1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Hidrogén peroxid fogfehérítés otthon, eredményesen

Tartalomjegyzék

Ön is szeretne fehér mosolyt? Hallott már a hidrogén peroxid fogfehérítés módszerről? Tudja, hogy ennek vannak veszélyei és érdemes információkat gyűjtenie, mielőtt otthoni fogfehérítésbe kezd? Olcsón, fogorvos nélkül szeretne valami veszélytelent és hatékonyat? Biztos benne hogy mindez összejön?

Való igaz, hogy önállóan is sokat tehet a fehérebb fogakért! De fogorvosként javasoljuk, kerülje el a veszélyeit is! Hogyan? Szakorvosi felügyelettel végzett, otthoni fogfehérítéssel!

Hidrogén peroxid tartalmú fogfehérítés otthon

A házilag kivitelezhető fogfehérítés közkedvelt fogászati beavatkozás. De ez a módszer csak fogorvosi kontroll mellett tökéletesen biztonságos. Az eljárás kíméletesen, de hatékonyan fehéríti a fogakat. Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy megfelelő használat mellett a fogat, ínyt, töméseket, nyálkahártyát nem károsítja. Ára a rendelői gyors fogfehérítéshez képest olcsóbb. A hidrogén peroxid tartalom miatt kifejezetten hatékony. Fogorvosi felügyelettel pedig biztonságos. Mivel otthoni fogfehérítésről van szó, kényelmesen ütemezhető.

A hidrogén peroxid otthoni fogfehérítés a fogorvosi rendelőben kezdődik

Állapotfelmérésre, esetleges előkészítő kezelésekre az otthoni rendszer megvásárlása esetén is szükség van, ez így biztonságos. A fogfehérítés csak egészséges íny és fogak esetén végezhető, ezt a fogorvosnak kontrollálnia kell, mielőtt leveszi a hidrogén peroxidos fogfehérítéshez használt sínhez a lenyomatot. Mielőtt belekezd a folyamatba, bizonyára Ön is tájékozódik a fogfehérítés árairól. Fontos! A fogorvosi állapotfelmérést és a panoráma röntgent a fogfehérítő kezelés nem tartalmazza, de a kezelés megkezdéséhez ezekre szükség van! Az otthoni fogfehérítő hidrogén peroxidot tartalmaz. Ezért a kezelés csak egészséges, feszes fogíny és ép fogak mellett kezdhető el. Gyulladt íny, vagy szuvas fogak esetén a hidrogén peroxid nem alkalmazható!

Hidrogén peroxid otthoni fogfehérítés előkészületek

Kedvező eredményt, szövődmények nélküli hatást csak a fogorvosi utasítások pontos betartása mellett várhatunk. A rendelőben a fogfehérítő szett átvételekor megkapjuk a kellő instrukciókat, jól jöhet azonban, ha ezeket ismét átolvashatjuk.

  • Csak egyedileg elkészített, a saját fogsorunkra pontosan illeszkedő fogfehérítő síneket használjunk. Ezt a fogorvos készítteti el egy lenyomat alapján a fogtechnikussal.
  • Egy fogfehérítő fecskendő 2 adag gélt tartalmaz, egy-egy sínbe. Tehát egy alsó és egy felső sín tölthető meg egy fecskendővel
  • Ne tegyen túl sok gélt a sínbe. Minden foghoz egy egy pöttyöt. Nem jó, ha a sok felesleges gél kinyomódik a sínből, hiszen ez árthat a fogínyének
  • Használhatja a sínt éjjel, alvás közben, vagy akár napközben is. A minimális használati idő 1 óra, maximum 8 óra
  • Ha fogérzékenységet tapasztal, vegye le a sínt. Érdemes szenzitív fogkrémmel fogat mosni, az enyhülés hamar bekövetkezik
  • Ha fogérzékenységet tapasztal, vegye rövidebbre a használati időt. Lehet hogy ebben az esetben több napig kell használnia a sínt, viszont nem kell megküzdenie a fogérzékenységgel
  • A fogérzékenység mindig elmúlik. Az érzékenység oka, hogy a fogszövet vizet veszít. A szövet a sín levétele után a vizet pár óra múlva ismét visszanyeri a nyálból, az érzékenység megszűnik
  • Évente maximum egy alkalommal használja az otthoni fogfehérítést

Mivel lehet fokozni az otthoni fogfehérítés hatékonyságát?

A hidrogén peroxid tartalmú otthoni fogfehérítő rendszer megvásárlása előtt, a rendelőben igényelhető fogkozmetikai csomag a fogfehérítés eredményét fokozza.  Ha ilyen előkezeléssel kezdünk hozzá az otthoni fogfehérítésnek, jobb és tartósabb eredményekre számíthatunk! A fogkozmetikai kezelés eltávolítja a fogköveket, elszíneződéseket így a fogfehérítő gél már a tökéletesen megtisztított fogfelszínre kerülhet. Ez hatékonyabb fehérítést tesz lehetővé. A még fehérebb hatás érdekében a rendelői, hidrogén peroxidos fogfehérítő kezelés is kombinálható otthoni fehérítéssel. A rendelőben elért fehérség az otthoni kezeléssel tovább fokozható. Ez utóbbi megoldás érzékeny pácienseknek nem ajánlott!

A fogfehérítés során fellépő érzékenység elkerülésére, az érzékeny páciensek nem minden esetben tudnak hidrogén peroxid tartalmú fogfehérítőt használni. Ilyen esetben a kozmetikai foghehérítés javasolt, ami teljesen fájdalommentes kezelés.

Send this to a friend