezelési videó készülhet. Ez lényegében egy grafikus videó, amelyben a kezdő mosoly és a várható végeredmény közti átalakulás van modellezve.

Fogszabályozás

Ha láthatatlan, ha fix, ha kivehető, a fogszabályozás a kontrollok és aktiválások során valósul meg. Kb. 4-8 hetente kell a rendelőbe jönnii, hogy a következő lépést elindíthassa a fogszabályozó szakorvos. 6 hónaptól kb 2,5 évig tartanak a kezelések.

Mosoly megtartás fázisa

A fogszabályozással elért eredményt meg is kell tartani, hiszen az izmaink és fogaink mindenáron vissza szeretnék alakítani majd az eredeti helyzetet. Ezért van a fogmegtartó, vagy retenciós fázis, mely éppolyan fontos, mint az aktív fázis!

Mosolyesztétika

A kusza vagy réses fogak helyett fogszabályozással szép, magabiztos mosoly érhető el. Öregedés során a felső ajak egyre nyúlik, egyre kevesebb látszik a fogakból. A fogszabályozó kezeléssel változik a mosolyvonal, a fogakból ismét több látszódhat ki mosolygáskor, amely az arcot fiatalosabbá teszi.

Kényelmes rágás

A rosszul érintkező fogak és rendellenes harapás beállítása fontos feladata a fogszabályozó kezelésnek. A szabályozás nem csak a fogak elrendezését jelenti, hanem az alsó és felső fogsor harmonikus érintkezését is. Egy-egy korai fogérintkezés beállításával akár állkapocs ízületi panaszok is rendeződhetnek.

Gondoljuk idősebb korunkra is

A rossz harapási helyzet miatt idősebb korra a metszőfogak túlterhelődhetnek, meglazulhatnak. A torlódás miatt szuvasodásra hajlamosabb fogakat hamarabb veszíthetjük el. Az időben történő fogszabályozás lehetőséget ad arra, hogy hosszú távon élvezhessük a rágás, beszéd és a szép mosoly örömét.
Felnőttek fogszabályozása: fix vagy láthatatlan?
Felnőtt korban az állcsontok már nem fejlődnek tovább, a fogszabályozás elsősorban a fogak mozgatását jelenti. Túlzott fogtorlódásoknál előfordulhat, hogy fogat kell eltávolítani a helyteremtéshez, de a modern, lágy biológiai erőkkel működő fogszabályozó készülékek segítségével sok esetben, ha kompromisszumokkal is, de mégis megúszható a fogeltávolítás.
Hogy kihez, milyen megoldás illik, fix vagy láthatatlan (fém, porcelán, lágy biológiai erőkkel működő, önligírozó vagy hagyományos készülékek), az egy mindenre kiterjedő állapotfelmérés során alakul ki. Amikor csak lehet, a mosoly szépségének javítása érdekében láthatatlan fogszabályozási megoldást alkalmazunk.
Lágy biológiai erők, gyorsabb kezelés
A fogszabályozás hosszú folyamat, meg kell várni azokat a sejtszintű folyamatokat, amelyek során a fogak egészséges módon elmozdulnak és a csont átépül. Ez nem megy instant módon, a biológiai folyamatokat tiszteletben kell tartani.
A legmodernebb technológiákkal, mint amilyen például a lágy biológiai erőket alkalmazó fogszabályozó készülék, mégis lehet időt spórolni. Nem a biológia siettetésével, hanem a modern technológia nyújtotta előnyökkel, mint a legújabb memória ívek vagy az önzáró bracketek.
Az önligírozó technika kisebb súrlódást tesz lehetővé a tappancsok és az ívek közt. A fogak elmozdulása során a súrlódás minimalizálódik, így a kezelés hossza csökken.
Kényelmes önligírozó készülékek
Amikor a fogszabályozó folyamat esztétikája az elsődleges, akkor a japán InOvation technológiát, ha a gyorsaság, akkor az amerikai Damon és Pitts fém önligírozó fogszabályozó készülékeket alkalmazzuk a lágy erejű fogszabályozásban.
Az önligírozó technika két legfontosabb eleme az önzáró tappancsokat tartalmazó fogszabályozó készülék és az ultrapuha memóriaívek. E modern technológia segítségével a fogelmozdítás kevésbé érzékeny, a fogszabályozás folyamata könnyebben viselhető. A két fogászati kontroll között akár több idő telhet el, mert az ívet hosszabb időre lehet magára hagyni, hogy dolgozzon.
Gyermek fogszabályozás: a lehetőségek tárháza
Gyerekeknél a csontok még fejlődnek, befolyásolhatók. Sokan nem tudják, hogy a kezeléseket már akkor érdemes elkezdeni, amikor egy gyermeknek még csak a tejfogai nőttek ki. A fogváltás az egyik legjobban felhasználható időszak az állcsontok formálásához.
Nem mindegy, hogy elszalasztjuk e ezt az értékes időszakot vagy sem, hiszen az időben elkezdett fogszabályozással sok esetben elkerülhető lenne a felnőtt kori fogeltávolítás is. Még a maradófogak kinövéséig célszerű leszoktatni a gyerekeket a fogaik növekedését érintő rossz szokásokról. A cumizás és ujjszopás megszüntetésével például egyaránt javítható a nyitott harapás és a kiálló felső fogak kialakulása.
“ Sokan szeretnének szép, szabályos fogakat, de már kevesebben kezdenek bele a kezelésbe. Valóban, a fogszabályozás hosszabb folyamat, mint például egy fogtömés. Kitartás kell hozzá és a látványos eredmény csak később születik. De a kitartó páciensek végül mindig hálásak. Hálásak, hogy belevágtak, hogy hittek magukban és a szebb és szabályosabb mosolyban. Én pedig örömmel kísérem őket ezen az úton! “

Dr. Prém Barbara

Fogszabályzó fogorvos

Mennyibe kerülnek a fogszabályozó kezelések?

A fogszabályozás bonyolult terület, ráadásul egy adott helyzetre több készüléktípus is választható. Az Ön konkrét helyzetére a kezelési terv ad pontos árajánlatot. Az alábbiakban az elindulás és a kezeléstervezés árai láthatóak:

Válasszon jó fogszabályozó szakorvost!

Egy jó szakember gyorsan, fájdalommentesen és kiemelkedő hatásfokkal dolgozik, a félelem ma már a múlté. A fogszabályozással kapcsolatos kérdéseire választ adunk, a felmerülő problémákat megoldjuk.
Ismerje meg a szebb mosoly lehetőségét!