1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Húzás és homeopátia

Homeopátia

Tartalomjegyzék

Bár a homeopátia hatékonyságát illetően máig sok a vita, mégis, a rendelőben azt tapasztaljuk, hogy sok páciens érdeklődik a fogbeültetés, foghúzás vagy szájsebészeti műtét során alkalmazható homeopátiás szerekről.
A fogászatban használt homeopátiás szereknél nem szükséges komoly homeopátiás anamnézis. A homeopátiás szakirodalom szerint, az alábbi szerek bárkinek nagy segítséget jelentenek a műtéti trauma „kellemesebb” megélésében, a fájdalom és vérzés csökkentésében, vagy a gyógyulás elősegítésében.

ARNICA MONTANA – elsősorban választott homeopátiás szer a fogászati kezeléseknél

Fogászatban leggyakrabban alkalmazott szer. Rutinszerűen adható MINDEN fogászati kezelés előtt vagy után. Trauma esetén elsődlegesen javasolt. Ínyvérzéstől a komoly szájsebészeti beavatkozásig, adható. Lényegesen gyorsabban és szebben gyógyulnak a sebek, sérülések. Már a kezelés ideje alatt is csökkenti a vérzés mértékét, így átláthatóbbá, gyorsabban kezelhetővé válik a munkaterület. Vérzéscsillapító. Fájdalomcsillapító. Sebgyógyulást serkentő.
Általános adagolás:
A műtét, vagy fogorvosi beavatkozás előtt előző este: 1 adag (5 golyócska) C12 v C30
1 órával a beavatkozás előtt: 1 adag (5 golyócska) C12 v C30
A műtét után azonnal: 1 adag (5 golyócska) C12 v C30
Majd 2 – max. 4 napig: napi 1 adag (5 golyócska) C12 v C30
A konkrét adagolásról mindig kérje ki orvosa, fogorvosa véleményét, vagy általános homeopata orvos véleményét. Az adagolás egyénenként eltérő lehet!

SYMPHYTUM – csontgyógyulás kiváló szere

Csontképződés nagy szere. Csonttörések után kiválóan segíti a callusképződést. Implantáció után hetekig szedhető (szünetekkel!, ld. lent!), a passzív időszak rövidíthető, az implantátum hamarabb terhelhető. Foghúzás után gyorsabb csontosodás érhető el, így a végleges fogpótlást hamarabb készítheti el a fogorvos.
Amennyiben foghúzás után a seb nyilalló fájdalmai megmaradnak, a tünetek érintésre rosszabbodnak – javasolt symphytum szedése.
Adagolás:
Implantálás után 6-8 hétig – hétfőtől péntekig napi 2 x 1 adag (5 golyócska) C6 , hétvégén szünet
Foghúzás után 3 – 4 hétig – hétfőtől péntekig napi 2 x 1 adag (5 golyócska) C6 , hétvégén szünet
Csonttörés után 2-3 hónap – hétfőtől péntekig napi 2 x 1 adag (5 golyócska) C6 , hétvégén szünet
A konkrét adagolásról mindig kérje ki orvosa, fogorvosa véleményét, vagy általános homeopata orvos véleményét. Az adagolás egyénenként eltérő lehet!

Homeopátiás szer szedésének szabályai

A homeopátiás szert a tünetek megszűntével abba kell hagyni, tovább szedni nem szabad!
Mentholos fogkrém homeopátiás szer szedése során nem alkalmazható. Helyette homeopátiás, citromos fogkrém gyógyszertárban kapható.
A homeopátiás szert étkezés előtt fél órával kell bevenni, utána fél óráig minimum enni nem szabad.
A golyócskákat a nyelv alatt kell elszopogatni, nem elrágni.
A homeopátiás szerek érzékenyek a sugárzásokra, mint mobiltelefon, mikrosütő, számítógép – ezektől a szert a lehető legtávolabb szükséges tartani.
Homeopátiás szer szedése során a kávé fogyasztása a szer bevételétől a lehető legtávolabbi időpontban, maximum naponta kétszer megengedhető.
A homeopátiás szerek laktózt (tejcukrot) tartalmazhatnak, így tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!

Send this to a friend