Menü

+36 1 315 4545  |  1137 Budapest, Szent István körút 10.  |  My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Ha Ön nemrégiben húzáson esett át

Ha Ön nemrégiben húzáson esett át

Foghúzás után harapjon és nevessen mihamarabb jóízűen

Ha Ön nemrégiben foghúzáson esett át, ha egy kicsit is jóban van saját magával és a testével, akkor néhány nagyon fontos és kihagyhatatlan feladata van. Tudatos gondolkodással feloldhatja az energiarabló fájdalmat és több erővel léphet a tettek mezejére. Az Ön teste, az Ön választása. 1. Gyászolja el mielőbb tudatosan az elvesztett fogát! Még akkor is érdemes ezt megcsinálnia, ha úgy gondolja, ez önnek semmit nem jelentett. Szánjon rá pár percet, gyújtson egy gyertyát, képzelje maga elé és búcsúzzon el tőle. A legjobb, ha olyan mélyen beleengedi magát, hogy érzelmei is megjelennek, például düh, vagy a düh alatt mindig megbújó fájdalom. A veszteség fájdalom, ezt a bánatot jobb elsírni. Hogy miért? Mert a bánat energiafaló! Ha elengedjük, utána tiszta lappal, sokkal több erővel, akarattal és energiával láthatunk hozzá az újraépítéshez! 2. És már itt is a második feladat! Az újraépítés! Ha a bánatot elsírtuk, máris könnyebb látni, hogy a foghiánnyal bizony feladatunk van! Nem maradhat úgy! Nem szép, nem lehet ott rágni, nem érezzük magunkat így teljesnek. Vagy Ön igen? Ön teljesnek érzi magát foghiánnyal? Fontos hogy feltegye ezt a kérdést! Mi az amit Ön megérdemel? Ha a válasz az, hogy legyen foga, akkor máris irányban vagyunk. (Ha az hogy nem, akkor érdemes ennek okát önismerettel kikutatni). 3. Ha a válasz az, hogy “Igenis megérdemlem, hogy fogam legyen!” - akkor a következő lépés az, hogy hogyan. Ennél a lépésnél jól jön egy szakavatott, esetleg kedvencnek kikiáltott fogorvos. Nálunk a Budapest Dental fogászaton találkozhat ilyenekkel, de ha egyelőre nem rendelkezik saját fogorvossal, akkor olvasson tovább, adhatok néhány tippet!

Mi az igazán sikeres fogbeültetés titka? Hogy foghúzás után egy éven belül megtörténik!

A foghúzás után a hiányzó fog helyén egy üreg támad. Ezt először vér tölti ki, amely szervül és szép lassan csonttá alakul át. Ez a csont, mivel a továbbiakban nem terheli rágóerő, idővel sorvadni kezd. No ez az amit nem kellene megvárni! Ha a foghúzás fél éven túl volt, de egy éven belül, akkor a csont még kellően vastag és széles ahhoz, hogy optimális legyen a fogbeültetés elvégzése! Az elveszített fogat a legtermészetesebb módon a fogbeültetés segítségével lehet pótolni. Nem kell lecsiszolni a mellette levő esetleg ép fogakat, nem szorul alá az étel stb. Ha időben, sok és vastag csontba lehetett a fogbeültetést elvégezni, akkor sokáig stabil és nagyon sikeres lesz a fogpótlás. Funkcionálisan és pszichésen is ez a legjobb megoldás a fog hiányának pótlására. Ma a fogbeültetés mát rutinszerűen elérhető, ráadásul a piacon léteznek megfizethető áron kiváló minőségű fogimplantátum családok. Ha a fogbeültetést időben, azaz a foghúzástól számított fél éven túl, de egy éven belül végeztetjük el, nagy valószínűséggel nem kell csontpótlást kérni, nem kell hidat készíteni. Az időben elkészített fogpótlás végül olcsóbb, mintha várunk, amíg a szánkban a foghúzás következtében más szövődményes problémák is kialakulnak, melyek kezelése már sokkal többe kerül.

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.