Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental

Implantátumra kerülő pótlások - Budapest Dental

| Dr. Pattogató Rita
Implantátumra kerülő pótlások

Fogimplantátumra kerülő fogpótlás típusok

Önmagában a fogászati implantátum beültetése még nem adja vissza Önnek a rágóképességet és a mosolygás képességét. A műtéti beavatkozást követően, a fogászati szituáció és a fogbeültetés  felületkezelésének függvényében egy három-hat hónapos gyógyulási periódus következik. A gyógyulási periódus alatt történik meg a beültetett műgyökér osszeointegrációja, azaz a csontosodás. A csontosodás bekövetkeztével a fogimplantátum teljes felülete részt vesz a rágóerő elvezetésében, így válik tökéletesen stabillá. Ez a fizikai tulajdonság kell ahhoz, hogy a fogászati implantátumot bátran terhelhessük, azaz esztétikus fogkoronát helyezhessünk rá, amellyel végre rágni is lehet. A csontosodás befejeződésével elindulhat a fogimplantációs folyamat következő és egyben befejező szakasza, amely az esztétikus fogpótlás átadásával zárul. A következő folyamatábra szemléletesen mutatja be a fogászati implantációs folyamat egyes lépéseit a kezdetektől a végeredményig

Fogbeültetés műtét

Ebben a szakaszban történik meg a tervezés, műtéti előkészítés (pl. fogászati előkezelés, csontpótlás, arcüreg emelés stb.) majd a folyamat a fogbeültetés műtéttel zárul. Ezután nyugalmi, gyógyulási periódus következik, amely időszak alatt meg kell várjuk a biológiai csontosodást, azaz, amíg a beültetett fogimplantátum csavar tökéletesen stabillá nem válik. A periódus alatt a fogíny a csavarok felett összezárul, meggyógyul, sok esetben a csavarok helyét nem is lehet látni. A legtöbb esetben a gyógyulási szakaszban ideiglenes fogpótlás viselnek pácienseink.

Ínyformázás

A gyógyulási szakasz befejeztével a beültetett fogimplantátumokat a fogorvos feltárja a fogíny alatt, majd a fogimplantátum belsejébe illeszthető úgynevezett gyógyulási csavart helyez el. A gyógyulási csavar már kiemelkedik a fogíny feletti területre is, de nem éri el a szemközti fogak rágósíkját. Ez egy egyszerű, henger formájú fém sapka, melynek az a feladata, hogy a fogínyt a készülő fogpótláshoz megfelelő alakra formázza, hogy az a természetes ínylefutáshoz minél inkább hasonlítson.

Implantátum felépítmény

A fog implantátum a csontban van, nekünk viszont a szájban, az íny felett elhelyezkedő koronákra van szükségünk. Az összekötő elem az implantátum felépítmény, melynek alsó része a műgyökérben rögzül, felső része pedig kiemelkedik a fogíny fölé és szilárd alapot biztosít az esztétikus fogkoronának. Az implantátum felépítmény anyagát tekintve lehet titán, vagy cirkonium. A titán felépítmények természetesen olcsóbbak, mint cirkon társaik. A rágó zónában, a kevésbé látható helyekre titán felépítményt, míg a front területre, látható helyekre, ahol a borítókoronát is esztétikus fémmentes anyagból tervezzük, oda inkább cirkon kerámia koronát javaslunk. A hagyományos fogimplantátum rendszerek esetén mind a Denti®, mind a NobelReplace® rendszerben megtalálható mind a titán, mind a cirkon fogimplantátum felépítmény.

Esztétikus borítókoronák

A felépítményre kerülő implantációs fogpótlások esetében Önnek szintén több választási lehetősége van. Az egész implantációs folyamatnak ez az utolsó fázisa, amikor felkerül az “i-re a pont”. A borítókorona az a rész, amely már látszani fog, ha beszél vagy mosolyog, érezhetővé válik, ha Ön harap vagy rág rajta.
AlphaBio®  fogászati implantátum
133 000 Ft145 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.