Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Húzás és homeopátia

Húzás és homeopátia
Bár a homeopátiás gyógyszerek hatékonyságát illetően máig sok a vita, mégis, a rendelőben azt tapasztaljuk, hogy sok páciens érdeklődik a fogbeültetés, foghúzás vagy szájsebészeti műtét során alkalmazható homeopátiás szerekről. A fogászatban használt homeopátiás szereknél nem szükséges komoly homeopátiás anamnézis. A homeopátiás szakirodalom szerint, az alábbi szerek bárkinek nagy segítséget jelentenek a műtéti trauma „kellemesebb” megélésében, a fájdalom és vérzés csökkentésében, vagy a gyógyulás elősegítésében.

ARNICA MONTANA – elsősorban választott homeopátiás szer a fogászati kezeléseknél

Fogászatban leggyakrabban alkalmazott szer. Rutinszerűen adható MINDEN fogászati kezelés előtt vagy után. Trauma esetén elsődlegesen javasolt. Ínyvérzéstől a komoly szájsebészeti beavatkozásig, adható. Lényegesen gyorsabban és szebben gyógyulnak a sebek, sérülések. Már a kezelés ideje alatt is csökkenti a vérzés mértékét, így átláthatóbbá, gyorsabban kezelhetővé válik a munkaterület. Vérzéscsillapító. Fájdalomcsillapító. Sebgyógyulást serkentő. Általános adagolás: A műtét, vagy fogorvosi beavatkozás előtt előző este: 1 adag (5 golyócska) C12 v C30 1 órával a beavatkozás előtt: 1 adag (5 golyócska) C12 v C30 A műtét után azonnal: 1 adag (5 golyócska) C12 v C30 Majd 2 - max. 4 napig: napi 1 adag (5 golyócska) C12 v C30 A konkrét adagolásról mindig kérje ki orvosa, fogorvosa véleményét, vagy általános homeopata orvos véleményét. Az adagolás egyénenként eltérő lehet!

SYMPHYTUM – csontgyógyulás kiváló szere

Csontképződés nagy szere. Csonttörések után kiválóan segíti a callusképződést. Implantáció után hetekig szedhető (szünetekkel!, ld. lent!), a passzív időszak rövidíthető, az implantátum hamarabb terhelhető. Foghúzás után gyorsabb csontosodás érhető el, így a végleges fogpótlást hamarabb készítheti el a fogorvos. Amennyiben foghúzás után a seb nyilalló fájdalmai megmaradnak, a tünetek érintésre rosszabbodnak – javasolt symphytum szedése. Adagolás: Implantálás után 6-8 hétig - hétfőtől péntekig napi 2 x 1 adag (5 golyócska) C6 , hétvégén szünet Foghúzás után 3 - 4 hétig - hétfőtől péntekig napi 2 x 1 adag (5 golyócska) C6 , hétvégén szünet Csonttörés után 2-3 hónap - hétfőtől péntekig napi 2 x 1 adag (5 golyócska) C6 , hétvégén szünet A konkrét adagolásról mindig kérje ki orvosa, fogorvosa véleményét, vagy általános homeopata orvos véleményét. Az adagolás egyénenként eltérő lehet!

Homeopátiás szer szedésének szabályai

A homeopátiás szert a tünetek megszűntével abba kell hagyni, tovább szedni nem szabad! Mentholos fogkrém homeopátiás szer szedése során nem alkalmazható. Helyette homeopátiás, citromos fogkrém gyógyszertárban kapható. A homeopátiás szert étkezés előtt fél órával kell bevenni, utána fél óráig minimum enni nem szabad. A golyócskákat a nyelv alatt kell elszopogatni, nem elrágni. A homeopátiás szerek érzékenyek a sugárzásokra, mint mobiltelefon, mikrosütő, számítógép – ezektől a szert a lehető legtávolabb szükséges tartani. Homeopátiás szer szedése során a kávé fogyasztása a szer bevételétől a lehető legtávolabbi időpontban, maximum naponta kétszer megengedhető. A homeopátiás szerek laktózt (tejcukrot) tartalmazhatnak, így tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!
Teljes szájhigiéniai kezelés STANDARD csomag
19 900 Ft28 500 Ft
Frontfog esztétikus fogtömés
18 900 Ft21 900 Ft
Kisőrlő fog esztétikus fogtömés
19 900 Ft22 900 Ft
Nagyőrlő fog esztétikus fogtömés
20 900 Ft23 900 Ft
Fognyaki esztétikus fogtömés
16 000 Ft18 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés PRÉMIUM, LESS PAIN csomag
42 500 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés SILVER csomag
15 400 Ft22 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.