1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Hogyan válasszunk számunkra előnyösen fogkoronát

Tartalomjegyzék

Melyek a cirkon fogkorona előnyei

A cirkonium dioxid fémmentes, kerámia szerű anyag, melyet a fogpótlások vázának készítésére alkalmaz az esztétikai fogászat. A cirkónium technológiával készített koronák segítségével az esztétikai fogászat “szárnyakat kapott”. Olyan esztétikai lehetőséget jelent a páciensek és fogorvosaik kezében, melyet a fémkerámia időszakában képzelni sem lehetett. A legmodernebb CAD-CAM megmunkálási lehetőség pedig a tartósságot és a precizitást fokozta, így a fogpótlások nem csak esztétikailag kiválóak, de biztonságosak is.

Melyek a cirkon fogkorona legnagyobb előnyei?

Cirkon porcelán fogkoronákat elsősorban az elülső fogak esztétikus beborításánál, vagy a hiányzó frontfogak pótlásánál alkalmazunk. A rágó zónában többnyire azok a pácienseink választják, akiknek a fémmel kapcsolatban félelmeik vannak és ezért inkább a fémmentes cirkon anyagot viselik szívesebben. A cirkon fogkoronáknak számos nagyon kedvező tulajdonságuk van, nézzük ezeket sorban:

  • CAD-CAM számítógépes megmunkálás miatt a fogkorona ultrapontos illeszkedésű, így tartós és biztonságos fogpótlás hosszú távra
  • fémmentes – így nem kell aggódi a fémallergiától vagy a fém kioldódásától
  • fogszínű vázra épül, amely az esztétika miatt fontos. Míg a hagyományos fémkerámia fogpótlásoknál a fémvázat el kellett leplezni a porcelán alatt, addig a cirkon váz eleve fogszínű, így sokkal szebb fogpótlások készíthetőek
  • magas szakítószilárdsága révén hosszabb foghiányok áthidalása esetén is biztonságosan elviseli a ránehezedő rágóerőt
  • esztétikában első helyen választjuk gyökérkezelt fogak, letört, súlyosan sérült fogak esetén

A cirkon fogkorona kiváló választás mindazoknak, akik szép, természetes mosolyt, tartós fogászati beavatkozást keresnek. A fémmentes cirkon kerámia és a CAD-CAM technológia segítségével ez megvalósítható. Kérje tapasztalat fogorvos szakembereink véleményét!

Send this to a friend