1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Budapest Dentál 13. kerület

Guided biofilm therapy

A fogkőeltávolítás modern koncepciója, a
Guided Biofilm Therapy segít akár egy életen át megőrizni fogait!

Egyre több páciens gondol a megelőzésre, és keresi fel fogorvosát azzal a kéréssel, ne csak a meglevő fogköveinek eltávolítását végezze el, hanem ajánljon kezelési módszert a fogkő kialakulás megelőzésére is.

Ezeken a fogászati területeken ajánljuk Önnek a
Guided Biofilm Terápiát!

Rendelőnkben több fogászati szakterület orvosa dolgozik együtt. Az EMS LESS PAIN ultrahangos kezelés nem csak a fogínypanaszokkal érkezőknek segítség, hanem a fogbeültetés, fogpótlás vagy a fogszabályozás kiegészítő kezelése is.

Állapotfelmérés

A megfelelő terápia kiválasztására az első és legfontosabb lépés az állapotfelmérés. A szájvizsgálat és a panoráma röntgen segít diagnosztizálni a problémát, a kezelési terv pedig megadja Önnek a választ, merre és melyik kezeléssel induljon el.

Megelőzés

Egyre több a tudatos, rendszeresen fogászatra járó páciens, aki eldöntötte, hogy kezébe veszi a sorsát és megőrzi fogai egészségét egy életen át. A Guided Biofilm Therapy a fogkőfelrakódás és fogínybetegségek megelőzésének legjobb módszere.

Edukáció otthonra

A Guided Biofilm Therapy fontos eleme az edukáció. A Biofilm megfestésével a páciens látványos megfigyeléseket tehet a saját fogmosásának minőségéről és lehetősége van arra, hogy ezeket a lehető leghatékonyabb módon korrigálja.

Fogszuvasodás ellen

A biofilmben levő baktérium kolóniák a fogfelszínen megtapadva fogszuvasodást indíthatnak el. A biofilm rendszeres eltávolítása, a biofilm megfestésével járó edukáció lehetőséget jelent a fogszuvasodás megelőzésére egy életen át!

Fogimplantátum megőrzés

A kezelés során először a szuvas részek eltávolítása történik meg. Az orvos törekszik arra, hogy minél kevesebb legyen a foganyag veszteség, hiszen a modern kompozitok előnye épp ez, hogy több foganyagot őrizhetünk meg a kezelés során.

Fogszabályozás menedzsment

Az 1-2 éves fogszabályozó kezelés végére sok páciensnél láthatóak fehéres, sárgás foltok a fognyakon és a kezelés során rendkívül gyakori a fogínygyulladás. Az elszíneződés és a ínygyulladás a biofilm rendszeres eltávolításával megelőzhető.

100% tudomány

A biofilm terápia koncepciója a legújabb tudományos alapokon nyugszik (P. Axelsson and J. Lindhe. The Original AIR-FLOW®). A University Dental Clinics of Nicolae Testemisanu kutatásában, az Air-Flow rendszer alkalmazásával 100% os, míg a hagyományos polírkefés polírozással csupán 86%-os lett a plakkmentesség.

Maximális védelem

Az Air-Flow rendszereket évek óta alkalmazzák az elszíneződött fogak fehérítésére, a legújabb kutatásokkal pedig szerepet kapott a dentalis biofilm professzionális eltávolításában is. Az Erythriol-clorhexidin segítségével végzett kezelés érzékenyen, a fogzománc és a fogíny megsértése nélkül távolítja el a szervült biofilmet.

Less PAIN technológia

A páciensek véleményei alapján az EMS Less PAIN ultrahangos rendszere a legjobb és legkíméletesebb fogkőeltávolító rendszer, ezért az első választott helyen szerepel. A kezelés kényelmes és sokkal rövidebb ideig tart, mint a hagyományos ultrahangos kezelések.
Mi az a biofilm?

Fogínygyulladáshoz, fogszuvasodáshoz vezethet

A biofilm a fog felszínén tartósan megtapadó, vékony filmrétegbe beágyazott baktérium csoport. A biofilm megtapadhat fogakon, fogpótlásokon, implantátumokon. Jó szájhigiénia esetén nem okoz problémát, ha az egyensúly felbomlik, a biofilm szervül, fogínygyulladáshoz, fogszuvasodáshoz vezethet.

Fogágyszövetek pusztulása

Míg a fogkő a fogíny feletti területeken még a páciensek számára is észrevehető, a fogíny alatti területeken a szervült biofilm nem látható. Ez az a réteg, ami leginkább felelős az ínygyulladásért, és a fogágy szövetek pusztulásáért.
Miért távolítsuk el a dentális Biofilmet?

Az íny alatt nem hat a szájvíz!

Az el nem távolított biofilmben baktériumok szaporodnak fel. A baktériumok kolóniákat szerveznek, a baktériumok szervezetten működnek együtt. Míg a felszín közeli baktériumokra hatnak a fertőtlenítő hatású szájvizek, a mélyebb telepekre már nem!

Miért alakul ki a gyulladás?

A baktériumkolóniák agresszív toxinokat termelnek, melyek közrejátszanak a gyulladásban, és ha tartósan megmaradnak, a fogágypusztulás kialakulásában. A csont alattomosan pusztulni kezd, fogínytasakok alakulnak ki.
Guided Biofilm Therapy

Egészséges fogíny egy életen át

A rendszer lényege, hogy nagy nyomású levegő, víz és különböző összetételű anyagszemcsék keverékét alkalmazza. Az EMS technológia, az erythriol szemcséket clorhexidinnel párosítja, ezért érhetünk el kitűnő eredményeket az íny feletti és íny alatti területek kezelése során egyaránt..

Fájdalommentesen szeretjük

Senki nem szereti a fájdalmat, az érzékenyebb páciensek pedig szinte elviselni sem tudják. Erre válaszul fejlesztette ki az EMS cég a LESS PAIN ultrahangos készüléket, melynek segítségével a kezelés gyors, sokkal kevesebb fájdalommal jár vagy akár fájdalommentes. Kényelmes és egyben nagyon hatékony.

Ultramodern technológia az egészséges fogakért. A Guided Biofilm Therapy komplex megelőző szemlélet, mely a legújabb tudományos alapokon nyugszik. A terápia, a fogak és implantátumok hosszú távú megőrzésének lehetőségét adja. A páciensek véleményei alapján a legkényelmesebb kezelési módszer a fogínyterápiák között.

Szőke Szilvia

Dentálhigénikus

Mennyibe kerül a Guided Biofilm Therapy az
EMS LESS PAIN ultrahangos technológiájával?

A páciensek véleményei alapján, az első helyen választott fogínykezelési technika a Guided Biofilm Therapy, hiszen nem csak fájdalommentes, de kényelmes és a ma elérhető leghatékonyabb fogíny terápiás módszer.

Ismerje meg a Guided Biofilm Therapy koncepcióját!

Határozza el Ön is, hogy kezébe veszi fogínye és fogai egészségének sorsát! Tudatosítsa és ellenőrizze félévente fogmosásának hatékonyságát. Szabaduljon meg a fogínygyulladást és fogszuvasodást okozó szervült biofilmtől professzionális módon!
Döntsön az egészséges fogíny és fogak mellett!

A páciensek első helyen választják a Guided Biofilm Terápiát!